Генијалец заборавен од државата :S

• Креатор на темата Креатор на темата kapetan
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам сите нешто го тролате типот , кој од вас може да направи азбука жити све и да препушува на тестови а проф. да не знаат , ние за греота и со бубици и со телефони неможеме да препишеме на испити се гледа дека типот има далеку поголем IQ од повеќето нас , по ова се гледа дека "Old School " е боље од модерна технологија само ако ја носиш главата за размислување , а не за фризури и шминки (важи и за машки ) .

:tapp::tapp::tapp: :facepalm:
Како прво, се што ученикот има плус а не е хартијата на која се прашањата на тестот, прибор за пишување, цртање - се смета за препишувачки материјал, а професор што би дозволил да екој ученик има материјал што професорот не го разбира е равно на единка поглупа и од тенџере.
Второ :) се обложувам дека немаш поголема интелигенција од бројот на патиките што ги носиш и дека не знаеш ни што значи поимот : пресликување
Трето : Секој со просечна интелигенција (оној што не е ментален) ќе измисли нов изоморфен јазик на македонскиот (а што станува збор за азбука) за 5 секунди.. ( Еве ти некој глуп начин : еден збор x1...xn подели го на два - збор1: (x1..xk) збор2 : (xk..xn)
новзбор = конкатенација(збор2,сврти(збор1)) - граматичките правила остануваат во јазикот исти.
И оп имаме "нов" јазик :).. и од прв поглед никој не го разбира :tapp::tapp::tapp: :facepalm:
Четврто : тоа што направил рачен минофрлач е далеку од балистика :))) и секое неписмено дете во авганистан знае како да направи вакво нешто и во сон..

Можеби детето има некој капацитет и во идеални услови би имал некоја просечна работа и кариера , но е далеку од генијалец.
Не значи дека ако некој е црна овца е поразличен од другите и се занимава со работи што никој негов врсник не се занимава - ДЕКА Е ГЕНИЈАЛЕЦ!!!
Исто, не значи дека ако некој е сосема нормален човек кој знае да се дружи и знае како да живее ---- дека нема шанси да е генијалец ;)
Ме нервира што кај нас секој што е успешен на научен план, сите си ги лечат комплексите и велат дека таквите немаат видено што е живот или немаат излезено од дома, напротив оние што се многу поинтелигентни секогаш имаат време за се :)

KikoMontana јас викам да го пратиме на круг на знаење на мтв и да видиме колку е интелегентен нели ?

KikoMontana јас викам да го пратиме на круг на знаење на мтв и да видиме колку е интелегентен нели ?

Што знаеш ти што е интелигенција :) , зар на квиз се одредува тоа???
За интелигенција секој човек си има некое свое гледиште и тоа треба да е така, на некој начин интелигенцијата е концепт кој го оформуваш уште од најмали години со цел да можеш инспиративно, правилно, логички да расудуваш во краток временски период. Секој човек има различна интелигенција, затоа што секој си ја гради најразлично.
Дали ќе се потпираш највеќе на памтење на факти, дали логички ќе гледаш на работите, дали ќе имаш визија за менување на работите кои според тебе не чинат, дали ќе твориш, дали сето тоа ќе го искомбинираш со физичка активност пример во спорт... Тоа е веќе тема на дискусија :)
Ама според тоа што гледам што имаш искоментирано погоре.. тоа не укажува дека ти поседуваш поголема унапреденост во некоја од работиве што ги споменав погоре..или пак си бил под некое дејство кога си пишувал коментарот.

Што знаеш ти што е интелигенција :) , зар на квиз се одредува тоа???
За интелигенција секој човек си има некое свое гледиште и тоа треба да е така, на некој начин интелигенцијата е концепт кој го оформуваш уште од најмали години со цел да можеш инспиративно, правилно, логички да расудуваш во краток временски период. Секој човек има различна интелигенција, затоа што секој си ја гради најразлично.
Дали ќе се потпираш највеќе на памтење на факти, дали логички ќе гледаш на работите, дали ќе имаш визија за менување на работите кои според тебе не чинат, дали ќе твориш, дали сето тоа ќе го искомбинираш со физичка активност пример во спорт... Тоа е веќе тема на дискусија :)
Ама според тоа што гледам што имаш искоментирано погоре.. тоа не укажува дека ти поседуваш по нешто од погорниве работи..или пак си бил под некое дејство кога си пишувал коментарот.
Јас незнам за интелегенција ама ти за шала не си слушнал изгледа. Да бев под дејство зимам така навечер кока да се опуштам по дома па шетам по вселената. ;)

Јас незнам за интелегенција ама ти за шала не си слушнал изгледа. Да бев под дејство зимам така навечер кока да се опуштам по дома па шетам по вселената. ;)

Ако шеташ по вселената, друго зимаш :D

Втора епизода од нова азбука и дешифрирање.:pos::pos::pos::pos::pos:

Да не знаеш кој е помрднат, новинарите или уредниците на вестите....:facepalm:

Последно уредено:
Втора епизода од нова азбука и дешифрирање.:pos::pos::pos::pos::pos:

Да не знаеш кој е помрднат, новинарите или уредниците на вестите....:facepalm:

Изгледа генијалецот сепак не е заборавен од државата, вработен е во телевизиите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom