Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Какви се тие заеднички елементи и што имаат заедничко ??? Ај објасни што сакаш да кажеш ?Не е Грција проблемот. Единствени држави на кои непринципиелно им се вреднува трудот се Турција, Албанија и Македонија. И сите три имаат само еден заеднички елемент.
Па зависни сме од кредити на европската унија на фондови од еу на увоз од еу, сами не сме способни ни да умремеА во суштина, што мораме да влеземе во ЕУ. Јас мислам дека ние треба како самостојна држава да си тераме и како такви да си се јакнееме, зошто ако сами како една држава не си се поддржуваме и чекаме другите земји да се грижат за нас.. далеку отидовме![]()
Не е Грција проблемот. Единствени држави на кои непринципиелно им се вреднува трудот се Турција, Албанија и Македонија. И сите три имаат само еден заеднички елемент.
Диктаторство?

Диктаторство?
Брат нели се сеќаваш дека на власта во Македонија и е во ку ** за малцинства? Жал ми е да го кажам, но власта ви дури и малку не мисли за државата. Јас зборувам за заменки пример дава 1 декар земјоделско земјиште и зема декар земја на Охридското Езеро. Тоа во Бугарија исто така го имаше но ЕУ се закани со 8 милијарди евра државата за нерегулиран помош на бизнисот (ако ме прашуваш мене е чиста кражба но требаше правно да се облече некако за да влезе во договори со ЕУ) и брзо се минимизира овие работи а дури и некои луѓе вратија украденото на државата.Најреално, кога ќе влеземе во ЕУ власта може да прави што сака. Како на пример, во Грција никој не признава малцинства, а слично е и во Бугарија.
Вака барем имаш некоја контрола, ако нема демократија, нема ЕУ и така со децении
Ohrid vekje e na vashite karti , duri i prognoza za vremeto imate
![]()
Брат смешно е, но и јас своевремено мислев за глобалистичен кур. А сега гледам дека ѓаволот не е толку црно и не е толку лошо. Пак и во ЕУ се одлучи веќе ЕУ ќе биде Европа на нациите, а не соединети европски држави. Пример ако Европа не ни беше притиснете за Циганите никогаш немаше да ги праќаме на училиште. Сега што почнуваат да учат интегрирани во наште училишта се забележува дека кога децата растат заедно стануваат еден народ Бугари. Внимавајте феноменот цигани бугарски националисти и по мешање не сакаат и да слушаат дека се Цигани чувствуваат се сетат на Бугарија. Со Албанците не знам дали ќе биде така, бидејќи Албанците си имаат формирано национално самосознание, а циганите немаат, но сигурно во циганите има голем потенцијал да станат достојни граѓани на државата на која припаѓа. Природно, тоа не се допаѓа воопшто на раси, но така е правилно. Впрочем циганите не се толку глупави и безумната ѓубре колку ги мислат повеќето луѓе. Како се едуцираат и интегрираат имаат сосема како другите деца единствената разлика е дека се црни. Само вистината е дека обединувањето на човештвото е вистинскиот пат. Природно никој нема да си даде традициите и јазикот и границите, но двете работи можат да станат истовремено. Еве ги хомосексуалците немаше да имаат парада во Софија и се откажаа поради протестите. Хелсиншкиот комитет почна да рика дека се под притисок да се откажат и тогаш сите геј организации во Бугарија се нафрлија врз Хелсиншкиот комитет. Различни луѓе не се толку лоши едноставно се потиснати. Уште е прилично далеку моментов сите да се еднакви и прифатени, но почетокот е многу ветувачки. Единствениот кур е дека зелените технологии за заштита на животната средина излегуваат многу скапо за сиромашни држави и слични нешта. Нели се сеќаваш кога Европа брани некоја група како циганите за прекршени права седиш и пцујат но кога Англија ти наруши правата и започне кампања против тебе и Европа се фрли на ист начин против Англија гледаш и другата гледна точка и ти свети ламбата дека мај некој таму бил во право дека луѓето треба да се еднакви и пријатели и никој нема право да дави друг.Бугариве го примија глобалистичкиот к.р у газ, па заедно со домашните бескичмењаци, лобираат и остатокот од Балканот да го попие.
А политиката на државата Македонија не смее јавно да искаже антагонизам кон глобализацијата.

Бугариве го примија глобалистичкиот к.р у газ, па заедно со домашните бескичмењаци, лобираат и остатокот од Балканот да го попие.
Барем ќе претам некое време.Сметам глобализациjaта нема да мине покраj тебе дури и да си надвор од ЕУ.