Тепале дете и го принудувале да кажува зборови од исламот

• Креатор на темата Креатор на темата SS Divizion Totencof
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Треба да се организира протести против радикалниот ислам,а не само како пички преку форуми да се курчиме.. Да се случуваше вакво нешто во некоја друга земја,сега одма ќе имаше протести..

Колку ли години по доаѓањето на власт во 1945 година им требало да го исчистат сето тоа религиско ѓубре на фанатизам од сите облици?А сега се повеќе не уназади оваа власт кога почна и по школите да форсира религиска поука,заради тоа како последица да децата стануваат се повеќе исфрустрирани и нетрпеливи едни спрема други.

Па да ти кажам право, освен премногу трудење за креативно деградирање, ни ти досега не си напишал нешто вредно за читање.
Слободно скокај, не се wутам. Тоа што ти си неспособен да разликуваш 14 хормонално дисбалансирани годишни во тепачка од сериозната политичка и верска асимилација која ни се случува, јас немам право да се wутам. Значи тие 14 годишни уште го немаат прочитано Куранот за да бидат способни да тераат друг да го рецитира. Значи тоа им е причина која ги сопнало попат за да се тепаат. Незнам кој дел не го разбираш, дека ако не чуле за верска нетолеранција, ќе тепаа оти имало детето црвено на патиките.

Јасни ми се сите параметри на проблемов со албанците, ама зарем навистина треба да чекаме ретардирана вест од типот на оваа за конечни испливат нашите фрустрации?
Сите големи проблеми се сеуште тука, јас да се согласев и за ова, и ова сеуште ќе беше тука. Канализирај си го бесот, и читај ме повнимателно.

Гледај, не можеш ти мене да ми објаснуваш. Бидејќи живеам меѓу нив и многу подобро ги познавам од тебе. Батали и хормони и дисбаланси.

Тепачките меѓу тие 14 годишни деца се сериозни. Користат ножеви, шипки, и што се не. На тие деца идеите за голема и етничка држава им се всадуваат во најраните години. Ти текнува ?

А тоа за бесот, можам и јас да ти го напишам, и на било кој друг. Тоа е стара излитена финта. - Што треба на тоа да ти одговорам „Немаш претстава колку сум смирен“ ?

Треба да се организира протести против радикалниот ислам,а не само како пички само преку форуми да се курчиме.. Да се случуваше вакво нешто во некоја друга земја одма ќе имаше протести..

imase i na kale ama efektot go vidovme tuka zatai drzavnite institucii !!!
tuka e vejke druga rabotata, kolku sto znam Artan Grupi bese kandidat za gradonacalnik

izvini sto ce ti recam ama tebe i da ti go optegnat ova muslimanive
fala ce im reces taka ne se cuva nacija, ne se cuva svoja koza , ti ako denes ne zastanes vo odbrana na deteto koe bilo napadnato koj znae sto ce ti se sluci tebe na nekoj tvoj , na sosedot i taka nataka koga ce gledame so drugi oci ne ni e gajle ama ako go setime na svoja koza bole. ZA da ne dojde do toa sekogas reakcijata treba da e navremena ostra i pravedna so silina i zestina pogolema od nanesenata , samo taka ce opstoime kako idividua a so toa i kako nacija

Несакам одкога ме нарекоа либерален :pos: безрбетник да ти кажам дека се согласувам дека и јас би со реакција со поголема жештина, ама крајниот резултат би бил фатален, оти есапот на недоносени оперирани од свест кај нас е значително помал.

Јас стојам зад детето, оти е педерски групно, на еден. И само поради тоа. Јас со 14 годишни, кои незнаат кој им е претседател на големава им Албанија, не па дека се тепаат за неа немам проблем. Со поголемите имам. Ајде препорака и ти поубаво да читаш пред да трчаш со етикети. Или нека ти преведува некој по дома.

Треба да се организира протести против радикалниот ислам,а не само како пички преку форуми да се курчиме.. Да се случуваше вакво нешто во некоја друга земја,сега одма ќе имаше протести..

Ние како земја сме загрозени не само од исламскиот радикализам,туку од сите облици на религиски фанатизам.Власта треба да го јакне секуларизмот,а со тоа му се затвара вратата на секој облик на радикализам,со строги казниви мерки.А сега во овој случај сме плодна почва за секаков тип на мисионери како исламски така од далекиот исток и разноразни облици на западен протестантизам.

Дарданиа не е во државава, отиде за авганистан да се обучува во локалните кампови на ал каеда .. не го зборете човекот зад грб не е учтиво :D

Несакам одкога ме нарекоа либерален :pos: безрбетник да ти кажам дека се согласувам дека и јас би со реакција со поголема жештина, ама крајниот резултат би бил фатален, оти есапот на недоносени оперирани од свест кај нас е значително помал.

Јас стојам зад детето, оти е педерски групно, на еден. И само поради тоа. Јас со 14 годишни, кои незнаат кој им е претседател на големава им Албанија, не па дека се тепаат за неа немам проблем. Со поголемите имам. Ајде препорака и ти поубаво да читаш пред да трчаш со етикети. Или нека ти преведува некој по дома.

ako dozvoluvas nekoj postojano da te tretira kako rob i kako kuce pod jarem da te seta koga saka
namesto jasno da mu se sprotistavis i da go izbrkas ako e potrebno ti ja nevednuvas glavata ,i dozvoluvas taa agnoija tvoja da prodolzi i ponataka .Ubi concordia ibi victoria =pobedata e tamu kaj e slogata
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 14:09 ---
Дарданиа не е во државава, отиде за авганистан да се обучува во локалните кампови на ал каеда .. не го зборете човекот зад грб не е учтиво :D

Breaking news od na teren vo avganistan stotuku bil eliminiran so soborcite :pos:
--- надополнето: 29 јуни 2013 во 14:13 ---
Ние како земја сме загрозени не само од исламскиот радикализам,туку од сите облици на религиски фанатизам.Власта треба да го јакне секуларизмот,а со тоа му се затвара вратата на секој облик на радикализам,со строги казниви мерки.А сега во овој случај сме плодна почва за секаков тип на мисионери како исламски така од далекиот исток и разноразни облици на западен протестантизам.

naokolu vo tropoja, kroja (albanija ) i vo nekoi reoni vo kosovo , imas i den denes kampovi za obuka , kade se obucuvaja site vodaci na proletnoto budenje vo severna afrika, pa se do denes aktivnoto podracje Sirija.

Оти сте толку боси бре?
Оти генерализирате така?

Пред 4-5 години, во сред јануари таткоми останал дефект близу патарината тетово-скопје.
Одел пеш 10 минути, и кога стигнал во првата кабина/барака имало 2 ца македонци коишто не му дале да влезе под изговор дека : НЕОВЛАСТЕНИ ЛИЦА НЕСМЕАТ ДА ВЛЕГУВААТ.
Во другата кабина се наоѓале 3ца албанци кои го примиле му дале кебе и му свариле кафе.

Оти не сватите дека проблемот е во нашите политичари, а не кај нив?

На кој и народ да му дадеш слобода секој така ке се понаша.

Оти сте толку боси бре?
Оти генерализирате така?

Пред 4-5 години, во сред јануари таткоми останал дефект близу патарината тетово-скопје.
Одел пеш 10 минути, и кога стигнал во првата кабина/барака имало 2 ца македонци коишто не му дале да влезе под изговор дека : НЕОВЛАСТЕНИ ЛИЦА НЕСМЕАТ ДА ВЛЕГУВААТ.
Во другата кабина се наоѓале 3ца албанци кои го примиле му дале кебе и му свариле кафе.

Оти не сватите дека проблемот е во нашите политичари, а не кај нив?

На кој и народ да му дадеш слобода секој така ке се понаша.

oti patistata do pekolot se pokrieni so dobri dela za da te doteraat do tamu
vo ostanatite dve recenici apsolutno se slagam so tebe
ne e problemot sto nie sakame gragansko opstestvo tuku sto istoto e prakticki nevozmozno da mu se nametne na drugata malcinska grupa.
Narodot ako ima dobra rabota i blagosostojba ne go interesira ni vera ni politika ama vo ovoj slucaj dvata elementi se dlaboko vkoreneti taka da od niv moze da proizleze iden konflikt ako na vreme ne se prevenira

Случкава,тепачкава или што и да е,колку и да звучи наивно бидејќи тоа биле пред се деца,е важен индикатор на амбиентот на омраза кон се што не е муслиманско од дотичниот колектив-Албанците во државава,но што е уште поважно е добар показател на тоа што не очекува во иднина.

Сведоци сме на босански Муслимани,Косовари,па дури имаше и телетабис од Гостивар чинам,кои одат,војуваат и гинат во Сирија.Пред тоа можеби истотото се случувало во Либија,можеби и во Ирак,Афганистан.Балканот стана огромен полигон за воена обука на затуцани и задоени со фундаментализам и исламизам свети воини,Муџахедини кои се спремни и секој момент можат да се мобилизираат,додека нашите млади немаат пиштол фатено во рака,освен на CS.Тоа е резултат на политиките на Америка на Балканов,во изминативе 20 години,ФАКТ.

Сега биле деца,пред една година беше организирана група која ладнокрвно уби 5 души за најголемиот христијански празник,нема потреба да ве потсетувам(барем се надевам дека паметите) што се случуваше изминативе година дена во мешаните средини или истите со доминантно албанско население.

Јас само се прашувам,ако е сега вака и кур не им чуе кога отворено и директно не бележат како мета и во очи ни го кажуваат тоа додека ние колективно молчиме и се правиме дека ништо не се случува,што ли ќе биде за 20 години кога Албанците ќе се накотат и кога ќе има можност,согласно претензиите на Турција за економско влијание на Балканот,посебно Зелената трансверзала таа да стане важен фактор кој ќе влијае на овој простор,што ли ќе се случува тогаш со Македонците.Претпоставувам,дека тогаш сосема нормално ќе биде да се постави видео од православен македонски свештеник,како бил обезглавен,исто ко што се дешава моментално во Сирија.

Технички, се крши закон, се крши едно од основните човечки права. Но, се согласувам. Сепак некакви можни решенија за проблемов.
Ама, како тоа што ти не купуваш од албански фирми, е поврзано со случајов?
Дали ако освен ти, и комшијата не купуваше, случкава немаше да се деси? Јас не купувам од албанска фирма, зошто ова се деси?
Навистина?
Мене некој закон ќе ме натера да ја продатам куќата на УЧК?
Мене некој закон ќе ме натера да не купувам од тие кои се трудат околу моето истребување?

- Како некупувањето од нив, ќе го спречи тепањето, нападите врз цркви и се друго што секојдневно ни прават?
- Кога толку ти сметаат нивните напади, зашто не идеш да ги тепаш по улица, што дремеш тука?
^Ова се две малоумни реплики, кои папагалски се повторуваат од таквите како тебе (а ве има, за среќа се помалку). Веројатно многумина, ја приметуваат суштинската дефектност на тие ставови, која има техничка природа, но не и вие.

Некупувањето од Албанци, нема да ги спречи нападите, но ќе доведе до создавање услови кај македонското ткиво за решавањето на проблемот.

Македонците се Евреи од Германија 30-тите, кои самоволно ги финансираат национал-социалистите.
- Ова е компарација, чија поента, сама по себе е доволна причина за нефинансирање на сопствената пропаст, преку нефинансирање на оние кои здружено и систематски работат на неа. За тебе, нацртано: - Не сакаш да му даваш пари на својот џелат.

Втора причина е праќањето порака. Тоа е еден јасно изразен револт, кој доаѓа директно од народот - директна мета на овие несанкционирани, систематски напади. Оваа порака е искрена и незагадена од корумпираната безрбетност на нашите политичари, а сепак е лишена од суровите нецивилизацијски карактеристики, кои ги содржат албанските постапки и е далеку по хуман гест, од било кој напад врз црква, дете и слично.

Јасни ми се сите параметри на проблемов со албанците,
Значи се согласувам со тебе Берик, на големо, одувек, ама тепачка меѓу 14 годишњаци да ја пласираме како сензационалност, е многу ниско за нас.
Не верувам дека било кој што чита тука, би се согласил со овие два цитати.

Кога нечиво дете ќе фатат и ќе го претепаат (со боксови, клоци и каиш), притоа ќе го присилат да чита стихови од Куранот, снимајќи го*, и ти тоа да го именуваш како - тепачка меѓу 14 годишњаци, е во најмала рака бесрамно. А втор пат истово се случува.
И на мене и на тебе, ни е јасно дека изигруваш дрвен адвокат на Албанците. Дека браниш нешто што никој со здрав разум (ниту Албаец, ако има таков) би бранел. Прашањето е: - Зошто?

* - барајте на Ју-Тјуб, гарант ќе го има со наслов како: Кафир рецитира Куран или сл.
За семантички проблеми сега се фати,
Нашите размисли можеме адекватно да ги артикулираме со соодветни зборови. Нивната разноликост ни помага да ја доловиме мислата, што сакаме да ја искажеме. Ако сакаме да не разберат другите што сакаме да кажеме, треба внимателно да избираме зборови.
Дали можеби е исто - судир и масакр и геноцид и војна?
Не. На толку различни нивоа, се толку различни.
Во крајна линија, веројатно ваквите размисли, како твоите, водат кон употреба на само еден збор. (Ходор, можда).

imase i na kale ama efektot go vidovme tuka zatai drzavnite institucii !!!
tuka e vejke druga rabotata, kolku sto znam Artan Grupi bese kandidat za gradonacalnik
Така е. Сега има висока функција во ДУИ.
Гемак најголемиот увозник на цигари и алкохол, ја финансираше неговата невладина и го погласи за човек на годината.

Видете кој е Артан Груби, кои се неговите изјави, какво е дејствувањето на неговата организација, па после купувајте цигари и алкохол со Гемак бандероли.

За Вот.

Ова Берик што ти го напиша за некупувањето кај Албанци, е пракса кај нив долго време. Тие не само што не купуваат од продавниции чии споственици се Македонци, туку и производите кои ги купуваат гледаат да се од Турско (најчесто) прозиводство пример, само не македонско. Ова го имам забележано.

За Вот.

Ова Берик што ти го напиша за некупувањето кај Албанци, е пракса кај нив долго време. Тие не само што не купуваат од продавниции чии споственици се Македонци, туку и производите кои ги купуваат гледаат да се од Турско (најчесто) прозиводство пример, само не македонско. Ова го имам забележано.

Тоа е заради халал стандардот кој за жал кај нас не се користи сеуште.Никој не би сакал да ризикува и да купува производ со сомнителен квалитет.А во нашите македонски производи се може да се најде од сомелени глувци до парчиња стакло и пикавци.

Тоа е заради халал стандардот кој за жал кај нас не се користи сеуште.Никој не би сакал да ризикува и да купува производ со сомнителен квалитет.А во нашите македонски производи се може да се најде од сомелени глувци до парчиња стакло и пикавци.

Халал не е сомнителен квалитет и не знам какви стандарди. Туку храна која е дозволива според исламските начела.

Ај ќути.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom