Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па да ти кажам право, освен премногу трудење за креативно деградирање, ни ти досега не си напишал нешто вредно за читање.
Слободно скокај, не се wутам. Тоа што ти си неспособен да разликуваш 14 хормонално дисбалансирани годишни во тепачка од сериозната политичка и верска асимилација која ни се случува, јас немам право да се wутам. Значи тие 14 годишни уште го немаат прочитано Куранот за да бидат способни да тераат друг да го рецитира. Значи тоа им е причина која ги сопнало попат за да се тепаат. Незнам кој дел не го разбираш, дека ако не чуле за верска нетолеранција, ќе тепаа оти имало детето црвено на патиките.
Јасни ми се сите параметри на проблемов со албанците, ама зарем навистина треба да чекаме ретардирана вест од типот на оваа за конечни испливат нашите фрустрации?
Сите големи проблеми се сеуште тука, јас да се согласев и за ова, и ова сеуште ќе беше тука. Канализирај си го бесот, и читај ме повнимателно.
Треба да се организира протести против радикалниот ислам,а не само како пички само преку форуми да се курчиме.. Да се случуваше вакво нешто во некоја друга земја одма ќе имаше протести..
izvini sto ce ti recam ama tebe i da ti go optegnat ova muslimanive
fala ce im reces taka ne se cuva nacija, ne se cuva svoja koza , ti ako denes ne zastanes vo odbrana na deteto koe bilo napadnato koj znae sto ce ti se sluci tebe na nekoj tvoj , na sosedot i taka nataka koga ce gledame so drugi oci ne ni e gajle ama ako go setime na svoja koza bole. ZA da ne dojde do toa sekogas reakcijata treba da e navremena ostra i pravedna so silina i zestina pogolema od nanesenata , samo taka ce opstoime kako idividua a so toa i kako nacija
Треба да се организира протести против радикалниот ислам,а не само како пички преку форуми да се курчиме.. Да се случуваше вакво нешто во некоја друга земја,сега одма ќе имаше протести..
Несакам одкога ме нарекоа либераленбезрбетник да ти кажам дека се согласувам дека и јас би со реакција со поголема жештина, ама крајниот резултат би бил фатален, оти есапот на недоносени оперирани од свест кај нас е значително помал.
Јас стојам зад детето, оти е педерски групно, на еден. И само поради тоа. Јас со 14 годишни, кои незнаат кој им е претседател на големава им Албанија, не па дека се тепаат за неа немам проблем. Со поголемите имам. Ајде препорака и ти поубаво да читаш пред да трчаш со етикети. Или нека ти преведува некој по дома.
Дарданиа не е во државава, отиде за авганистан да се обучува во локалните кампови на ал каеда .. не го зборете човекот зад грб не е учтиво![]()
Ние како земја сме загрозени не само од исламскиот радикализам,туку од сите облици на религиски фанатизам.Власта треба да го јакне секуларизмот,а со тоа му се затвара вратата на секој облик на радикализам,со строги казниви мерки.А сега во овој случај сме плодна почва за секаков тип на мисионери како исламски така од далекиот исток и разноразни облици на западен протестантизам.
Оти сте толку боси бре?
Оти генерализирате така?
Пред 4-5 години, во сред јануари таткоми останал дефект близу патарината тетово-скопје.
Одел пеш 10 минути, и кога стигнал во првата кабина/барака имало 2 ца македонци коишто не му дале да влезе под изговор дека : НЕОВЛАСТЕНИ ЛИЦА НЕСМЕАТ ДА ВЛЕГУВААТ.
Во другата кабина се наоѓале 3ца албанци кои го примиле му дале кебе и му свариле кафе.
Оти не сватите дека проблемот е во нашите политичари, а не кај нив?
На кој и народ да му дадеш слобода секој така ке се понаша.
Навистина?Технички, се крши закон, се крши едно од основните човечки права. Но, се согласувам. Сепак некакви можни решенија за проблемов.
Ама, како тоа што ти не купуваш од албански фирми, е поврзано со случајов?
Дали ако освен ти, и комшијата не купуваше, случкава немаше да се деси? Јас не купувам од албанска фирма, зошто ова се деси?
Јасни ми се сите параметри на проблемов со албанците,
Не верувам дека било кој што чита тука, би се согласил со овие два цитати.Значи се согласувам со тебе Берик, на големо, одувек, ама тепачка меѓу 14 годишњаци да ја пласираме како сензационалност, е многу ниско за нас.
Нашите размисли можеме адекватно да ги артикулираме со соодветни зборови. Нивната разноликост ни помага да ја доловиме мислата, што сакаме да ја искажеме. Ако сакаме да не разберат другите што сакаме да кажеме, треба внимателно да избираме зборови.За семантички проблеми сега се фати,
Така е. Сега има висока функција во ДУИ.imase i na kale ama efektot go vidovme tuka zatai drzavnite institucii !!!
tuka e vejke druga rabotata, kolku sto znam Artan Grupi bese kandidat za gradonacalnik
За Вот.
Ова Берик што ти го напиша за некупувањето кај Албанци, е пракса кај нив долго време. Тие не само што не купуваат од продавниции чии споственици се Македонци, туку и производите кои ги купуваат гледаат да се од Турско (најчесто) прозиводство пример, само не македонско. Ова го имам забележано.
Тоа е заради халал стандардот кој за жал кај нас не се користи сеуште.Никој не би сакал да ризикува и да купува производ со сомнителен квалитет.А во нашите македонски производи се може да се најде од сомелени глувци до парчиња стакло и пикавци.