Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
На која возраст ти стана муслиман, и како го свати, разбра и поверува во шехадетот искрено на таа возраст?

Осеќам дека ќе замараш со слободна воља,сум немал можност да одлучам и слично.
А на тоа веќе ти одговорив во темата: Прашања за ислам.

Мухаммед с.а.в.с. вели: Секое дете се раѓа во фитра(чиста вера - ислам) па родителите го прават евреин,христијанин или многубожец.

Јас сум имал среќа и сум се родил во муслиманско семејство.

Мухаммед с.а.в.с. вели: Секое дете се раѓа во фитра(чиста вера - ислам) па родителите го прават евреин,христијанин или многубожец.

:cuc:

После ова да се затвори цел форум за религија.

Се е кажано во една реченица.

Рон Артест, алал да ти е со муабетов шо го тераш.

На сите ни ги отвори очите. Кај да е што да е, и шеријат ќе воведеме во Европа. Само да има шо појќе лепотани, како тебе, да им ги отвараат очите на каурите и ќафирите.

Ако не разбираат од прва, потепајте по некое дете за некој верски празник.

На сите ни ги отвори очите. Кај да е што да е, и шеријат ќе воведеме во Европа. Само да има шо појќе лепотани, како тебе, да им ги отвараат очите на каурите и ќафирите.

Не разбираш ти. И индијанците во Северна Америка се раѓале Муслимани, само не знаеле. :icon_lol:

Сериозно, колку човек треба да биде ретардиран за да верува во вакво нешто?

И јас мислам дека држава во која правниот закон за основа има демократија не треба да постои и сега што? :)
Си имаш твое мислење и тоа е тоа.
Поздрав.

И од секогаш било така! Едни сакаат робство и го величат до небото и го велат Бог, други сакаат слобода и ја нарекуваат Човештво!
Нека подобриот победи! :)
Алах не смее да владее со Земјата!
Не сакам да гледам како некој сече раце или убива со каменување на плоштад! Нема оправдување за такви казни, едноставно нема!
Така јас гледам на тоа...
И секој муслиман мисли како тебе, за жал. :(

Дадов јас идеја: петиција да се забрани исламот во Р.М.! Да видиме демо-христијаните кои се на власт, колку имаат власт! Бидејќи исламот директно атакува и на нивната религиозна основа, а и политичка!

П.С. Ќе има крв на ова тло заради вакви работи, за тоа најмногу штета!

И од секогаш било така! Едни сакаат робство и го величат до небото и го велат Бог, други сакаат слобода и ја нарекуваат Човештво!
Нека подобриот победи! :)
Алах не смее да владее со Земјата!
Не сакам да гледам како некој сече раце или убива со каменување на плоштад! Нема оправдување за такви казни, едноставно нема!
Така јас гледам на тоа...
И секој муслиман мисли како тебе, за жал. :(

Дадов јас идеја: петиција да се забрани исламот во Р.М.! Да видиме демо-христијаните кои се на власт, колку имаат власт! Бидејќи исламот директно атакува и на нивната религиозна основа, а и политичка!

П.С. Ќе има крв на ова тло заради вакви работи, за тоа најмногу штета!

Се ми се чини како да ова твое обраќање, и не само твое, ќе отиде во празно.

Ни објаснија, со самото раѓање у муслиманско семејство, џек потот е добиен.

Не мислиш дека си задоцнил со петицијата? :)
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 22:15 ---

:)))
Не ти замерам тебе бе брат,ама ете појди и прашај си некој поп зошто детето се крсти кога ќе се роди.
Или зошто,ако умре пред да биде крстено не го сметаат за христијанин :)

И зошто баш не-толку-паметните и шовинистички настроени гадови ја имаат среќата да се родат како Муслимани?

Осеќам дека ќе замараш со слободна воља,сум немал можност да одлучам и слично.
А на тоа веќе ти одговорив во темата: Прашања за ислам.

Ти си член на форумов една недела...кога си ми одговорил? И не осеќај, одговори ми! На која возраст стана муслиман и како го разбра и прифати шехадетот на таа возраст?

Не мислиш дека си задоцнил со петицијата? :)
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 22:15 ---

:)))
Не ти замерам тебе бе брат,ама ете појди и прашај си некој поп зошто детето се крсти кога ќе се роди.
Или зошто,ако умре пред да биде крстено не го сметаат за христијанин :)

Абе оти поп да прашувам, коа ете ми кажа ти, дека сите сме родени муслимани, ама не сме биле ксметлии ко тебе, и не заебале некои од нас христијани, некои евреи, а па некои сами се заебале и станале атеисти.

ЈАс само ви давам поддршка да воведете шеријат у Европа. Да видат каурите и ќафирите што е живот и слобода.

Големо е тоа прашање за јас да донесам шеријатски пропис за тоа :)
Во случај да се случи тоа во нешеријатска држава,реков дека човек не смее сам на себе да преземе одговорност да дејствува казниво,туку треба да го спречи тоа со зборови,односно да му укаже на тежината на зборовите.
А ако тоа се случи во шеријатска држава јас како муслиман сум должен тоа да го пријавам на надлежен орган,казната за тоа е смртна(за пцуење,навредување на Аллах и неговиот пратеник Мухаммед с.а.в.с.) бидејќи исламски,муслиман кој го пцуе Аллах и неговиот пратеник Мухаммед,а притоа е свесен,не е под присила, и знае за тоа.. тој е отпадник од исламот.
А тука се земаат во предвид околностите како што се: Психичката состојба,полнолетноста итн.
Тоа е генералниот пропис.
А за специфичен пример како што ти ме прашуваш,тоа е работа на органите во таа шеријатска држава,јас немам завршено шеријатско право за да ти објаснам за одредени примери.
Моето знаење за ова прашање е до тука :)
болдот, па нели е се' напишано, како тоа СЕГА да донесеш пропис? ако сега треба да се донесе некој пропис, тоа значи дека не е веќе напишано. :confused:
втор болд, а ак осе работи за НЕмуслиман? а ете не признава и вика дека тој и тој НЕ е вистински пророк, или едноставно дека е лажго? што тогаш со тој човек кој НЕ е муслиман?

Ти си член на форумов една недела...кога си ми одговорил? И не осеќај, одговори ми! На која возраст стана муслиман и како го разбра и прифати шехадетот на таа возраст?

А море каква една недела:P Тоа е РОн Артест, или Мета Ворлд Пис

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom