Помош, проблеми, прашања, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
дечки иам проблем со мониторот ...
Не секогаш ... ама у последни две недели ми покажуе проблем на мониторот "NO VIDEO INPUT"
да не знае некој што е проблемот ? :)
и решение доколку има .
Види кабелот или од напојувањето за мониторот или другиот што оди во компјутерот да не ти е скинат или свиткан на некое место.

Имам купено лаптоп Asus K73SM пред околу 1 година и 5 месеци од Сет. Од пред неколку дена имам проблен со полнењето т.е не знам дали е проблем конекторот на полначот или е проблем влезот за полнење на самиот лаптоп.
Само се конектира/дисконектира понекогаш, некогаш кога го ставам полначот не се полни од прва т.е морам да го мрднам конекторот и тн...
Прво ќе пробам со некој друг адаптер ако најдам пошто овој е 120W и малце е специфичен.
После во Сет ќе прашам дали вршат сервис на влезот за полнење (можно е да е одлемен). Некој друг предлог?

Поевтин сервис за компјутери во близина на Ново Лисиче? Пентиум 3ката на моите нејќе да се уклучи, типувам на напојувањето.

Имам купено лаптоп Asus K73SM пред околу 1 година и 5 месеци од Сет. Од пред неколку дена имам проблен со полнењето т.е не знам дали е проблем конекторот на полначот или е проблем влезот за полнење на самиот лаптоп.
Само се конектира/дисконектира понекогаш, некогаш кога го ставам полначот не се полни од прва т.е морам да го мрднам конекторот и тн...
Прво ќе пробам со некој друг адаптер ако најдам пошто овој е 120W и малце е специфичен.
После во Сет ќе прашам дали вршат сервис на влезот за полнење (можно е да е одлемен). Некој друг предлог?
Овој лаптоп има конектор за полнење што не е залемен на матичната што е добро. Или е конеторот на матичната или е проблем до кабелот на адаптерот.

Ваквите дефекти се тешки за дијагностицирање посебно ако само малку му треба да исклучи при мрдање.

Добар сервис за вакви поделикатни работи позади универзална Алком Пц.

Дајте некое чаре??? почна ненормално да грее овој .. не паѓа температурата под 50 степена а со уклучена фм13 66-67 степени оди температурата..
66 степени не е многу. Не би требало да е проблем.

Истиот проблем го имав, кај мене беше до полначот. Ми го средија во Анхоч сервер.

Овој лаптоп има конектор за полнење што не е залемен на матичната што е добро. Или е конеторот на матичната или е проблем до кабелот на адаптерот.

Ваквите дефекти се тешки за дијагностицирање посебно ако само малку му треба да исклучи при мрдање.

Добар сервис за вакви поделикатни работи позади универзална Алком Пц.

Некогаш на малку мрдање се исклучува/вклучува, некогаш не. Имам забележано дека има некако луфта коа го мрдам конекторот на адаптерот приклучен во конекторот за полнење т.е сокетот за полнење внатре во лаптопот се мрда малку.
И коа го мрдам тоа тврдата пластика на крајот од кабелот на адаптерот само иде батери мод/ац мод и обратно

http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_51&product_id=22014
Мислам дека овој адаптер е, морам прво со нов адаптер да пробам дали ќе е ОК (у Штип тешко да најдам оваков). Не го купувам одма, само ќе ги замолам да пробаме прво дали е ОК

Некогаш на малку мрдање се исклучува/вклучува, некогаш не. Имам забележано дека има некако луфта коа го мрдам конекторот на адаптерот приклучен во конекторот за полнење т.е сокетот за полнење внатре во лаптопот се мрда малку.
И коа го мрдам тоа тврдата пластика на крајот од кабелот на адаптерот само иде батери мод/ац мод и обратно

http://set.com.mk/index.php?route=product/product&path=1003_51&product_id=22014
Мислам дека овој адаптер е, морам прво со нов адаптер да пробам дали ќе е ОК (у Штип тешко да најдам оваков). Не го купувам одма, само ќе ги замолам да пробаме прво дали е ОК
Пробај со нов ама во секој случај не би ти препорачал да го купиш од сет. Тоа што мрда каде што се приклучува, така прави и кога е нов затоа што стои во канал кој е поширок. Подобро земи го овој за ~2 недели е кај тебе.

Пробај со нов ама во секој случај не би ти препорачал да го купиш од сет. Тоа што мрда каде што се приклучува, така прави и кога е нов затоа што стои во канал кој е поширок. Подобро земи го овој за ~2 недели е кај тебе.

http://anhoch.com/pcmarket/index.php?cat_id=384&pid=32163
Сличен нели е овој? :)

На овој му се ставаат по потреба еден од десете пинови што оди со нив, во суштина истата работа ја врши само ете јас универзален не би земал за мојот лаптоп. :) Би го купил оној од ибеј за помалку од 1000 ден. Од Англија нарачките побргу стигаат за разлика од Кина.

Многу нервира, на мало мрдање на лаптопот/кабелот се исклучува/вклучува полнењето...
Утре ќе го однесам кај еден дечко тука во Штип добар, ќе ми каже што, како. Дали е до конекторот на кабелот или е до конекторот во самиот лаптоп, па после ќе порачувам јбг :mad:

Не брзај со купување на нов полнач и кај мене беше вака до вчера на Асус к53св порачав конектор го заменив на матичната и сега нема никаков проблем ни со мрдање ни со ништо,само ногу ме изнервира бидејќи беше ногу добро залемен на одлемување изгубив околу 1 саат. Еве ти симптоми за расипан конектор за полнење на англиски:
Symptoms of a broken power jack:

Device does not power on or receives intermittent power.
You have to "hold" or move the AC adapter tip to gain a power connection.
Device randomly shuts down without any warning.
The jack port wiggles & feels loose.

Најпаметно ќе ти биде да си го однесеш на сервис ако имаш уште гаранција.

Не брзај со купување на нов полнач и кај мене беше вака до вчера на Асус к53св порачав конектор го заменив на матичната и сега нема никаков проблем ни со мрдање ни со ништо,само ногу ме изнервира бидејќи беше ногу добро залемен на одлемување изгубив околу 1 саат. Еве ти симптоми за расипан конектор за полнење на англиски:
Symptoms of a broken power jack:

Најпаметно ќе ти биде да си го однесеш на сервис ако имаш уште гаранција.

Мислам дека сеуште му важи, купен е во февруари 2012.
Од каде го купи, ибеј?

http://www.ebay.com/itm/DC-POWER-JA...339?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4abb2fc6a3
Оваков е?

Баш за последново мислев, се мрда, а и лаптопот ми се гасеше само без да покаже дека не му останува батерија...

Aбе од Штип ли си, сеа гледам???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom