Многу лажи да си ја јади глата ...
Не знам како можи, како не се плаши од никој ...
Јас само шо го гледам градоначалникот ми иди да си заминам од градов и да си побарам азил во С.Кореа ...
Шо вели Брејк во песната „ТИ МЕ ЛАЖЕШ БЕЗ ДА КАЖЕШ ЕДЕН ЗБОР “
Ние сме криви никој друг не моѓам да го гледам ама то е ...
Е да ми си здрав и жив,точно така
НИЕ(луѓето)во Битола сме криви шо ракометот дојде на ова дереџе,не само ракомето туку и цел спорт..
На луѓе како Двојче,Спиро му шлукавме,демек ете овие луѓе ќе го спасат спортот,па праеја фешти на Широк Сокак,па скара се печеше,пива се џокаја...се ветуваше Лига Шампиони во ракомет,Куп на Уефа во фудбал...па вака ќе напрајме,така ќе напрајме....
И шо се случи за сите овие години,ништо...
Фудбалот си еба мајката,луѓето шо си заминаа брзо брзо пред 5 години сега ги молиме да се вратат назад,не за нешто друго,туку дека нема никој,...
Подобро Монголот отколку овие Индијанците во управата,барем нека напрат некоја екипа шо ќе вреди нешто,па макар и се отепале од местење,барем нека има фудбал да гледаме,да не не ебават малски екипи како Турново,Металург,Ренова и компанија.......
Цел град си еба матер,ништо не работи(освен мал дел среќници во РЕК и јавна админситрација и по некоја приватна компанија,другите сите работат на црно како таксисти,келнери,шанкери,магационери,келнерки,продавачки во бутици,за жал ова е силата на Битолската екиономија)....
Е кога во еден град дојдоа занаетчиите,трговците,кафанџиите и останата боранија да го движат стопанството тури му курот....
Секаде во светот тешката индисутрија,големите фирми го движат градот напред,кај нас греој....
И кој да вложи пари....?кажано е за битолските тајкуни,од болести да не куртулат сите до еден,еден да не остани од таквите Евреи....

Тој шо вложваше во ракометот(односно шо наоѓаше некој да вложва пари)цели 20 години го избркаја на клоци за шо?
За да го донесат Спиро,ејјјј Спиро да дојди на местото на еден Циле,чоекот шо го донесе Пелистер до самите европски височини....
Ко ќе ми текни на Спиро од пред 15 години,со тренерчињата и шушкавецот Адидас кај шо кара по судиите на трибина, не во Северна Кореја,ми иди да се преселам во Монголија....
И сега нека ни кисни...сега од Спиро нека барат пари,ете гледам во РЕК го вратиле,нешто директор е...нека поможи..
Ко ќе ми текни на тие интервјуа шо ги даваше по весниците
ПЕЛИСТЕР Е МОЈОТ ЖИВОТ,РАКОМЕТОТ ВАКА ТАКА...море мрш таму....
И ова е поука шо се случва со екипите кај шо луѓе со 5 банки во џепот водат клуб,зато не треба да плачиме...
Колку пари толку музика...
Ко ќе имаш пари имаш се,ко ќе немаш ти останва само да кукаш како ние шо прајме,и да чекаме од генијалецот еднаш на 5 години да се појави в сала,за да дај некој медал за некоја титула во младинска лига.џабе и тие титули ги освојваме ко тие малдинци ни бегат за без пари во Скопје за да берат топки на тренинг........
Ко сме кај салата,ете помина зимата,шо чекат сега,кај се да ја реновират...?ехее колку време помина од ко даде изјава естрадниот уметник од градоначлник...
ЌЕ ЈА РЕНОВИРАМЕ САЛАТА ВО ЕТАПИ....ништо не реновираја племето нивно лоповско....
Ја реновирале малата сала,голем кур,за кој ја реновираја малата сала?за да можат богатите пички да вежбат пилатес

и да не му капи од покривот,да не настинат убај тие..

...
Да не го тупам,да не се нервирам,оти а помислам на Двојче,Спиро ми идат такви нерви шо ми иди да напрам некое злодело....

се е кажано,какви луѓе ни го водат градот не е ни чудо шо сме на ова дереџе....