- Член од
- 24 ноември 2009
- Мислења
- 4.959
- Поени од реакции
- 4.882
го помешав со режисеровЗабелешка: Синот на Стале Попов се вика Георги Сталев.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
го помешав со режисеровЗабелешка: Синот на Стале Попов се вика Георги Сталев.
Слушни ме сега да ти кажам нешо моменталната политика во државава е ПРЕД мене ништо- ПОСЛЕ МЕНЕ ПОТОП.Да бе така е .
Јас не реков нигде дека ми е другарче , реков само видете, оти ептен самоуверено сте се затрчале ко по обичај. Јас нигде не ја оправдувам лустрацијата, впрочем не се ни произнесов за истата. Јас само едно знам и не барам убедување од никој, дека Југославија е педерска работа од која баздат многу лајненици , а по обичај тие со тезите што ги бараше Dave во тоа време сите знаеме каде завршувале. Но како што кажа погоре еден член секој со маката. Сега пример вие карате врните за моментална состојба, мене да речиме дека ми е погодено и ако гледам со ваша логика треба да ме боли таквото за општата состојба во државава која некои ја прикажуваат и да си лачам радости наоколу и сега па и потаки како сето да е прекрасно.
Некои работи си одат со времето, последица од минато сега, последица од блиско минато во блиска иднина, или пак последица од минато која никогаш нема да постани последица оти така некои ќе ја наредат.
Слушни ме сега да ти кажам нешо моменталната политика во државава е ПРЕД мене ништо- ПОСЛЕ МЕНЕ ПОТОП.
Абе и за денешниве не ми чуе многу многу, мене ме пече што имаме премиер кој што коалицира со терорист кој што 2001 со оружје во рака убиваше и сакаше да одземе територија, Попов колку има направено за македонскиот народ овие уште 1000 години да живеат нема да направат ни 5 % од тоа.Јавна тајна е дека „Крпен живот“ е првиот роман, кој морал да чека за печатење за романот на Јаневски да влезе во историјата во 1952 година. И самиот Јаневски го има кажано тоа, подоцна незадоволен од првата верзија направил преработка, која излегла во 1965. Денес овие романи тешко дека може некаде да се најдат.
Тихомир е во право за забелешката, меѓутоа тоа не го оправдува фактот дека ноторна глупост е да се лустрираат мртовци, додека живите кодоши си ја продолжуваат „дејноста“.
Ако не си знаел и денес на религијата и е забрането да се меша во државата, македонија е СЕКУЛАРНА држава, ова лингуриве шо фаќаат поени со попови оџи владици муфтии е чиста линнгурска работа.Кој тоа забранувал одење во црква, славење на верски празници, слави и сл. во периодот на Социјализмот(1945-1991) ???
Забраната била мислам само за членовите на Комунистичката партија(комунистите) а не за останатиот народ !
Забрането било црквата да се меша во државните работи да(што е и нормално), но на народот не му било забранувано да оди во цркви како и да слави верски празници и да негува обичаи и традиции по дома секако !
Социјализмот во екс-ЈУ се базирал на национални и конзервативни темели и вредности што е спротивно на Марксистичката теорија, религијата не смеела да се меша во државните работи да, но не била забранета(освен за Комунистите т.е. членовите на КП), СФРЈ се базирала на национални и конзервативни вредности а тоа се Југословенство(Братство и Единство помеѓу ЈУ народите), работа/труд, одржување на семејството/семејните вредности и.т.н.
Ако не си знаел и денес на религијата и е забрането да се меша во државата, македонија е СЕКУЛАРНА држава, ова лингуриве шо фаќаат поени со попови оџи владици муфтии е чиста линнгурска работа.
На велико се прави тоа се турка на голема врата. Читај ги коментарите подолу од видеото.Не е ништо смешно,трагедии се случуваат.
Најтрагично е што сакаат да дирнат во Македонската историја,и да пробаат да останат со чист образ.
Ама јас,и овде не е местото каде може да се зборува за тој проект.Пример за тоа Тодор Александров го направија повеќе од Гоце Делчев и други.
А ако се прочепка на вистинското место може да се дојде до многу интересни моменти и стратегија.
Ако го пројдат и тоа,тогаш и преку тоа ке го перат мозокот.
Јавна тајна е дека „Крпен живот“ е првиот роман, кој морал да чека за печатење за романот на Јаневски да влезе во историјата во 1952 година. И самиот Јаневски го има кажано тоа, подоцна незадоволен од првата верзија направил преработка, која излегла во 1965. Денес овие романи тешко дека може некаде да се најдат.
Тихомир е во право за забелешката, меѓутоа тоа не го оправдува фактот дека ноторна глупост е да се лустрираат мртовци, додека живите кодоши си ја продолжуваат „дејноста“.
Мал офтопик - Ние дома ја имаме Крпен живот, издадена во 1965 година. Не знаев дека е до толку тешко да се најде таа верзија...
За „Село зад седумте јасени“ зборам дека е тешко да се најде, првата верзија. Па и преработката.
„Крпен живот“ ја има.![]()
Колку плаќаш, како нова е и во тврд повезЗа „Село зад седумте јасени“ зборам дека е тешко да се најде, првата верзија. Па и преработката.
„Крпен живот“ ја има.![]()