Дали сите семејни насилства или општо насилства се кога жената трчала по пари??? Не бе, таквите живот живеат. Дали мажот после 5 години брак станува алкохоличар жената е крива што неможела да ја предвиде иднината навреме? Дали силувано девојче од својот сопствен татко кое пријавила е криво што е баш она производ на психопат? Дали (вистински пример) девојка пријавила силување, полицијата и рекла „Што мајка бараш вечер да си одиш сама„ е крива што ете има секакви психопати? Дали по твое треба насилникот да си остане насилник (му се може) а жртвата да се остави на милост и немилост, дека ете сама е крива за тоа што и се случило? Дали, дали...дали!
Еј не збориме за силувања, тоа е веќе друга тема на разговор, иако има доста случаеви каде што е пријавено силување а немало такво нешто, пријавата била направена од Х причини. Дури и на форумов имаше една која што бараше совет како да пријави силување само затоа што дрољичката отпосле се премислила, ме мрзи да барам по мислењава ама го имаше тоа, типкава се изебала и после другиот ден сватила дека згрешила,замисли молимте сватила дека згрешила и сега ќе го пријавува за силување типот ни крив ни дужен само зашто таа била поднапиена и ги раширила нозете.
Секој/а има избор алкохоличар и наслилник не се станува преку ноќ или за година две пет, јас ти кажува во примери каде што 99% од случаевите се такви какви што се уште во врска значи не зборам за време на брак, ја тепал кога биле дечко и девојка, пиел итн да не набројувам и со цел памет останала со него и се земала како и да е се работи за погрешен избор и за погрешни животни одлуки. Како што постои брак има и развод, нека си замине или нека трпи едноставно е, не гледам зошто некој друг би плаќал за туѓи грешки.
Велиш Социјално да и обезбедило стан и да и најде работа ????????? Ако случајот е се мажила мома за да не седи дома, тогаш исто е нејзин проблем.
Секој/а има ИЗБОР дали ќе остане и ќе јаде ќутек или ќе си замине се друго дека немала пари немала работа немала стан е само изговор, ако не е способна самата да си обездеди егзистенција не гледам зошто некој друг би и обезбедувал само затоа што била тепана или малтретирана.
Без разлика богати сиромашни.
Ти би седела доколку те малтретира и тепа мажот ?
Еве јас ќе ти кажам за уште еден пример, ја малтретираше ја тепаше се иживљаваше врз неа и пукна филмот си собра парталите и децата си замина, си работи си заработува колку за егзистенција, еве ја сега е со друг и каде каде и е подобро од предходно.
Друг пример имам една другарка која што од секогаш леташе по такви “ МОЌНИ “ демек “ Алфа “ мажјаци, дигнати ,насилници,параспурџии се омажи за еден после 3 години се разведе од погоре наведените причини, после некое време пак се спанџа со еден исти таков ги нареди уште неколку и на крајот низ неврзан разговор уз фрлени неколку пијачки самата ми рече абре друже јас само името го менувам а човекот е тотално ист.
Нејзе не ја интересира некој кој што ќе биде добар и фин со неа и со сите останати нејзе едноставно не и се допаѓаат такви, трчаше по нејзе еден абе душа човек не многу богат ама среден, не не бил за неја нејзе и требале “ мужишта “ и пак и пак истото, епа сега треба ли да ја жалам ? Дали сите оние кој што направиле такви грешки и после 5, 10, 15, 25 години им дошол паметот дека тоа не е живот и згрешиле треба да ги жалам или треба некој да им помага ?
Не бре секој си го добива она што го бара и она што го заслужил,сите ние самите си ги плаќаме грешките.