Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
Немој да прочитаат човекојадците , којзнае до кај ке се истегни цела работа.
Еве ти и друг пример за грешка на природата, помалце бизарен од твојот. Колку албино лавови имаш видено во природата( на телевизија де, ама да не се во зоолошка градина). Знаеме дека се раѓаат одвреме на време, во зоолошка најверојатно ке доживеат длабока старост, но во природата едноставно ги нема. Нема да остават поколение, најверојатно нема ни да го доживеат ни првиот роденден. Дали по твое лично видување тие лавови се нормални ( секако во однос на другите лавови) или се грешка на природата? И зошто ги нема во поголем број и не доживуваат нормална старост во природата ако се нормални?
Во постот каде е болдирано Вие беше наменет за друг кој се декларира како хомосексуалец и не беше наменет за тебе.
Трета работа што ете се обиде на објасниш, а за која јас искрено не сум се замарал и сум изјавил дека не ми е ни битно е како настанува хомосекуалноста. За мене таа не е болест и јас не ги сметам за болни, нити сакам да им се наложи да се лекуваат. Ако има третман и ако некој сака нека се лечи, ако нејки немора. И јас природата не ја смета за погрешна, туку дека прави грешки или мутации. Некогаш тие се добри и ги нарекуваат еволуција. Некогаш е тоа ќорсокак и природата го решава на начин што нема да дозволи да се размножува. И затоа пак ке се навратиме на албино лавовите како типичен пример за грешка на природата која во други околности би било еволуција. Да живееја лавовите на артикот белата боја и тоа као би им била во полза, но во африка им е само проблем. Иако тој лав освем бојата на крзното се друго им е нормално како и сите други вклучувајки и сексуалниот нагон, нема да доживее да биде полно зрел да остави потомство и со тоа таа генетска грешка или аномалија ке исчезне заедно со него, се додека не се роди пак некој таков со иста таква грешка која пак ке има ист крај. Од друга страна хипотетички збораме ако настапи ледено доба и африка стани бела како антартикот тогаш тој лав со таа генетска грешка наеднаш ке има подобри шанси да успее во животот, ке го продолжи својот генетски код и во иднина ке имаме многу бели лавчиња и тие ке бидат нормални, додека останатите ке станат грешка и ке изумрат.Некој тоа еден ден ке го наречи еволуција,додека денес е грешка на природата. Ете тоа е законот на природата во кратки црти.
Ако си доволно мудра сама ке ја направиш споредбата со хомосексулаците и нивната нормалност од гледна точка на природата, а ние сакале или не подлежиме на тие закони.
П.с простено нека ти биди![]()
Vlade evo se slagame so tebe site. Ne e normalna pojava i e greska na prirodata.
Kje im dozvolis li brak sea ili ne?
.