Македонија се “излеа“ во Грција - хаос на „Богородица“ и „Дојран“

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Добро, кога ќе ви се разјасни дека 90% од народов иде на одмор во Грција, а останатите 10% сме ние што им јадеме гомна на оние првите затоа што не можеме да отидеме и ние?

За свои пари секој ќе си оди кај шо сака, а вие колку сакате мрчете. Ок позз.
ок бре мрза, ај вака. јас ќе ти пцујам се мило и драго, али ти дојди кај мене да престојуваш (имам апартмани за издавање). и како десерт, ќе те тормозам пред да дојдеш/идеш (адекватно на граница), а можда и шлаг ќе ти става мна десертот во вид на кршење на шофершајбна.
кажи ми искрено, би ми бил гостин?
--- надополнето: 20 јуни 2013 во 18:16 ---
Добро, кога ќе ви се разјасни дека 90% од народов иде на одмор во Грција, а останатите 10% сме ние што им јадеме гомна на оние првите затоа што не можеме да отидеме и ние?
не е така. можам, идам, али гејлада НЕ

Абе какво тормозење, сигурно едно 200 000 Македонци во годината одат во Грција, се случило на неколку души им ја искршиле колата, и одма тормозеле Грците.
Па јас ко копиљ не можам ни да избројам колку коли со Грчки и Албански регистрации во Скопје сум искршил/изгребал. Грк кога ни се досели во населба секој ден го малтретиравме да вика Македонија, го рогавме како сакаме.
Какво тормозење какви бакрачи, дека има идиоти што ќе те гледаат криво тоа е факт, али јебига за тие пари кур мој што ќе поминеш подобар одмор.
И они имаат нешто против нас и ние против нив, мада повеќе ради полиотика се "мрзиме".
И така нема сигурно таму со Грци да се дружам, 90% од Македонците одат на места кај што Македонците и Србите зафаќаат 90% од смештајот.
Ич не се осеќаш во такви места дека си во Грција или дека некој те дискриминира.

Што е толку чудно, па 20 години наназад се случува истото, кој год и да е на власт, народот кука дека трпи за леб ама обавезно има/наоѓа пари за на одмор у Грчка ... :icon_mrgr:
ОК порано беа други времиња, ама денеска во оваа ненормална скапотија а плати исти како и пред 10-20 год. со висок процент на невработеност и јас се чудам како народецов наоѓа вишок пара да ја фрла по летни одмори и сл.
Инаку да од Скопје сум и јасно се забележува дека секое лето во текот на летната сезона преку 50% од Скопјани се надвор од Скопјево ... некои одат во Охрид, Преспа, Дојран(најчесто тие што имаат некаков свој имот таму и што немаат потреба да плаќаат за смештај), но мнозинството оди надвор од државава најчесто во Грција !

Абе какво тормозење, сигурно едно 200 000 Македонци во годината одат во Грција, се случило на неколку души им ја искршиле колата, и одма тормозеле Грците.
Па јас ко копиљ не можам ни да избројам колку коли со Грчки и Албански регистрации во Скопје сум искршил/изгребал. Грк кога ни се досели во населба секој ден го малтретиравме да вика Македонија, го рогавме како сакаме.
Какво тормозење какви бакрачи, дека има идиоти што ќе те гледаат криво тоа е факт, али јебига за тие пари кур мој што ќе поминеш подобар одмор.
И они имаат нешто против нас и ние против нив, мада повеќе ради полиотика се "мрзиме".
И така нема сигурно таму со Грци да се дружам, 90% од Македонците одат на места кај што Македонците и Србите зафаќаат 90% од смештајот.
Ич не се осеќаш во такви места дека си во Грција или дека некој те дискриминира.
прочитај ми ги претходните постови, и ќе видиш дека има за исти пари на други места. а згора на тоа и ќе те гледаат ко човек, во вистинска смисла на зборот. од сето набројано, турците се цареви

Не збори во твое име за други.
Јас лани не бев на одмор во гејлада,ама затоа бев во Струга,Крушево,пауза 2-3 дена во Скопје(колку да се испере и смени гардероба)после продолжив во Берово(Аурора),а тркнавме и 2-3 дена до Дорјан.
Многу убаво цело семејство си поминавме 30 дена,а најважно од се парите влезени од извоза,а потрошени во Македонија.

Еве јас имам пари и не сакам да одам таму и што сега? Не им судам на првите зошто одат таму, затоа што едноставно не ме боли кур веќе. Не се ни замарам со Македонија, Македонците и ништо. Нека скапуваат во својата психолошка беда и нека се прашуваат зошто живеат ваков живот.

И јас им се чудев на паметот на луѓево што идеа на одмор во Грција до пред 2 години.
Сега им се чудам на паметот на луѓево што за истите или повеќе пари тераат далеку понеквалитетен одмор во Македонија.

Што да праиме кога едноставно не не бива за туризам? Да ни дадеа море - и тоа ќе го усеревме. За Охрид имам толку негативни мисли, што не можам да ги сумирам во еден пост. Поминав и до Преспанско пред 2 години, не успеав да најдам ни сместување. Ако планираме да се јачаме, да глумиме патриоти и да тераме одмор во руинирани соби на „Шеќерана“ во Преспа, тогаш океј е. Ама во спротивно Црна Гора, Хрватска и Грција ќе завршат далеку подобра работа.

Срам да им е на Македонците кои решија своите пари да ги потрошат како они сакаат.
А мене работава ми личи дека сите што хејтаат веќе го имаат сончано дупето на некоја грчка плажа или не можат да си дозволат одмор во Грција,па оттаму изливи на квази-национализам на форум.А и топло е,и мене ми е мака некој да се сонча и ужива дур јас сум принуден да плазам јазик на горештиниве по автобуси со запотени пензионери.

И јас им се чудев на паметот на луѓево што идеа на одмор во Грција до пред 2 години.
Сега им се чудам на паметот на луѓево што за истите или повеќе пари тераат далеку понеквалитетен одмор во Македонија.

Што да праиме кога едноставно не не бива за туризам? Да ни дадеа море - и тоа ќе го усеревме. За Охрид имам толку негативни мисли, што не можам да ги сумирам во еден пост. Поминав и до Преспанско пред 2 години, не успеав да најдам ни сместување. Ако планираме да се јачаме, да глумиме патриоти и да тераме одмор во руинирани соби на „Шеќерана“ во Преспа, тогаш океј е. Ама во спротивно Црна Гора, Хрватска и Грција ќе завршат далеку подобра работа.

Како почна Дојран пополека да се развива, како почна Берово и многу други места пополека да се развиваат? Со што тие места би се развивале ако никој не оди во нив:? Како некој човек ќе вложи во куќа, хотел, ресторан и слично кога тој нема основа да го почне тој бизнис, затоа што нема туристи.

Албанија беше жива дупка до пред 4-5 години, ама сите Ш*птари 99% од нив одеа во Албанија на одмор и цела дијаспора одеше на одмор таму со што нивните пари ги вртат да се развива нивната држава. Им овозможија на луѓето да направат подобри хотели, подобри ресторани, да ги реновираат лошите хотели и се останато. Се е менталитет друже.

Македонците да ги вртат тие 500 милиони во Македонија наместо што ги оставаат во Грција ние немаше ли да изградиме ултра модерни хотели, куќи, ресторани, кафичи, инфраструктура и се останато?

Ако судиш по 5 или 10% од населението тогаш цела држава е богата.
Ама исто така и 5-10% од населението е хомо, по твоја логика сите во државата се хомосексуалци.
А што мислиш да има 100 000 педери македонци?? Нема да сме педерска нација?

Многу голем дел од Македонците коишто се непријавени работат во реалност како што и многу Цигани што работат земаат и социјално.

Неможе 60% од Скопје да е празно преку јули и август и да зборуваме за 5-10%. Значи не зборувам за студентарија, туку за луѓе што живеат во Скопје. За другите 40% не зборувам затоа што Скопје не е населено само со Македонци, туку и со Ш*птари, Турци, Босанци, а скоро 95% од нив не одат на одмор поради нивната религиска перцепција. Колку Ш*птарки, Турчинки или Босанки одат на одмор и тоа сами со друшство? Ниедна така? Значи треба повеќе фактори да се разгледаат, а не само првиот.

Една од најверните другарки ми е Босанка и идеме со години и години наназад на одмор заедно. Ете една. La Española; абе дуд а ти познаваш ли некоја Албанка што иде сама со женско друштво на одмор?:D да напраиме две вака од рака, иако познавам преку 50тина лично и дуде 50 ете ти стотка.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom