The Championship Wimbledon | 24 јуни - 7 јули, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Весели игра моментално против Дастин Браун, се надевам ќе тепа. Енигма ми е моментално на тревава затоа што ова му е прв турнир на трева во кариерата. До сега одлично се покажува, би требало да влезе во главниот ждреб, а со тоа и во топ 100. Запазете го момаков во иднина, одличен играч е!

http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=18134

Еве што прават организаторите на најдобриот гренд слем :pos:
Битно некоја британка прва средно ќе игра прво коло на вимблдон место Клејбанова.

Време е Дедо Федерер да си собере уште некој трофеј во витрините (y)

П.С. Абе оваа Серена уште се натпреварува со жениве...?:eek:

Весели игра моментално против Дастин Браун, се надевам ќе тепа. Енигма ми е моментално на тревава затоа што ова му е прв турнир на трева во кариерата. До сега одлично се покажува, би требало да влезе во главниот ждреб, а со тоа и во топ 100. Запазете го момаков во иднина, одличен играч е!

Беше поставен Весели за 5ти носител во квалификациите, загуби од Браун со 2-0 во сетови.

Беше поставен Весели за 5ти носител во квалификациите, загуби од Браун со 2-0 во сетови.

Znam, go sledev preeska. Najverojatno zagubi poradi neiskustvoto na trevnatata podloga, na zemja e odlicen, a i na tvrda osvojuvase chelendzeri i fjucersi, taka da i tamu igrata mu e ok. Golem borec e, ima odlicen backhand, servis isto taka silen, dosta e podvizen, e sega ostanuva da vidime kako ke se razviva ponatamu.

Teшко Надал нема тука клизање а не верувам да форсира трчање пошто ќе се сјебе пак.

Мојот фаворит си е Федерер. Особено посакувам финале против Надал, а и ако е со Џокович ќе ми биде мило да го видам “шпагетата“ како губи од Фед. Тешко дека Надал ќе го го освои Вимблдон, а и за Мареј не верувам, нема шанси.

Во секој случај, му посакувам среќа на сите, на Роџер му посакувам 100% концентрација и успешен прв сервис. :love:

И се разбира - нека се повтори!
575753_234889893298374_1192784295_n.jpg

Kratko I jasno ,Djokovic ili Marej. Se izvinuvam na potroshenoto vreme ,prodolzete so navivanjeto I zelbite.

Експерти, му лежи ли тревава на Новак?

Тревата му е најлоша подлога на Џокович. Тој порасна на земјени терени, но се испостави дека е најдобар на тврдите терени. Ако ги рангираме неговие способности во однос на подлогата, би одело тврди подлоги, земја, трева...

Robert,Knittel,Reister,Odesnik,Brown,Kudla,Struff,Reid,
Duckworth,Przysiezny,Soeda,A.Kuznetsov,Gicquel,Gabashvilli,
Wang и Reynolds обезбедија пласман на Вимблдон преку квалификациите.Некој од нив не ни ги знам,ама сепак браво за сите..голем успех за нив што стигнале на Вимблдон.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom