Би сакал да зборувам на македонски

• Креатор на темата Креатор на темата Benjamin007
  • Време на започнување Време на започнување
Пријател, ти за пет месеци подобро го владееш него друго кој цел живот го користат (y) Дај кажи како да научиме Француски толку брзо оти е стварно заебан јазик за учејне :icon_mrgr:

Хаха! :) Јас не зборувам сеуште добро на македонски но ќе успеам! Ако сакате да научите странски јазици, има еден веб-сајт : http://www.italki.com.

od koj materijal uchish makedonski- ako ne e tajna ????- a izgleda e :icon_lol:
jas isto pred izvesno vreme pochnav da go ucham francuskiot- ama ti 007- ti eptem daleku si otishol

За почеток јас сум користел една книга "Македонски Јазик - Christina Elizabeth Kramer". Сега се обидам да учам нови зборови и да го вежбам македонскиот јазик, зборувам или допишувам со македонци на пример.

Ма супер си бе батка , баш сакам да ти го слушнам акцентот како ти звучи кога зборуваш македонски. :) Ех јас да зборував француски толку добро колку ти што зборуваш македонски , сега ќе бев во Тулуз ќе продавав затворени пици. :) Имав една прилика да го прошетам тој град , прекрасен е , и многу убава пица има.

За почеток јас сум користел една книга "Македонски Јазик - Christina Elizabeth Kramer". Сега се обидам да учам нови зборови и да го вежбам македонскиот јазик, зборувам или допишувам со македонци на пример.
да бе, еве баш сега ти поверував
убава замисла да тролаш - ама неуспешна
пред се’ -таа е англиско-македонска книга, а ти друже велиш дека си французин......etc.etc
јаааако, нема што

пред се’ -таа е англиско-македонска книга, а ти друже велиш дека си французин......etc.etc
јаааако, нема што

:pos::pos::pos:

Ти си цар, херој на форумот !

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

П.С Што има врска, може англиски разбира и книгата му помага.

Здраво на сите!

Французин сум и се обидам да го учам македонскиот јазик. Сфатив дека морам да користам што учам, во спротивно ќе заборавам. Па доаѓам тука затоа што би сакал да разговарам на македонски. Ако некои луѓе прифатаат да зборуваат со мене, би било супер! Ако ова не е дозволено, можете да го избришете мојот пост.
(Жал ми е ако има грешки)

Пријатно!

si vous français alors je martien:вонзем::D

si vous français alors je martien:вонзем::D
"Si vous êtes français, alors je suis martien" Браво! (y)

Ако има луѓе кои го учат францускиот јазик ќе бидам среќен да ви помогнам, можеме да и допишуваме и зборуваме на Скајп. Во моментов имам многу време.:)
Пријатно!
(на француски): s'il y a des gens qui apprennent la langue française, je serais heureux de vous aider, nous pouvons correspondre et parler sur Skype. En ce moment j'ai beaucoup de temps.
Cordialement !

Како муја на гомно сте. Ако не ја уништите темата не ве бива.
Не летај друг пат ко прле пред магаре. Од телефон сум, утре сите овие малоумниве глупости ќе летнат.

И не знам што е чудно што човеков научил за 5 месеца толку. Може имал познавања од кирилица, може знаел руски.. Добро го владее тоа јасно ама ако се посветил не е тешко. Се гледа дека само уште има проблеми со членувањето на именките ако му ги препрочитате постовите, како што имаат сите странци што го изучуваат македонскиот јазик.

Бенџамин добредојде, прашај што и да треба, не обрнувај внимание на шегувачи. П. С. Само да не испадне дека е Веселинова пошо у Белгија и француски се збори :р

"Si vous êtes français, alors je suis martien" Браво! (y)

Ако има луѓе кои го учат францускиот јазик ќе бидам среќен да ви помогнам, можеме да и допишуваме и зборуваме на Скајп. Во моментов имам многу време.:)
Пријатно!
(на француски): s'il y a des gens qui apprennent la langue française, je serais heureux de vous aider, nous pouvons correspondre et parler sur Skype. En ce moment j'ai beaucoup de temps.
Cordialement !
а ако не е тајна, зошто баш одбра македонски да учиш? може си пишал во претходните постови ама не видов.
од толку барани јазици ти баш македонски најде да учиш? :unsure:

а ако не е тајна, зошто баш одбра македонски да учиш? може си пишал во претходните постови ама не видов.
од толку барани јазици ти баш македонски најде да учиш? :unsure:

Имал другари Македонци со кои што студира заедно.

Избришани 30 мислења и поделени доста казнени поени за офтопик и сеир мислења.
Продолжете со дискусија :pipi:

јаааако, нема што

Ако зборува добро англиски, не гледам каде е проблемот? :cautious:
Озбилно, тоа твоите руски линкови прво на англиски ги преведувам, а Македонка сум, замисли :)

Е типов е цар. Браво Бенжамин !!! :) Инаку се гледа дека е странец , дека не користи гугл транслејт зошто гугл транслејт преведува МНООГУ ЛОШО. Секоја чест :)

Кога ќе ми текне дека ќе се испогубев во Париз дека никој не сакаше на англиски да збори.....па уште некој французин македонски да зборува - да видам ова да не верувам. Поздрав за храброста и трпението!....имам впечаток дека не е баш лесно да се научи македонскиот јазик, посебно не за луѓе од несловенско говорно подрачје....

тоооооооооа друже , кажи им на „сезнајковците“ од форумов и „усијаните глави„.
Истото е и во унгарија, словачка, чешка, италија, русија, украина, белорусија, молдавија,узбекистан....
французин-учел македонски од англиски материјл:facepalm:
пс
хаха-само нешто им го нема „македонецот“ на темава

Ај сеа да не јадеме бабури.....не не разбираа на англиски нешто како „кој воз до шато/chateau (јебем ли га кој)?“ - демек ни станицава не ја знаеа како се вика или не им се слушаше мојов акцент јоркширски....за ова холанѓани и германци се цареви - одма ќе те сконта и има да те однесе до таму ако треба
И јас имам впечаток дека ве работи, ама ај....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom