Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа значи дека Исламот како религија е најчиста религија,и нема потреба од верници кои на сила прифатиле Ислам.

Тогаш зошто со сила ги приморува муслиманите да останат во Ислам? Добро знаеме дека во Шерјатска држава казната за муслиман кој би се решил да стане нешто друго му следува смртна казна. И за да не го убијат, тој/таа мора со сила да се преправа дека е муслиман, а во тајност да си верува во нешто друго.

Па ако не се согласат,не вели: Убијте ги,запалете ги и слично.
Туку,бидете сведоци дека ние сме муслимани.
Така да,една од работите за кои не можете да им забележите на муслиманите е тоа што никого со сила не тераат во ислам,и се држат до овој ајет,од објавувањето на Куранот до ден денес.

Точно. Ако не се согласат да станат муслимани, не вели убијте ти. Али ако се согласат да станат муслимани, а после се премислат и сфатат дека таа религија не им се допаѓа и посакаат да станат нешто друго, е тогаш вели убијте ги!
Не сфаќам како оваа смртна казна за напуштање на Исламот е во релација со тоа дека „во верата нема присила“?

Секој нормален муслиман на оваа планета ќе ти го каже истото.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 22:51 ---

Не знам и јас :D

Бидејќи си потенцијален убиец! Кој се крие зад религија која и самата е зло. Не сакам луѓе со раковски мисли да шетаат до мене...
Исламот ќе роди само смрт во Македонија.
Кога може во земјите каде што исламот е единствена религија да раѓа смрт... што ли ќе роди помеѓу „неверници“ ако исламот собере премногу „обични верници“ кои не мислат ами само потврдно нишаат со главите?
СМРТ!
Изгледа затоа пишувам тука... бидејќи младите мора да ги натераме да имаат критички став кон се! НЕ да бидат ОБИЧНИ верници...
Обичноста изгледа е смрт кај вас!
МАРШ бре! Марш... ц ц ц
Кој ли ги убеди твоите во минатото дека исламот е слобода и вистина да им јади ушите и да ви ги вратат парите!
Подржувачи на деца-убијци на форумов! Ех, Земјо и вие Богови - зошто не си ја соберете вересијата и проклетсвото од Земјата?

Тогаш зошто со сила ги приморува муслиманите да останат во Ислам? Добро знаеме дека во Шерјатска држава казната за муслиман кој би се решил да стане нешто друго му следува смртна казна. И за да не го убијат, тој/таа мора со сила да се преправа дека е муслиман, а во тајност да си верува во нешто друго.

Точно. Ако не се согласат да станат муслимани, не вели убијте ти. Али ако се согласат да станат муслимани, а после се премислат и сфатат дека таа религија не им се допаѓа и посакаат да станат нешто друго, е тогаш вели убијте ги!
Не сфаќам како оваа смртна казна за напуштање на Исламот е во релација со тоа дека „во верата нема присила“?

Епа Чорбаџи после ебење нема каење.

Што мислиш од каде се појавија тајните организации? ОД вакви „Обични верници“ кои ќе посегнат или ќе одобрат смрт бидејќи си различен!
Во 15 век тоа беше христијанството, ете исламот како иста религија го следи тој пат, пропаѓа!

Не вреди да се муабети со муслимани. Не постои никаков религиски дијалог во светот помеѓу религиите! ТОА Е МИТ! Кој би се разбрал со човек што вели: ако е грешен, каменувј го? КОј бре грешен? Ти што слушаш педофил од пред 17-18 века кој плачел за крв, или другиот кој што здраворазумски е поставен кон денешниот човек?
VII век политика за XXI век е пропаст и лудост! Мора да се едуцира муслиманинот исто како што учителките одат по селата, макар и за 5 деца! Инаку ништо не правиме со овие тука во Р.М. !
Децата ќе умираат наскоро бидејќи го навредиле исламот! Оф лелее...

Извини друже го заборавив ова,глупостите ми одземаа внимание.
Не е проблемот дали е тоа напишано,јас како обичен верник немам ништо со шеријатски прописи,можам да одговорам колку што е доменот на моето знаење.
Има прашања кои се јасни,за кои го знам прописот. А има и некои кои не ги познавам доволно,тоа што јас овде нема да знам да ти одговорам не значи дека тоа го нема напишано/пропишано.
Вториот болд,не можам точно да ти одговорам.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 22:47 ---
чекај сега, еднаш едно збориш, сега друго. твои беа зборовите дека треба да се донесе пропис, а не дека е донесен веќе.а сега ми се правдаш у стилу дека не ти се познати сите работи. кое е вистина?

премногу политички одговори ми даваш цело време. не е арно само да се брани нешто, а воедно да не знаеш зошто го браниш тоа.

чекај сега, еднаш едно збориш, сега друго. твои беа зборовите дека треба да се донесе пропис, а не дека е донесен веќе.а сега ми се правдаш у стилу дека не ти се познати сите работи. кое е вистина?

премногу политички одговори ми даваш цело време. не е арно само да се брани нешто, а воедно да не знаеш зошто го браниш тоа.

Не бе друже,само ептен идеш у детаљи,не знам какви одговори од мене сакаш повеќе.
Јас не сум шеријатски правник за да ти објаснам во детаљи за конкретна ситуација како што ти бараш.
Tи да ме прашаш како треба да се моча,јас ако ти одговарам: стоечки..сигурен сум дека следното твое прашање ќе биде: А што вели исламот ако двете нозе ми се скршени :D
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 23:13 ---
Бидејќи си потенцијален убиец! Кој се крие зад религија која и самата е зло. Не сакам луѓе со раковски мисли да шетаат до мене...
Исламот ќе роди само смрт во Македонија.
Кога може во земјите каде што исламот е единствена религија да раѓа смрт... што ли ќе роди помеѓу „неверници“ ако исламот собере премногу „обични верници“ кои не мислат ами само потврдно нишаат со главите?
СМРТ!
Изгледа затоа пишувам тука... бидејќи младите мора да ги натераме да имаат критички став кон се! НЕ да бидат ОБИЧНИ верници...
Обичноста изгледа е смрт кај вас!
МАРШ бре! Марш... ц ц ц
Кој ли ги убеди твоите во минатото дека исламот е слобода и вистина да им јади ушите и да ви ги вратат парите!
Подржувачи на деца-убијци на форумов! Ех, Земјо и вие Богови - зошто не си ја соберете вересијата и проклетсвото од Земјата?

Многу омраза имаш акумулирано за човек кој проповеда апсолутна воља и слобода :)

Не бе друже,само ептен идеш у детаљи,не знам какви одговори од мене сакаш повеќе.
Јас не сум шеријатски правник за да ти објаснам во детаљи за конкретна ситуација како што ти бараш.
Tи да ме прашаш како треба да се моча,јас ако ти одговарам: стоечки..сигурен сум дека следното твое прашање ќе биде: А што вели исламот ако двете нозе ми се скршени :D
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 23:13 ---
ДА у право си, деталиста сум, или како што кажа пред некој ден “цепидлака“. али прашањата ми се реални, особено затоа што се фалите дека се' е запишано/напишано во куранот. ама некако т'нка е работава со тоа СЕ'.
изгледа ништо не е напишано, него секој си ги гата/толкува работите како што ќе му текне. особено затоа што и самиот кажа дека “треба да се донесат прописи“, а со тоа секој ќе си додаде, придаде свое значење на работите, ...... субјективно
П.С. ист сум и кога зборам за другите религии, ги симнувам маските па ако боли, нека боли.
П.П.С. сега ми текна, ..... според куранот колку години постои земјата, а колку години постои човекот. и за ова би сакал цитат, затоа што сметам дека би требало да го знаеш

Многу омраза имаш акумулирано за човек кој проповеда апсолутна воља и слобода :)
Некој што избрал да биде РОБ, со него така се однесуваме! Што сега? Сакаш да си роб на пустинскиот локален бог? Ок, желбата исполнета!

Ислмот е крив и Мухамед и проповедниците!
Јас сум слика на соговорникот. Огледало!
Сега знаеш што гледаат другите кога те читаат тебе... и другите муслимани кои се заборавате...

Ислам до гробааа :facepalm:

Ај доста ми е муабет со тебе. Ме измори со твоето убедување како исламот е бомбона и како е ок неверници (што збор е тоа бре луѓе? Многу битен, многу :pos:) да се убиваат и каспат! Море марш :D

ДА у право си, деталиста сум, или како што кажа пред некој ден “цепидлака“. али прашањата ми се реални, особено затоа што се фалите дека се' е запишано/напишано во куранот. ама некако т'нка е работава со тоа СЕ'.
изгледа ништо не е напишано, него секој си ги гата/толкува работите како што ќе му текне. особено затоа што и самиот кажа дека “треба да се донесат прописи“, а со тоа секој ќе си додаде, придаде свое значење на работите, ...... субјективно
П.С. ист сум и кога зборам за другите религии, ги симнувам маските па ако боли, нека боли.
П.П.С. сега ми текна, ..... според куранот колку години постои земјата, а колку години постои човекот. и за ова би сакал цитат, затоа што сметам дека би требало да го знаеш

Не е тнка работава брат,многу прашуваш у танчиња а малку е комплексна работава за одговорање на форум.

П.П.С. Нема дефинирано колку точно,има различни мислења од исламските учењаци.
А и науката нема дефинирано колку точно,и тука има доста различни верзии и сл.
Јас за ова немам многу читано,бидејќи за муслиман кога е во прашање исламско знаење има приоритети.
Ако наидам на некој линк за тоа,на македонски.. ќе ти пратам.

Не е тнка работава брат,многу прашуваш у танчиња а малку е комплексна работава за одговорање на форум.

П.П.С. Нема дефинирано колку точно,има различни мислења од исламските учењаци.
А и науката нема дефинирано колку точно,и тука има доста различни верзии и сл.
Јас за ова немам многу читано,бидејќи за муслиман кога е во прашање исламско знаење има приоритети.
Ако наидам на некој линк за тоа,на македонски.. ќе ти пратам.
од болдираното заклучувам дека НЕ е напишано, така?
а за науката, си има она фино објаснето и израчунато колку, можда не со точност во година и ден, али доволно точно.
или сега ми текна, чекаат “учењаците“ да се изјасни науката точно, па да они кажат ееее, еве и овде е така напишано? морав да бидам циничен, пошто не би било прв пат да се случи ова

Многу рандом религија, нит се знае колку време постои земјата или човекот, нит кога се смета за полнолетен некој, па на некој од фациве што не им одговара појавата на дете од 8-9 години можат да го свирнат под основа дека е полнолетен и направил грешка, изустувајќи го залудно името господово.

уште нешто поврзано со претходните прашања, дали исламот ги признава адам и ева, и тоа како првите луѓе на зејмата?

Не ти замерам тебе бе брат,ама ете појди и прашај си некој поп зошто детето се крсти кога ќе се роди.
Или зошто,ако умре пред да биде крстено не го сметаат за христијанин :)

Па не е тешко до толку да размислиш зошто ги крстат бе Мета Ворлд Пис.

Еден вид иницијациа. Тие сметаат дека кога ќе се роди дете нема религија, и го покрстуваат за влез во религијата. Ако скине конци, а не е крстено, не ни било христијанин. Многу глупо ми е и што ти сипувам со инка вака. Мисли следен пат, и тебе ли како Омер да те карам, ај тој два грама ум нема, но ти посреден си.

:)

Друг пат викајте гледам интересно било.

:D

уште нешто поврзано со претходните прашања, дали исламот ги признава адам и ева, и тоа како првите луѓе на зејмата?

Па нормално,ако Аллах го создал првиот човек Адам(Адем) како да не ги признава :)
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 00:20 ---
Па не е тешко до толку да размислиш зошто ги крстат бе Мета Ворлд Пис.

Еден вид иницијациа. Тие сметаат дека кога ќе се роди дете нема религија, и го покрстуваат за влез во религијата. Ако скине конци, а не е крстено, не ни било христијанин. Многу глупо ми е и што ти сипувам со инка вака. Мисли следен пат, и тебе ли како Омер да те карам, ај тој два грама ум нема, но ти посреден си.

:)

Друг пат викајте гледам интересно било.

:D

Ок,супер
Го знам тоа.
Ако скине конци а не било христијанин...што било?
Каков статус има?
И како се закопува?
--- надополнето: 24 јуни 2013 во 00:21 ---
Многу рандом религија, нит се знае колку време постои земјата или човекот, нит кога се смета за полнолетен некој, па на некој од фациве што не им одговара појавата на дете од 8-9 години можат да го свирнат под основа дека е полнолетен и направил грешка, изустувајќи го залудно името господово.

Тако је деспоте :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom