Проблем со графичка Nvidia GeForce FX 5500

• Креатор на темата Креатор на темата khz777
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Локација
Argentina, Buenos Aires
Графичката е ставена пред 1 месец и од кога е ставена прави проблем за било каков вид на видео кога се гледа на интернет .Сликата што ја емитува е бетер од slideshow звукот одлично иде но сликата сецка цело време . Без разлика кое видео да е пуштено дури и од квалитет 240p .Драјверите си се океј ставив најнови незнам што е проблемот ама ненормално иритира.Отварам нова тема бидејќи на старата никој не ме ебава 2 % .Некој совет помош ? :mad:

Сигурен си дека е до графичката? Велиш видео, значи на YouTube? Види дали е преку Flash, и види CPU Usage. Пробај некоја послаба игра за да се осигураш дека е графичката, нешто како Counter Strike 1.6! Ако не, пробај и драјвери стави си (доколку ги имаш тие од Microsoft знаат да зезаат).

Сигурен си дека е до графичката? Велиш видео, значи на YouTube? Види дали е преку Flash, и види CPU Usage. Пробај некоја послаба игра за да се осигураш дека е графичката, нешто како Counter Strike 1.6! Ако не, пробај и драјвери стави си (доколку ги имаш тие од Microsoft знаат да зезаат).
Абе за игри нема гајле пробав ја одма тоа ,ама а отворам видео абе тоа е хаос .CPU Usage 574 кога е пуштено видеото .

пробај избриши flash plugins клај најнови, избриши и mozila и инсталирај ја пак , можи да нема и термална паста или е исушена :) ако не е то пробај со преинсталација :D

1. Друг бровсер.
2. Формат.
3. Кажи што си направил.

Aх да, пред формат - скен со Malwarebytes & Hitman Pro.

Сега бришам све и наново инстлирам да видам дали ќе праи пак така .

Го едитирав постот...скенирај пред формат.

1. Друг бровсер.
2. Формат.
3. Кажи што си направил.

Aх да, и скен со Malwarebytes & Hitman Pro.
1.Стаив секаков бровсер (mozila ,chrome,opera)
2.Нов е виндоусот све е средено што се однесува до виндоусот
3.Да ти кажам ги бришам сите плугини и ставам нови
Скенирано е со Avast 8 Internet Security
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 18:49 ---
Ставив нови плугини избришав броусери и сега CPU Usage е 100 o_O

Ти кажав што да направиш..скенирај со Malwarebytes & Hitman Pro.

шо да скенира ако му е сега клаен виндоусот ? :)
Абе чист е нема гајле за тоа , него ме чуди што е со графичката да не е како што напишаа погоре на тој пост да е до microsoft драјверите па да избришам и windows и да го фрлам компјутерот преку прозор .

Не е графичката овде. Си има друга мака компјутерот. Скенирај со програмите што ти ги кажаа, ако не друго, што антивирусна имаш ?

Не е ова до графичката, кај мене сецкаа така видеата на стариот комјутер исто и јас го форматирав и пак сецкаше и видеото и звукот, и после му ставив неколку верзии постар хром и сега нема мака али кај мене се работи за слаб пц
целерон 3.06 гхз
512 рам
нвдиа гефорце 6200

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom