Помош, софтверски проблеми и совети

• Креатор на темата Креатор на темата Sase91
  • Време на започнување Време на започнување
1. Properties на Computer
2. Advanced System Settings
3. Advanced
4. Startup and Recovery (settings)
5. Бираш кое да биде селектирано и колку време да ти даде за избор. Или одштиклируваш времето и директ ќе се уклучува

пробав така нејке пак исто е кај мене пишува само Windows 7 и неминат секунди само треба да притиснам ентер за да се подигне системот незнам зошто е така а прв Windows е инсталиран немаше пред тоа никаков OS инсталирано на дисктот чудна работа а компјутерот е нов неќна купен и ја му инсталирав Windows

Ај откако ќе ја уклучиш стисни Alt+ Enter.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 2

нејке ни така
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 15:45 ---
те ви и слика како се праве https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1372499309_ea93a7a696c8176e132a3aefc971d806 мораше да сликам со тел пошто коа направам принт скреен и ми се покаже како да е уред

пробав така нејке пак исто е кај мене пишува само Windows 7 и неминат секунди само треба да притиснам ентер за да се подигне системот незнам зошто е така а прв Windows е инсталиран немаше пред тоа никаков OS инсталирано на дисктот чудна работа а компјутерот е нов неќна купен и ја му инсталирав Windows

А кога ќе ги одшиклираш тие Time to display, двете? Тогаш не треба ништо да ти покажува, треба директ да се покрене.
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 15:49 ---
нејке ни така
--- надополнето: 27 јуни 2013 во 15:45 ---
те ви и слика како се праве https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1372499309_ea93a7a696c8176e132a3aefc971d806 мораше да сликам со тел пошто коа направам принт скреен и ми се покаже како да е уред

Имаш драјвери за графичка?
И во опции од играта види да не ти е наместено Windowed.

А кога ќе ги одшиклираш тие Time to display, двете? Тогаш не треба ништо да ти покажува, треба директ да се покрене.

па битребало да имам и ај кажи ми како да проверам дали имам драјвери и како да видам за тоа windowed
стварно не се разбирам у овие работи фала

Знам дека треба одма да се покрене ама нејке пак ми дава да си го одберам Windows 7 пробав и со тоа програмите бсд ли како беше ништо вечер ке пробам преку CMD па ке видам дали ке се среди ако не ке барам друго чаре

Знам дека треба одма да се покрене ама нејке пак ми дава да си го одберам Windows 7 пробав и со тоа програмите бсд ли како беше ништо вечер ке пробам преку CMD па ке видам дали ке се среди ако не ке барам друго чаре

RUN - msconfig - boot

Види тука кои опции ти се штиклирани (ако воопшто се)

RUN - msconfig - boot

Види тука кои опции ти се штиклирани (ако воопшто се)

И тој начин го пробав исто нејкеше незнам дали е до Windows или до БИОС некоја опција да има нова

Што графичка имаш? Проба да направиш апдејт на драјверите?

My computer----> десен клик---> Properties-----> Device manager
Ќе ти се отвори прозорче и кај Display adapters кликни на стрелкичката и види што пишува

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom