Проблем со графичка Nvidia GeForce FX 5500

• Креатор на темата Креатор на темата khz777
  • Време на започнување Време на започнување
Не е ова до графичката, кај мене сецкаа така видеата на стариот комјутер исто и јас го форматирав и пак сецкаше и видеото и звукот, и после му ставив неколку верзии постар хром и сега нема мака али кај мене се работи за слаб пц
целерон 3.06 гхз
512 рам
нвдиа гефорце 6200
1G Ram имам :(

Рам, процесор ?
1G Ram Celeron[R] CPU 2,40 GHZ
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 19:23 ---
Е добро де не е лошо, а што процесор не си пишал ништо каква ти е графичката.
Пардон видов си пишал за графичката
Ова компјутерче е слабо тоа другото е ѕверка ама работата е да го оправам и ова да имам два .

Win7 ?
Сигурно имаш и еден куп бекраунд програми шо ти јадат ресурси. Имав ваков проблем и со посилен процесор а не со твоето целеронче. Чистка му треба, не верувам дека имаш формат праено скоро.

Win7 ?
Сигурно имаш и еден куп бекраунд програми шо ти јадат ресурси. Имав ваков проблем и со посилен процесор а не со твоето целеронче. Чистка му треба, не верувам дека имаш формат праено скоро.
Нема ништо на позадина . Win xp Spc 3 :( Само my computer и recycle bin

Стварно незнам чим си го форматирал и пак исто.
По ова што го кажуваш само антивирусот да не ти е малце јак бидејки имаш слично конфигурација како мојот стар и знам и јас му бев ставил аваст обичен па малку кочеше. Пробај со постара верзија на хром ако е пак исто врска немам.

Стварно незнам чим си го форматирал и пак исто.
По ова што го кажуваш само антивирусот да не ти е малце јак бидејки имаш слично конфигурација како мојот стар и знам и јас му бев ставил аваст обичен па малку кочеше. Пробај со постара верзија на хром ако е пак исто врска немам.
Абе тоа не кочи ич на било што да работиш , пуштив игра и мозила + и не кочи немаше гајле ,проблемот е кога отварам видео на internet (mozila, chrome, opera ) кочи го симнувам од интернет за да видам дали ќе кочи нема гајле цепа без проблем и тоа со квалитет 480 p не кочи ,а отворам на youtube или нешто друго од било која страна видео slideshow .
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 19:33 ---
Win7 ?
Тазе форматирано е сите процеси што не требаат се изгасени .

Отвори task manager и кажи на колку проценти CPU - то ти е и RAM - меморијата.
Моја претпоставка е ако ти е сега форматиран најверојатно CPU то ти прави проблем.
Ама прво кажи колку ресурси ти лапа па ќе делиме совети.

П.С Кажи ресурси кога не е пуштено видео и кога е

Отвори task manager и кажи на колку проценти CPU - то ти е и RAM - меморијата.
Моја претпоставка е ако ти е сега форматиран најверојатно CPU то ти прави проблем.
Ама прво кажи колку ресурси ти лапа па ќе делиме совети.

П.С Кажи ресурси кога не е пуштено видео и кога е
100 CPU :ROFLMAO: PF 544 зима мозила кога е пуштено видео.

шо да скенира ако му е сега клаен виндоусот ? :)

Тоа е првата и најосновна работа која се прави пред да мислиме на било што друго, второ е чистење од прашина.

Да мислам 10 саата што може да биде дури и ако постои најмала шанса од инфекција - вирус, не планирам, а вие како сакате.

Како мислиш прегревање ?

Па жешко е времево. :D
Провери дали ти се загрева ПЦ-то.
Тоа може да е еден проблем иако поверојатно е некој вирус да имаш :)
Како што кажа Psyside скенирај го еднаш со Malwarebytes.
Ако не носи го на поправка можно е и хардверски да е проблемот.

Run time :0:29:25 Tested Files:125078 Tested Folders:10604 Amount of data tested : 73,6 G Infected Files : 0

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom