НЕДЕЛА НА ГОРДОСТА 22-27 ЈУНИ ВО СКОПЈЕ

• Креатор на темата Креатор на темата Michael Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Прочитав генијална аналогија во врска со настаниве, па да ја споделам во целост:
"Да дебатираш со хомофоби е како да се разговараш со говеда: ти аргументираш а тие тропаат со копитата, ќе се обидат да те каснат, ќе се измочаат на подот и на крај ќе мукаат гласно демек они победиле во дебатата."

Прочитав генијална аналогија во врска со настаниве, па да ја споделам во целост:
"Да дебатираш со хомофоби е како да се разговараш со говеда: ти аргументираш а тие тропаат со копитата, ќе се обидат да те каснат, ќе се измочаат на подот и на крај ќе мукаат гласно демек они победиле во дебатата."

Ова е плагијат на pigeon chess аналогијата.

"Debating creationists on the topic of evolution is rather like trying to play chess with a pigeon — it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory"

:)

Ова е плагијат на pigeon chess аналогијата.

"Debating creationists on the topic of evolution is rather like trying to play chess with a pigeon — it knocks the pieces over, craps on the board, and flies back to its flock to claim victory"

:)

Нека е и плагијат, споредбата е сепак на место. :)

Сеедно во главно не се понижуваат себеси и полот, родот и човечкото во себе, а вие ја правите налик ако имаш ете остаток како кај животните(се правдате со нив ами имаме и мускули некоју на уши некој со опашка се родил а поим нема друг со мноогу брадавици) нели и тука гејовите се потпираат епа животните НЕМААТ РАЗУМ.

Абе ги жалам најреално:place:

Отсекогаш ме фасцинирала способноста на добар дел од форумџиите да ги искористат ваквите теми, третирајќи ја геј заедницата како најголем проблем на светот и дека ете тие ќе ни го уништат општеството, кое свестете се одамна отишло по ѓаволите (и не заради нив). Па и шаливе, ви се толку шеес друга, веќе ни смисла за хумор немате.

Јасно ми е дека нема да ги оставите луѓево на мир, ама па никогаш нема да ве разберам зошто. Нити сметаат некому, нити создаваат проблеми во општеството. Човек, како секој друг. Демек ние што сме хетеро, баш ради сексуална ориентација сме подобри личности.

И додека светот почна веќе со добра смисла за хумор да ја сфаќа глупоста околу хомофобијата:

Кај нас се прават контрапротести дури и кога нема паради (за кои признавам сум против, пошто ми немаат логика).

Кај нас се прават контрапротести дури и кога нема паради (за кои признавам сум против, пошто ми немаат логика).

Тешко тебе ако е така.

Леле:facepalm:

Сепак искреноста високо се вреднува.

Ти си тој што дозволува да биде поларизиран, и да ги мрази другите. Сакал или не, те пикнаа во матрицата, и ти си сега хомофобот кои ги мрази либералите, а кои ги жали хомосексуалците. Каде е твојата способност да размислуваш и дејствуваш надвор од таквите шаблони?

Цело време зборуваш за општествениот систем како тешко срање, а сам стануваш злоупотребен од истиот, со тоа што дозволуваш да те вовлечат кај нашите или нивните.

Гледај, стигна да бидеш во ситуација да му дадеш лајк на М.О.П., за кој сум сигурен дека цивилизациски си светлосни години пред него, и тој лајк го даваш затоа што потсвесно мислиш дека си обврзан, бидејќи тој е еден од твоите...

Сакаш да бидеш на иста страна со ретардов?

Долго време тежнеам кон принципот да заземам страна. Безразлика на прашањето и тежината на истото, да, се обврзувам да заземам страна.

Во случајов, да, без двоумење и без никаков преседан, сакам да сум на страната на “ретардот“ (зошто толку тежок збор употребуваш), безразлика дали сум или не сум светлосни години понапред во цивилизациски премер.
Крај краева, и јас, и тој, сме хомофоби. И во највпечатливото, и најмодерно етикетирање, хомофобијата (?!) била болест, не хомосексуалноста.
Па, пријателе, поарно на оваа страна, него на таа.

Вака, да ги согледаш работите, освен некои јалови изјави за насилство и слично, кај “хомофобиве“ нема ништо повеќе, за разлика од... останатите, кои растураат со генерализации, етикети и ... all. Интересно е тоа кako разбраните и цивилизациски напредните да се „однесуваат“ така. Kewl.

A дали ме пикнале во матрицата, воопшто не е битно. Крај краева, “либерали“ се. Не ни треба да се замарам до толку. Ама, ај. :D

Тешко тебе ако е така.

Леле:facepalm:

Сепак искреноста високо се вреднува.

Де доискажи се. Како морзеова азбука да типкаш.

Леле...
Ау...
Вреднува...
Ау...
:facepalm:

Е така изгледа твојот пост. Кажи си што имаш на ум, што му се секираш.

Долго време тежнеам кон принципот да заземам страна. Безразлика на прашањето и тежината на истото, да, се обврзувам да заземам страна.

Во случајов, да, без двоумење и без никаков преседан, сакам да сум на страната на “ретардот“ (зошто толку тежок збор употребуваш), безразлика дали сум или не сум светлосни години понапред во цивилизациски премер.
Крај краева, и јас, и тој, сме хомофоби. И во највпечатливото, и најмодерно етикетирање, хомофобијата (?!) била болест, не хомосексуалноста.
Па, пријателе, поарно на оваа страна, него на таа.

Вака, да ги согледаш работите, освен некои јалови изјави за насилство и слично, кај “хомофобиве“ нема ништо повеќе, за разлика од... останатите, кои растураат со генерализации, етикети и ... all. Интересно е тоа кako разбраните и цивилизациски напредните да се „однесуваат“ така. Kewl.

A дали ме пикнале во матрицата, воопшто не е битно. Крај краева, “либерали“ се. Не ни треба да се замарам до толку. Ама, ај. :D

Завземајќи страна кај хомофобите, им правиш услуча на либералите, а сите заедно им правите услуга на оние кои ја направиле таа поделба. Инаку, поделба како поделба, само уште една во низата. А зад таа игра остануваат проблемите на хомосексуалците, на кои демек не им давате права. Се што имате е ситна илузија на имање моќ за давање или не давање права. Не знам како не гледаш колку е смешно и патетично сето тоа. Демек, вие имате некои права, и не ги давате...

Деца од 18-19 години пиштат по форуми дека не давеле права на педери. Мочковци, тие знаат што се права.

Не сум хомосексуалец и ниту ги бранам хомосексуалците, ниту пак ги мразам, едноставно тоа си е нивен приватен живот и нивен проблем што ќе прават, дали ќе се сексаат со истополови или неистополови партнери ... но глупо и погрешно е да се обвинуваат хомосексуалците(кои се малцинство на планетава) за проблемите со кои се соочува светот !
Еден политичар(хетеросексуалец) може да направи милион пати поголеми проблеми и хаос во една држава отколку купишта обични луѓе(од ГЛБТ заедницата) !
Тоа му доаѓа на исто како сега да земеме да ги обвиниме на пр. Боки13, Кочо, Фифи, Андреа и.т.н. за сите проблеми во државава што навистина е смешно и погрешно !

Во многу наврати. Точно.
Всушност, јас ја отпочнав алтернативната кампања со потпис (don't discriminate them, beat them with a baseball bat).

Либерален многу бе?:)

Тоа е тоа

ЛГБТ

biohazard_evil_skull_post_card-r86ca060a76ac4f1b9337ebfa2969034c_vgbaq_8byvr_216.jpg

Завземајќи страна кај хомофобите, им правиш услуча на либералите, а сите заедно им правите услуга на оние кои ја направиле таа поделба. Инаку, поделба како поделба, само уште една во низата. А зад таа игра остануваат проблемите на хомосексуалците, на кои демек не им давате права. Се што имате е ситна илузија на имање моќ за давање или не давање права. Не знам како не гледаш колку е смешно и патетично сето тоа. Демек, вие имате некои права, и не ги давате...

Деца од 18-19 години пиштат по форуми дека не давеле права на педери. Мочковци, тие знаат што се права.

Точно. Ни им давам ниту ќе имам удел во „давањето“ на повеќе права (значи, имаат права, бараат повеќе од нас, хомофобите, требно е да се забележи тоа). Значи, ништо од тоа.
Меѓутоа, обврска спрема самиот себе си е да ги дијагностицирам сите проблеми на либералите. Цела нивна лицемерност и безобразлук. Тоа е мојот удел во „борбата“ меѓу едната и другата страна.
Не можеш да бараш од мене, а ни од било кој да молчи и да не коментира кога во местото каде што живееш се случуваат глупости (како случувањата актуелни) и кои имаат хомофобни и либерални примеси. Кои, за жал, либералите го имаат главниот збор, нели.

Денес, едноставно земено, на „цена“ е да си либерал. Тоа се бара на пазарот :D

П.С. А не ти е смешно напинањето на хомосексуалците и либералите, од другата страна? демек, тие имаат моќ да здобијат некое право? Исто е, исто е кардаш...

Ајде да ги поедноставиме работите, затоа што забегавме во апстракции. Замисли дека имаш пријател кој го цениш. Го познаваш со години, имал и женски, но одеднаш ти кажува дека е хомо, и дека цел живот се мачел со својата сексуалност. И уште ти вели дека конечно сака да живее во брак со друг маж.

И што сега? Ќе му кажеш дека тој нема права на тоа? Дека е педер? Што ќе му кажеш? Дека нема од тебе да добие права затоа што либералите апстрактно го подржуваат, а ти ги мразиш либералите?

Која е логиката тука?

Можеби некогаш многу ти помогнал. Можеби ти позајмил пари кога ти било најтешко.

Ајде да ги поедноставиме работите, затоа што забегавме во апстракции. Замисли дека имаш пријател кој го цениш. Го познаваш со години, имал и женски, но одеднаш ти кажува дека е хомо, и дека цел живот се мачел со својата сексуалност. И уште ти вели дека конечно сака да живее во брак со друг маж.

И што сега? Ќе му кажеш дека тој нема права на тоа? Дека е педер? Што ќе му кажеш? Дека нема од тебе да добие права затоа што либералите апстрактно го подржуваат, а ти ги мразиш либералите?

Која е логиката тука?

Можеби некогаш многу ти помогнал. Можеби ти позајмил пари кога ти било најтешко.

Хах, не знам дали некогаш ќе застанам на класичен муабет од типот „брат, мислам дека не е во ред да добиеш такви права, оти ова ова и ова“.
Вака, наједноставно, би ти рекол дека не би го сменил ставот по тоа питање. Ако веќе го прам муабетот, да, би му рекол дека не треба да го добие тој „луксуз“.

Истото би му го рекол и на другар кој ќе ми каже дека се им заљубено во сестра му, или во 15 годишна, или дека излегол од плакарот, и сега е... објектофил (хахаа, детс фани) :D

Безразлика дали ми позајмиле пари, јас не би променил став за општеството само заради промена на „видици“ на мој близок. Е, јеби га. И блиски имам болни :D
И чек малку, ставот дека хомосексуалцие не treba da се мажат не го имам добиено од “инат на либералите“. Настрана омразата, ама сметам дека општество(ВО) не смее да си приушти такво нешто. Нит посвојување нит мажачки.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom