Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Петкото треба да си најди навивачи...едно време ко праеја клуб со Никола Христовски Калешо(екс директор на Пелистер,од на Спиро тајфата)(Пелагонија се викаше клубот)имаа оформено навивачка група Конзули,ама ништо не бидна,ни од клубот ни од групата....:)

Незнаев кај да пишам па зато тука:​
Апел до сите Чкембари,Битолчани и Македонци кој е во можност да поможи финансиски.​
Нашиот пациент Андреј Коруновски, боледува од заболување на црниот дроб. Потребна е хитна трансплантација на неговиот Црн дроб, во рок од 6 дена. За таа трансплантација, што треба да се организира во Турција, потребни се 20.000 Евра. Донатор негов е таткото на Андреј.

240157019041902 - денарска сметка

IBAN : MK07240157019041902 - девизна сметка

Овде можете да ги извршувате вашите донации.​
Да му поможиме на нашиот другар,во овие тешки моменти.​

Незнаев кај да пишам па зато тука:
Апел до сите Чкембари,Битолчани и Македонци кој е во можност да поможи финансиски.

Нашиот пациент Андреј Коруновски, боледува од заболување на црниот дроб. Потребна е хитна трансплантација на неговиот Црн дроб, во рок од 6 дена. За таа трансплантација, што треба да се организира во Турција, потребни се 20.000 Евра. Донатор негов е таткото на Андреј.

240157019041902 - денарска сметка

IBAN : MK07240157019041902 - девизна сметка

Овде можете да ги извршувате вашите донации.

Да му поможиме на нашиот другар,во овие тешки моменти.

Отворив нова тема за да видат сите на форумот (и оние кои не ја пратат ова тема)

фала другар,и јас мислев за сите да видат ама незнаев кај да постирам

Александар Ангеловски ги запали патиките и си потпиша за Зомимак....:pos:
Интересно е шо пиперкарите го потпишале и Ходор Нахас.....:pos:
А ние кутрите со месеци се тегневме ќе го земаме,готово е,и на крај ко требаше да се изват парињата се напраја триста шпански сериии....
Уште еден доказ до кај е стигнат клубот...
Екипи со random имиња како Зомимак,Огномак М....(денешен Металург),Тинекс Маркети на газда Владица Јовановиќ ака Кинезо и кој уште не....:facepalm: да си играат мајтап со Пелистер...
Море мрш таму,успеаја од клуб поим за ракомет на овие простори за само 13,14 години да напрат клуб за потсмев,зошто фаци како Спиро,Калешо,Миљачо,Упале...... си мислеа дека можат да го водат апсолутниот шампион на Македонија(до 99 година).....
Е сега касно е да се исчистат сите :гомце:,многу се,сега најубо е со децата шо останаја од младинците да си се префрлиме во втора лига,барем таму нема да се брукаме и нема да ни играат мајтап ракометните аналфабети(со некои ретки исклучоци) кои сега владеат со ракометот......
Двојче,доживотен градоначалнику наш, излези сега на прес и кажи до кај е проектот БИТОЛА СПОРТСКИ ГРАД,ова ќе биди мандат кај шо спортот ќе биди главен приоритет....мадиња рендани,видовме шо приоритет има,помина кампањата се се заборај,и трибини и спортски комплекси(освен асфалтирањето на тениските игралишта среде стадион:pos:,фала иначе имам кај да го пуштам кучето,да не ми зебегва по стадионо да ги плаши луѓето):D ,една кутија со зелена мрсна боја за да се поминат вратите во салата Младост,и да не заборајме кладоја РАДИО во салата,демек до музика ни е дојдено.....:facepalm:
И Чкембарите нека го напуштат клубот,нека не си ја пикаат глата в торба за некој друг,да не ги плукаат за џабе сите,да го берат гневот на цела Битола,пробаја не напраја ништо,нека не се дискредитира името на групата заради неспособноста на општината и скржавоста на битолските тајкуни(се најлошо да ги снајди тие лопужи шо се збогатија на товар на народот,а сега нејќат една банка да вратат за градот шо го остаја на питачки стап,крв да мочат,децата во најлонче да си ги соберат се да му ебам на сите битолски тајкуни,сите болести во едно да ги нападнат)....
Нека пропадни клубот и нека знај цела Македонија дека пропадна заради ѓупците тајкуни,и лошите потези на Спиро и неговата тајфа,а се спаковано и помагнато од неспосбноста на општината која со прст не мрдна за најтрофејниот спорт во Битола,се да ви ебам.....

Ама битно куртонот(двојче) даде писмена изјава дека АКО во случај нас не примат во СЕХА , тој ќе помагал...:facepalm:
Каков спортски град , каков проект,какви црни бакрачи...
Ко дојде Зонимак и Тинекс да е пред нас туриму кур на таков клуб , то е знак дека треба да се простиме од клубот и да се клај клучот .
Ко неможи Пелистер да се носи со селските екипи , шо останва потаму ...
Вардар и Металург се за нас Кил и Барса.
Вината е во сите ... И на Спиро , Калешо , Спасителите , локалната самоуправа , "тајкуните" битолски (се да му ебам по список).
Селанецот од Могила го кладоја директор на салата ЕЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈЈ!!!! :mad::mad::mad:
Абе дали има некој нормален во овај градот наш ебан.
Претходно то директорчето од Охрид од кај беше незнам , зеде паркетот го прај а од кровот водопади течат(и ум бараме од нив после).:facepalm:
Ако инвестиција во инфраструктура е една канта мрсна ЗЕЛЕНА боја и е најголемиот дострел на ова гарнитура локална и едно тениско игралиште , тогаш јас незнам кој будала се надева дека ќе напрат стадион или па недај боже сала...
НИЕ СМЕ БУДАЛИ ШО УШТЕ ОДИМЕ ПО УТАКМИЦИ !!!!

Браво Двојче (y)
Како ја реши цела проблематика, аферим :notworthy: управите требало спонзори да си најдат :giggle:
Столчињата во салата, трибините, базенот, ски патеките, тој фамозен милион шо ќе го даеше за спортот (небаре од негов џеб) си вика никој не памти па ај шо ги матам.
Кај Двојче треба само за хвалоспеви да се појавуват спортистите после некој успех иако тој нема никаква заслуга, или да им дели медали и да им се смешка... За другото се нема ингеренци :нинџ:
Ама во право е... И дури и малку е ова шо ни го прај, јас на негово место ќе си препишвав заслуги за секој сончев ден во градо шо е :pipi:

Сите се засилуват , земат играчи , бомбастични трансфери а ние ?
Штама од раководството ,штама од локална самоуправа а до пред еден месец ни ги потекоја мадињата со изјави , се сликаја со тренери и еден куп други циркузи.
Е сега нека отворат дневни новини или нека посетат некој спортски портал па ќе видат како се работи со клуб , како способните работат и молчат а неспособните само тресат глупости , колку само за да крева тензија(демек еве и ние нешто работиме , трчаме бараме)
СЕХА ќе играле тие...:facepalm:
Добро не мислат дека уште послаби ќе сме следната сезона , колку подолу треба да се слези?
Шо треба да играме плејаут ?
А пак онај слепецот скејт парк прај и се фали реализирал , па уште капак беше изјавата на Орбис да си барале спонзори управите.:place:
skejt_2.JPG
skejt_9.JPG

Пред 2 месеци мафташе со то книџулето со проекти за спортски град а сега документација праел .
Колку години ти требат да ја напрајш документацијата ? 3-4 ?

tenis-2.jpg

Ама битно тениски турнир организира . Спортски град ќе бидиме нема шо.
Само кај шо има пехари за делење таму прв се појавува , ГНИДА смрдена.

Многу лажи да си ја јади глата ...
Не знам како можи, како не се плаши од никој ...
Јас само шо го гледам градоначалникот ми иди да си заминам од градов и да си побарам азил во С.Кореа ...
Шо вели Брејк во песната „ТИ МЕ ЛАЖЕШ БЕЗ ДА КАЖЕШ ЕДЕН ЗБОР “
Ние сме криви никој друг не моѓам да го гледам ама то е ...

Многу лажи да си ја јади глата ...
Не знам како можи, како не се плаши од никој ...
Јас само шо го гледам градоначалникот ми иди да си заминам од градов и да си побарам азил во С.Кореа ...
Шо вели Брејк во песната „ТИ МЕ ЛАЖЕШ БЕЗ ДА КАЖЕШ ЕДЕН ЗБОР “
Ние сме криви никој друг не моѓам да го гледам ама то е ...
Е да ми си здрав и жив,точно така НИЕ(луѓето)во Битола сме криви шо ракометот дојде на ова дереџе,не само ракомето туку и цел спорт..
На луѓе како Двојче,Спиро му шлукавме,демек ете овие луѓе ќе го спасат спортот,па праеја фешти на Широк Сокак,па скара се печеше,пива се џокаја...се ветуваше Лига Шампиони во ракомет,Куп на Уефа во фудбал...па вака ќе напрајме,така ќе напрајме....
И шо се случи за сите овие години,ништо...
Фудбалот си еба мајката,луѓето шо си заминаа брзо брзо пред 5 години сега ги молиме да се вратат назад,не за нешто друго,туку дека нема никој,...
Подобро Монголот отколку овие Индијанците во управата,барем нека напрат некоја екипа шо ќе вреди нешто,па макар и се отепале од местење,барем нека има фудбал да гледаме,да не не ебават малски екипи како Турново,Металург,Ренова и компанија.......
Цел град си еба матер,ништо не работи(освен мал дел среќници во РЕК и јавна админситрација и по некоја приватна компанија,другите сите работат на црно како таксисти,келнери,шанкери,магационери,келнерки,продавачки во бутици,за жал ова е силата на Битолската екиономија)....
Е кога во еден град дојдоа занаетчиите,трговците,кафанџиите и останата боранија да го движат стопанството тури му курот....
Секаде во светот тешката индисутрија,големите фирми го движат градот напред,кај нас греој....
И кој да вложи пари....?кажано е за битолските тајкуни,од болести да не куртулат сите до еден,еден да не остани од таквите Евреи....:mad:
Тој шо вложваше во ракометот(односно шо наоѓаше некој да вложва пари)цели 20 години го избркаја на клоци за шо?
За да го донесат Спиро,ејјјј Спиро да дојди на местото на еден Циле,чоекот шо го донесе Пелистер до самите европски височини....
Ко ќе ми текни на Спиро од пред 15 години,со тренерчињата и шушкавецот Адидас кај шо кара по судиите на трибина, не во Северна Кореја,ми иди да се преселам во Монголија....
И сега нека ни кисни...сега од Спиро нека барат пари,ете гледам во РЕК го вратиле,нешто директор е...нека поможи..
Ко ќе ми текни на тие интервјуа шо ги даваше по весниците ПЕЛИСТЕР Е МОЈОТ ЖИВОТ,РАКОМЕТОТ ВАКА ТАКА...море мрш таму....
И ова е поука шо се случва со екипите кај шо луѓе со 5 банки во џепот водат клуб,зато не треба да плачиме...
Колку пари толку музика...
Ко ќе имаш пари имаш се,ко ќе немаш ти останва само да кукаш како ние шо прајме,и да чекаме од генијалецот еднаш на 5 години да се појави в сала,за да дај некој медал за некоја титула во младинска лига.џабе и тие титули ги освојваме ко тие малдинци ни бегат за без пари во Скопје за да берат топки на тренинг........
Ко сме кај салата,ете помина зимата,шо чекат сега,кај се да ја реновират...?ехее колку време помина од ко даде изјава естрадниот уметник од градоначлник...ЌЕ ЈА РЕНОВИРАМЕ САЛАТА ВО ЕТАПИ....ништо не реновираја племето нивно лоповско....
Ја реновирале малата сала,голем кур,за кој ја реновираја малата сала?за да можат богатите пички да вежбат пилатес:drk: и да не му капи од покривот,да не настинат убај тие..:pipi: ...
Да не го тупам,да не се нервирам,оти а помислам на Двојче,Спиро ми идат такви нерви шо ми иди да напрам некое злодело....:гик: се е кажано,какви луѓе ни го водат градот не е ни чудо шо сме на ова дереџе....

Гледам минчолург ослободиле-избркале дестина играчи па таман шанса за кај нас ако најдат спонзор да земиме играчи кои ќе сакаат да се докажат против скопските клубови ...

Гледам минчолург ослободиле-избркале дестина играчи па таман шанса за кај нас ако најдат спонзор да земиме играчи кои ќе сакаат да се докажат против скопските клубови ...

Кој те лажел дека 10 играчи се избркани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom