Жешкото време е од тајно оружје на САД? - Го пржи Балканот - измерени неверојатни 60 степени

• Креатор на темата Креатор на темата Makarov's Lead
  • Време на започнување Време на започнување
Има големи шанси да било 62 степени , само и да е толку на вести сигурно нема да кажат дека е 62 бидејќи ќе треба да прогласат вондредна состојба и да не се работи погоре читам пост се мерело под сенка :facepalm:.

Точно е тоа дека се мери под сенка. Ако го ставиш термометарот со жива на Сонце ќе отиде у пичку матер нагоре. Не знам како е со дигиталните сеа.
Иначе не само што се мери под сенка, туку најчесто и по ридовите. Знаеш Скопје каде е главното на УХМР? Другата точка за мерење во Скопје е Катланово. И од Катланово до мерење во Центар има голема разлика, асфалтот накачува +5°C, па зависи до ветрови и други климатски фактори. Температурата не е секаде во Скопје иста. Затоа од сегде се собира и се прави средна бројка.

Дали вие сметате дека толкава грандиозна инсталација, што кошта толку, на Аљаска и во разни делови од светот, служи (само) за (како што велат они) следење на промени во јоносферата?

HAARP не дозволува снимање и приближување до нивните антенски објекти.Таинствени се и затоа има сомнежи.
Си играат со јоносферата,тоа не негираат,за друго тука е ..
http://freedomfchs.com/adpthaarp.pdf >Теорија на заговор ..или тепање време.

Тоа е точно дека се мере под сенка не си упатен во тие работи изгледа ;)
Најубаво да се става у фрижидер и ќе ти покаже реална температура или во некоја од канцеларииве на владата до климата да е претежно .

не ми е јасно зашто темава е тука отворена ...

Објасни погоре Ацид ти тоа што те мрзи да читаш постови е друга работа .
Извини на работа сум, цел ден на компјутер, имам проблеми со видот, ќе може со линк да ми посочиш каде е точно постот на acid, не го приметив додека детално ги анализирав сите постови, почнувајки секако, од почетниот.

Извини уште еднаш. (y)

Извини на работа сум, цел ден на компјутер, имам проблеми со видот, ќе може со линк да ми посочиш каде е точно постот на acid, не го приметив додека детално ги анализирав сите постови, почнувајки секако, од почетниот.

Извини уште еднаш. (y)
http://forum.kajgana.com/threads/Же...еројатни-60-степени.69089/page-2#post-5952367

Најубаво да се става у фрижидер и ќе ти покаже реална температура или во некоја од канцеларииве на владата до климата да е претежно .

Мере се на сенка бидејќи ја мерат температурата на воздухот, а ако се ставе на сонце ке се загрева термометарот и нема да бидат прецизни податоците. Вчера околу 1 саато термометарот во колата покажуваше надворешна температура 44C во штип а тоа е скоро како на сонце бидејќи сензорот е на горната страна од ретровизорот.

Имаше еден коментар: "Gotovo je, majmuni su docepali do tehnologijе". Потполно се согласувам со коментот, иако е тргнат или пак е на друг клип.

Инаку интересно, од наши таканаречени "метереолози" велеа дека време ќе си продолжило и наредни денови ( облачно,врнежливо и ткн. ) сега оддеднаш гледаш, сонце пече, внатре в домот неподносливо ( жешко ) и ткн. Баш прееска во школо кога влегов во училницата беше неподносливо топло. На девојките им се расипаа шминките, секако дека и на нас не ни беше нешто поарно. Инаку беше двојно поголема температура во училницата, во сабајлечките часови ( 9 часот ).

Нема да ме ни чуди ако ова е масло на масоните ( е сега незнам ни дали го користат ) т.к НСП ( нов светски поредок ), кои за цел имаат да го намалат населението на светот и други опции за нашата иднина и светот.

Немора да значи дека ова е за во ЧДА, еве конкретно дадов линк ( иако некои бараа ), погледајте го и изнесете си ги вашите впечатоци.

Истотака, не ни верувајте во се' што пишува на сајтовите или пак од медиумите.

Мере се на сенка бидејќи ја мерат температурата на воздухот, а ако се ставе на сонце ке се загрева термометарот и нема да бидат прецизни податоците. Вчера околу 1 саато термометарот во колата покажуваше надворешна температура 44C во штип а тоа е скоро како на сонце бидејќи сензорот е на горната страна од ретровизорот.
Добро пријателе ти ако се возиш со кола ја идам пеш и не носам чадор за сонце со мене така да мене сонцето диретно ме гори затоа треба да се мери и на сонце .

Второ лето по ред ќе се пржиме ко гуштери а исто така и втора шанса за Монсанто (и слични компании) да не убедува како ГМО пченката е отпорна на горештини, афлатоксини (ваљда така се викаа) и остали срања. А ние само ќе си ќутиме и ќе си мутираме.

Sent from my U8600

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom