Фан Клуб: Фиорентина

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
другар јоветич има договор до 2016 то се уште 3 години. Уште две години можат да го чуваат без да го продаваат и да не му падни цената т.е. можи само да му се зголеми.

Јоветич јавно кажа дека сака да си оди од Фиорентина летово,така да ако решат да не го продаваат ќе го седнат на клупа цела сезона,а така сигурно нема да му се зголеми цената.

Во доста незавидна позиција е Фиорентина околу трансферов на Јоветич.Нема клубови за сеа,кои ќе им ја искешираат сумата која ја бараат,а од друга страна агентот на Јоветич кој е исто така агент на Љаич ги уценува Фиорентина да го продадат Јоветич,за Љаич да потпише нов договор.Љаич има уште една година од договорот,па ако не потпише нов,следната сезона ќе си иде за безпари.
А во исто време им требаат и пари за Гомез,така да мора некој да продадат.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Јоветич јавно кажа дека сака да си оди од Фиорентина летово,така да ако решат да не го продаваат ќе го седнат на клупа цела сезона,а така сигурно нема да му се зголеми цената.

Во доста незавидна позиција е Фиорентина околу трансферов на Јоветич.Нема клубови за сеа,кои ќе им ја искешираат сумата која ја бараат,а од друга страна агентот на Јоветич кој е исто така агент на Љаич ги уценува Фиорентина да го продадат Јоветич,за Љаич да потпише нов договор.Љаич има уште една година од договорот,па ако не потпише нов,следната сезона ќе си иде за безпари.
А во исто време им требаат и пари за Гомез,така да мора некој да продадат.
Тој рече дека ако си оди ќе им биде благодарен на фиорентина. Не рече дека сака да си оди. Неговата продажба зависи само од Фиоренина и Љаич. Ако Љаич не го продолжи договорот сигурно дека Јоветич нема да го продадат. Љаич бара плата од 3 милиони или 6 после данок што за 21 годишен е премногу.

Остај ти тоа агентите што уценуваат, играчот и клубот се важни.Ако решат Фиорентина да не го продаваат Јоветич, тој ќе си игра регуларно вгодина оти ако го седнат на клупа 3 години колку што му е договорот 100 денари не земаат од него. А и лошо е за него да не игра пошто ем формата му опаѓа, ем потенциалните купувачи. Ако игра вгодина добро цената пак ќе му е иста 30 милиони оти вгодина ќе има уште 2 години од договор.

незнам зошто мислиш дека рамадани ќе го натера љаич да потпиши нов договор ако се продаде јоветич. Ако сака Љаич ќе потпише , ако не сака нема. Агентот само му средува работа за плата и такви работи ама работи според желбата на играчот.
А и патем сега се испоменаа 300 тренери на големиве клубови, сигурно некој ќе го џапни или Љаич или Јоветич.
Ќе го претплатат дури (ко ПСЖ за Пасторе)

Патем ова со Јоветич и Јуве ко Милан со Балотели. И тогаш Интер не го пушти Балотели во Милан иако тој сакаше да игра во Милан, се ценкаа 2 месеци дојде Сити го џапна.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Тој рече дека ако си оди ќе им биде благодарен на фиорентина. Не рече дека сака да си оди. Неговата продажба зависи само од Фиоренина и Љаич. Ако Љаич не го продолжи договорот сигурно дека Јоветич нема да го продадат. Љаич бара плата од 3 милиони или 6 после данок што за 21 годишен е премногу.

Остај ти тоа агентите што уценуваат, играчот и клубот се важни.Ако решат Фиорентина да не го продаваат Јоветич, тој ќе си игра регуларно вгодина оти ако го седнат на клупа 3 години колку што му е договорот 100 денари не земаат од него. А и лошо е за него да не игра пошто ем формата му опаѓа, ем потенциалните купувачи. Ако игра вгодина добро цената пак ќе му е иста 30 милиони оти вгодина ќе има уште 2 години од договор.

незнам зошто мислиш дека рамадани ќе го натера љаич да потпиши нов договор ако се продаде јоветич. Ако сака Љаич ќе потпише , ако не сака нема. Агентот само му средува работа за плата и такви работи ама работи според желбата на играчот.
А и патем сега се испоменаа 300 тренери на големиве клубови, сигурно некој ќе го џапни или Љаич или Јоветич.
Ќе го претплатат дури (ко ПСЖ за Пасторе)

Патем ова со Јоветич и Јуве ко Милан со Балотели. И тогаш Интер не го пушти Балотели во Милан иако тој сакаше да игра во Милан, се ценкаа 2 месеци дојде Сити го џапна.

Еве го целото интервју на Јоветич зa La Gazzetta dello Sport.Јасна е неговата желба да иде во друг клуб,а тоа му кажал и на Дела Вале.
“I have been at Fiorentina since 2008 for five very intense seasons. I feel that I gave my all to Fiorentina, so I have nothing more to give here.
“I am young and ambitious, so it’s normal I feel the need to test myself elsewhere. I don’t think there’s anything wrong with wanting that. Florence and the Viola fans always wanted me to be honest, so here I am.
“I need new motivation and to make the step up to the next level at a top club. Fiorentina took me to participate in Europe, but now I want to win in Europe.”
Jovetic has been linked with the likes of Arsenal, Manchester City, Chelsea and PSG, but above all Juventus.
“Juve have been after me for a year. They say they want me and that in their list I come above Zlatan Ibrahimovic, Carlos Tevez and Gonzalo Higuain. Who wouldn’t be flattered by that? I am and I don’t think it is a betrayal to admit that.
“I feel that Conte could help me to grow and we have reciprocal respect.”
However, Jovetic points out he is not dead set on the Bianconeri at all costs.
“I am evaluating overseas moves too. The Premier League and the Liga are fantastic competitions, I do have some proposals, so we’ll see.
“President Andrea Della Valle will know what to do. He asked me to tell him what I wanted and I did that a while back. Now I am saying it publicly to be as clear as possible.
“It’s really not up to me to set my price-tag. I know that last summer the President asked me to stay in Florence for one more year and the club would make it easier for me if I wanted to go.
“To be fair, the €30m valuation isn’t making it easy at all. There is already a clause written into the contract that says I can go for €30m, but Fiorentina aren’t making any exceptions regardless of my desire to move on.
“I had such great moments here and even played with injury. I hope the fans appreciate that I did it for them, for the team and for the club.
“I arrived in Florence as a kid, but I leave as a man and as a great player. I thank everyone.”

Обично играчите кои бараат трансфер,а клубот одбива да ги продаде,завршуваат ко Љоренте со преседување цела сезона на клупа,а тоа не е добро во случајов ни за Јоветич ни за Фиорентина.
А приказнава со агентов на Љаич и Јоветич искочи во медиумиве,не ја измислив јас.А и нигде не реков дека Јоветич ќе заврши Јувентус.Сега откако се купи Тевез не е неопходен Јоветич,али доколку се укаже прилика,не се исклучува ни таа можност.

P

parvati

Гостин
Еи друштфо поздраф
Не сам фан на Фиорентину ама симпатичан ми тим, башка дресову су ги мноо секси
А и газда Де Ла Валда на клуб што е , доваѓа лану куде мене у ресторан на пицу, брат му има фабрику за шешири у Куманоо
: ) интересан податак е дека газда на ваш омилен клуб е доваѓаја туја
Фиоре е добар клуб, мноо пут га фаќа на лишчиња задњу сезону
Поздраф нездраф и поише успеси у наредну сезону

Член од
29 мај 2009
Мислења
748
Поени од реакции
47
Обично играчите кои бараат трансфер,а клубот одбива да ги продаде,завршуваат ко Љоренте со преседување цела сезона на клупа,а тоа не е добро во случајов ни за Јоветич ни за Фиорентина.
А приказнава со агентов на Љаич и Јоветич искочи во медиумиве,не ја измислив јас.А и нигде не реков дека Јоветич ќе заврши Јувентус.Сега откако се купи Тевез не е неопходен Јоветич,али доколку се укаже прилика,не се исклучува ни таа можност.
Vidi agentot moze da proba da ucenuva ama moze da si nansese samo steta, ne se samo Jovetic i Ljaic, dopolnitelno agent e i na plus dvajca igraci vo fiorentina Bakic i Seferovic, taka da ne e se bas vo pozicija da pokazuvaat muskuli, druga rabota e sto rabotat na transfer i sto se obiduva da si izvlece pogolema plata igracite, Jovetic kaza deka saka da si ide i ke si ide, mn verojatno ke si ide i Ljaic za kogo veke pokaza zaenteresiranost Milan, kako potvrda stigaat informaciite od Francija deka FIorenitna veke se dogovorila so Bafetimbi Gomis i sega pregovara so Lion za da se oficijalizira transferot, Isto taka transferot na Mario Gomez e pred zavrsnica, vcera si zaminal od preijatelskiot natprevar koj go igral so Bayern i se vratil vo Minhen najverojatno da se doteraat nekoi detali vo dogovorot, taka da ovie dvajca mn brzo ke bidat prodadeni.

Nego nesto sto mi go naprae denot e deka e mozno vrakanje na Frey vo FIorentina, eden od moite omileni igraci, ako se vrati epten ke bide dobro.

Член од
6 август 2012
Мислења
95
Поени од реакции
28
frey nazad vo fiorentina bi bilo kardinalna greska....momentalno eden od poslabite golmani vo serija...edno vreme bese da , a sega ne e

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
i jas ne sum za frey da dojde voopsto...sekogas sum izjavuval deka ne me bendisuva..prvo i prvo mu falat santimetri,vtoro e slab pri visoki topki ,a treto e veke mnogu star...(agazzi e mnogu podobar od nego)....dali pamtite kakov pacerski gol primi od ilicic na artemio franchi pred nekoja godina!?...gol od 40 metri nekade bese

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Aбе се спомнуваше нешто Жулио Цезар... Али искрено и не ми е за верување за Цезар затоа што бара голема плата(само ради тоа) а кога веќе не го купија Вивијано, боље Фреј место Агаци или Зомер...
А Љајич уште еднаш ќе спомнам нема да си замине и ќе го продолжи договорот а тој косоварот матер да му ебем само проблеми прави во управата... Не за друго самиот Љајич не е толку неблагодарен и штотуку се пронајде себеси во тимот, Монтела верува во него и изгра полузесона за паметење со 10 голови и неколку асистенции, неговото време допрва доаѓа и мислам дека ќе биде подобар и од Јоветич... сигурно ќе биде потпишан нов договор освен ако тој шпонецот не изеде некои г**на и заебе цел тим...

Гомез е пред потпис веќе долго време, ама Дела Вале неќе да се заглавува во минус според финанскиот фер плеј сака прво да добие пари од Јоветич и веднаш Гомез ќе биде презентиран...
Се зборуваше вчера и дека нашол куќа до таа каде престојуваше Михајлович така да се зависи од Јоветич...

А страв ме е да помислам кој напад би го имале : Љајич - Гомез - Роси - Гоми !!!
Се среди изгледа и Пизаро најверојатно ќе остане, со Борха - Аквилани - Амброзини - Мати - Квадрадо - Жоакин - Волски... и најверојатно плус Станкович(ветил на монтела дека ќе игра за нас)

Одбрана сме исто добри Родригез - Савич - Компер - Томович - Ронкаља - Пасквал - Алонсо !!!

Голман од типот на Фреј/Цезар/Диего Алвеш и сме комплетен тим...

Перфекција според мене и со Јуве главни фаворити за скудетото !!! :icon_mrgr:

Сите други слободно можат да си одат или позајмица или целосна продажба а ги има премногу...

johnyb

tutti pazzi per viola
Член од
11 декември 2009
Мислења
695
Поени од реакции
52
Stojadinović tvrdi: "Deki završio posao sa Violom!"

• 30. jun 2013.
  • 22:55
  • Izvor: Sportske.net, kurir-info.rs
Sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović obelodanio je informaciju da će Dejan Stanković karijeru nastaviti u Fiorentini, što se i spekulisalo prethodnih dana.

Srpski internacionalac Dejan Stanković navodno se već dogovorio sa Fiorentinom i karijeru će nastaviti u tom italijanskom klubu.

Takvu infomraciju medijima u Srbiji dao je sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović, govoreći o kontaktima koje je imao sa Dekijem u vezi sa mogućim povratkom na "Marakanu".

"Nije tajna da sam pričao sa Stankovićem pre nego što se rastao sa Interom. I tada je rekao da mu je Fiorentina prioiret, jer se znalo za njeno interesovanje. Međutim, ostavio je poluodškrinuta vrata i rekao da bi voleo da odigra makar još šest meseci ili sezonu u Crvenoj zvezdi i ovde završi karijeru. Posle se nismo čuli, jer vidim da je završio posao sa Fiorentinom" kazao je Stojadinović.

Stanković je prethodne nedelje ozvaničio raskid saradnje sa Interom a od tog trenutka spekuliše se hoće li završiti karijeru ili je nastaviti u nekom italijanskom klubu.

Ako je suditi prema onome što je izrekao Zoran Stojadinović, izgleda da ćemo Stanković gledati u ljubičastom dresu naredne sezone.

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Она што го пред некој саат спомнав за Станкович... само не беше се договорено како Амброзини и не знаев дека официјално е раскинат неговиот договор со Интер. Како и да е супер искуство ќе донесат тоа ни фали...

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
ситно му е на Гомез :)
можда и утре официјално да биде

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Супер Марио Гомез фали само да пишува Ufficiale !!!
Се е договорено, и нема да се чека продажбата на Јоветич туку веднаш ќе биде исплатен на Баерн....

Конечно најпаметниот потез на управата, Јоветич сигурно ќе си замине ама сега не по секоја цена и не мора у Џубрентус, туку може да си ги е*аваме сите додека некој не понуди 30 мил или приближно... А секако тоа ќе се случи, ама до сега бевме во стапица да го загубиме и Гомез и да не го продадеме Јоветич за 30 мил(кои сами си ја створивме)

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Не се палете...точно дека трансферов е скоро завршен и дека е многу блиску до реализација, али почекајте да биде официјално.Се надевам до среда навечер ќе биде...

BATISTUTA 9

Fiorentina-Partizan-Real
Член од
17 мај 2008
Мислења
2.085
Поени од реакции
266
Не се палете...точно дека трансферов е скоро завршен и дека е многу блиску до реализација, али почекајте да биде официјално.Се надевам до среда навечер ќе биде...
абе и официјално за нас не е сигурно !!! Лани и бугарот секаде беше официјално, па си останавме со таквото во рацете исто и со Креспо пред 4-5 сезони... Истренирани ни се живците дај бар додека можеме да се радуваме, знаеме дека може и од авион да се симне :pos:

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Со Бербатов не беше официјално...само што тргнал со авион накај Фиренца и некаде во облаци го премислиле :)

Kajgana Shop

На врв Bottom