Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Немој да прочитаат човекојадците , којзнае до кај ке се истегни цела работа:).
Еве ти и друг пример за грешка на природата, помалце бизарен од твојот. Колку албино лавови имаш видено во природата( на телевизија де, ама да не се во зоолошка градина). Знаеме дека се раѓаат одвреме на време, во зоолошка најверојатно ке доживеат длабока старост, но во природата едноставно ги нема. Нема да остават поколение, најверојатно нема ни да го доживеат ни првиот роденден. Дали по твое лично видување тие лавови се нормални ( секако во однос на другите лавови) или се грешка на природата? И зошто ги нема во поголем број и не доживуваат нормална старост во природата ако се нормални?
Во постот каде е болдирано Вие беше наменет за друг кој се декларира како хомосексуалец и не беше наменет за тебе.
Трета работа што ете се обиде на објасниш, а за која јас искрено не сум се замарал и сум изјавил дека не ми е ни битно е како настанува хомосекуалноста. За мене таа не е болест и јас не ги сметам за болни, нити сакам да им се наложи да се лекуваат. Ако има третман и ако некој сака нека се лечи, ако нејки немора. И јас природата не ја смета за погрешна, туку дека прави грешки или мутации. Некогаш тие се добри и ги нарекуваат еволуција. Некогаш е тоа ќорсокак и природата го решава на начин што нема да дозволи да се размножува. И затоа пак ке се навратиме на албино лавовите како типичен пример за грешка на природата која во други околности би било еволуција. Да живееја лавовите на артикот белата боја и тоа као би им била во полза, но во африка им е само проблем. Иако тој лав освем бојата на крзното се друго им е нормално како и сите други вклучувајки и сексуалниот нагон, нема да доживее да биде полно зрел да остави потомство и со тоа таа генетска грешка или аномалија ке исчезне заедно со него, се додека не се роди пак некој таков со иста таква грешка која пак ке има ист крај. Од друга страна хипотетички збораме ако настапи ледено доба и африка стани бела како антартикот тогаш тој лав со таа генетска грешка наеднаш ке има подобри шанси да успее во животот, ке го продолжи својот генетски код и во иднина ке имаме многу бели лавчиња и тие ке бидат нормални, додека останатите ке станат грешка и ке изумрат.Некој тоа еден ден ке го наречи еволуција,додека денес е грешка на природата. Ете тоа е законот на природата во кратки црти.
Ако си доволно мудра сама ке ја направиш споредбата со хомосексулаците и нивната нормалност од гледна точка на природата, а ние сакале или не подлежиме на тие закони.
П.с простено нека ти биди(y)

Vlade evo se slagame so tebe site. Ne e normalna pojava i e greska na prirodata.

Kje im dozvolis li brak sea ili ne?

Смешно. Мене ништо не ми дава за право така да мислам, а ти имаш право да кажеш дека две сексуалности не може да бидат на исто рамниште.

Како прво мене ми дава право статистиката. Статистички вие сте минорен број во однос на целата популација, а таа кажува што е што не е нормално.
После ми дава право природата. Да беше нормално сексуално да се возбудуваш со личности од ист пол, немаше да има два различни пошто не би имало ни потреба од тоа, па одтаму една е нормална сексуална ориентација, се друго е девијација од тоа или не е нормално.
А тебе што ти дава за право да сметаш дека твојата сексуална ориентација е нормална и дека не е девијација од нормалната.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 00:00 ---
Vlade evo se slagame so tebe site. Ne e normalna pojava i e greska na prirodata.

Kje im dozvolis li brak sea ili ne?

Не!

А тебе што ти дава за право да сметаш дека твојата сексуална ориентација е нормална и дека не е девијација од нормалната.

Ја нема на листа на девијации, ниту болести. Тоа ни го кажува СЗО.

Ти Владе во повеќе наврати кажа дека правото на брак е баналност во споредба со тоа што би не чекало во иднина, мислејќи на бунтови за некрофилни, педофилни, зоофилни бракови. Во твој стил, замисли свет каде единствено постојат хомосексуалците, а филиите ги нема. Дали во тој случај ти би се согласил да се легализираат геј браковите?

Ти Владе во повеќе наврати кажа дека правото на брак е баналност во споредба со тоа што би не чекало во иднина, мислејќи на бунтови за некрофилни, педофилни, зоофилни бракови. Во твој стил, замисли свет каде единствено постојат хомосексуалците, а филиите ги нема. Дали во тој случај ти би се согласил да се легализираат геј браковите?

Hmm. Mislam deka go zbuni sega.

А јас мислам дека тебе ама ич не треба да те боли к..т дали имам или немам што повеќе да кажам на темата.

E oti sea vaka. Si kaza ne za brakot i to e to.

Sea mozes da potegnes inicijativa da homoseksualcite gi narekuvame albino arslani.

Знаеш за среќа луѓето се малку покомплицирани од животните.
Но ајде вака... Дали една жена (или една хетеросексуалена двојка) што не може да има деца е ненормална?

Пред да прашаш барем кажи зошто неможат да имаат деца.
И после кажими дали хомосекуална двојка може да има свои деца по природен пат со својот партнер.

Human rights watch реагира на нападите врз Петар Стојковиќ

Меѓународната организација Human rights watch како и европратеници го осудуваат инцидентот со актерот и активист за човекови права Петар Стојковиќ, како и другите инциденти во кои ЛГБТ активисти беа нападнати изминативе денови и ја повикуваат владата под итно да ги осуди настаните и да превземе мерки да се најдат сторителите. Овие реакции денес беа објавени во светски познатиот портал Геј Стар Њус кој ги третира правата на ЛГБТ заедница, како и занимливостите од нивните животи.

„Ги повикувам македонските власти итно да превземат активности и да ја осигураат безбедноста на ЛГБТ популацијата и јавно да ги осудат ваквите насилства,“ вели европратеничката Марија Корнелизен за Геј Стар Њус.

Таа вели дека очекува земја кандидат за членство во унијата да ги почитува човековите права како важен аспект од евроинтегративните процеси и дека ќе стори се што е во нејзина моќ тоа да се случи.

Кон осудите се приклучува и Борис Дитрих од ЛГБТ програмта на меѓународната организација за човекови права Хјуман Рајтс Воч.

„Владата во Македонија мора јавно да ги осуди овие хомофобични напади врз ЛГБТ активистите и мора да инсистира на истрага која ќе доведе до пронаоѓање на напаѓачите“, вели Дитрих.

ГПС разговарале и со британскиот ветеран - активист за човекои права, светски познатиот Питер Тачел кој вели дека заканите и нападите кон ЛГБТ популацијата во Македонија се затрашувачки.

„Ако се знае дека Македонија сака да се приклучи кон ЕУ, тогаш комисијата мора да и даде ултиматум на Владата: ЛГБТ правата мора да се почитуваат и осигураат во земјата или таа нема да добие членство,“ вели Тачел.

Домот на Петар Стојковиќ завчера беше каменуван од непознати лица. Тој минатата недела јавно проговори за својата сексуална ориентација.

Во меѓувреме, малолетник упадна и во неговиот двор и под прозорец извикуваше навредли коментари упатени кон него и неговиот партнер.

Викендот беше нападнат и ЛГБТ центарот на Хелсиншкиот комитет во старата скопска чаршија од страна на 40 маскирани лица при што беше повреден и еден полицаец.
Истиот ден, на најавената таканаречена контра геј парада група млади кои се собраа на плоштадот кај споменикот Цар Самуил претепаа малолетник.

E oti sea vaka. Si kaza ne za brakot i to e to.

Sea mozes da potegnes inicijativa da homoseksualcite gi narekuvame albino arslani.

Оти ми се можи :).
Инаку потегни ти иницијатива, јас и така хомосексуалците ги нарекувам народно со педери и лезбејки.

Не. Се додека хомосекуалноста не стане доминантна сексуална ориентација а сите останати вклучувајки ја и нормалната не станат девијација на хомосексуалноста, таа за мене е девијација и не е нормална сексуална ориентација.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 00:32 ---
И не си хомофоб? :pos:

И како дојде до тој заклучок?

Пред да прашаш барем кажи зошто неможат да имаат деца.
И после кажими дали хомосекуална двојка може да има свои деца по природен пат со својот партнер.

Нема доволно јајце клетки. Знаеш како што е случај со жените над 35 год.
Е сеа... нормална е? Ќе и забраниш да посвои, да основа семејство само затоа што нема способност да остави пород?

Не. Се додека хомосекуалноста не стане доминантна сексуална ориентација а сите останати вклучувајки ја и нормалната не станат девијација на хомосексуалноста, таа за мене е девијација и не е нормална сексуална ориентација.

Значи сепак инает бил во прашање, а не страв од педофилски и зоофилски бракови. Можеше да си кажеш уште на почеток, немаше потреба да губиме толку време.

Значи сепак инает бил во прашање, а не страв од педофилски и зоофилски бракови. Можеше да си кажеш уште на почеток, немаше потреба да губиме толку време.

Па јас уште одма ти кажав дека брак како брак не е ништо посебно, само кој да прочита.
--- надополнето: 28 јуни 2013 во 00:42 ---
Нема доволно јајце клетки. Знаеш како што е случај со жените над 35 год.
Е сеа... нормална е? Ќе и забраниш да посвои, да основа семејство само затоа што нема способност да остави пород?

Зошто би и забранил и зошто не би била нормална. Тоа е природен процес и се вика стареење.
И ајде сега ти одговори на моето прашање, дали хомосексуален пар може по природен пат со својот партнер да има дете?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom