Хомосексуални бракови во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Divider
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Се воодушевувам на вака инспиративни, елоквентни и надахновени постови. Прочитавте нешто од постот или само онака колку да се реплицира? Сите тие како Коче се живи и здрави наспроти 300 хетеро самоубиства. Геј бракови или унии или како и да ќе се викаат ќе има. Ти бујрум со твоите 10,000 потписи тоа да се укине.

А какви посебни права бараат ромите повеќе од мене, за да не се најдат во уставот?
Еве нема јас, извади ти од учебници, дефиниции, конвенции што и како спаѓа под основни права на човекот, па ќе го најдеш одговорот зошто ромите не собирале 10к потписи.

Незнам во каков интернет свет живееш, реалноста е што уште 100 години во земјава нема да има геј бракови. А моите 10.000 потписи, верувај, од еден град со 35.000 жители ќе се соберат.
За неполна недела.

А какви посебни права бараат ромите повеќе од мене, за да не се најдат во уставот?
Еве нема јас, извади ти од учебници, дефиниции, конвенции што и како спаѓа под основни права на човекот, па ќе го најдеш одговорот зошто ромите не собирале 10к потписи.

Незнам во каков интернет свет живееш, реалноста е што уште 100 години во земјава нема да има геј бракови. А моите 10.000 потписи, верувај, од еден град со 35.000 жители ќе се соберат.
За неполна недела.
Многу пред да постои интернетот јас сум живеел, не знам само ти од њу ејџ генерацијата во кој свет живееш. Баш ти да ги отвориш тие учебници, пошто гледам тазе ти е тоа со учебниците и најди по кој дефиниции конвенции и слични тракаташки не спаѓаат и правата на сексуална ориентација.
Никакви посебни права не бараат ни хомосексулците освен истите што и јас и ти и сите овде хетеросексуални ги имаме. Види го постот предходно во уставот член 9.
А не се сомневам дека утре би собрал 10.000 потписи за ликвидација на некој си етникум или 10,000 потписи да не плаќаш струја вода или парно. Никој не рече дека не можеш да ги собереш. Прашањете дали за се треба да се има потписи, се знае кои се основни права и обврски од и кон државата.

Многу пред да постои интернетот јас сум живеел, не знам само ти од њу ејџ генерацијата во кој свет живееш. Баш ти да ги отвориш тие учебници, пошто гледам тазе ти е тоа со учебниците и најди по кој дефиниции конвенции и слични тракаташки не спаѓаат и правата на сексуална ориентација.
Никакви посебни права не бараат ни хомосексулците освен истите што и јас и ти и сите овде хетеросексуални ги имаме. Види го постот предходно во уставот член 9.
А не се сомневам дека утре би собрал 10.000 потписи за ликвидација на некој си етникум или 10,000 потписи да не плаќаш струја вода или парно. Никој не рече дека не можеш да ги собереш. Прашањете дали за се треба да се има потписи, се знае кои се основни права и обврски од и кон државата.

Право на сексуална ориентација е друго од тоа што ние го збориме. Јас колку што знам, не се гонат кривично ако решат да се љубат преку задната врата.
Го уживаат ова право, како и секој од нас. И никој не им брани. Но ако сакаат да живеат во рамките на модерното општество, ќе се придржуваат според законите и нормите на истото.

Ќе нема крај ако вака ги приоритизираме работите, потписи за струја вода и парно ќе нема, но за другово ќе има..
Да не збориме дали треба да има или не потписи, оти ќе почнеме во круг, кога јас ќе прашам: прашањето е дали треба да има сексуални пореметувања и девијации?
Ама некои работи се тука, и тоа е тоа.

Тоа е затоа што не си идел у школо со Трипун. Трипун беше oh so flamingly gay уште од прво одделение. Ултрафеминизиран, со пискав глас, со гестикулации типични за фем хомосексуалци. Трипун беше од радничко семејство (татко ѕидар, мајка домаќинка) со потекло од Пуста Брезница и живееше во маало со дивоградби населени со слична демографија. Беше бајаги нарциситичен и нападно ја експонираше својата сексуална ориентација. Претпоставувам дека тоа ги инспирираше неговите маалчани редовно да му пружаат ќутек на Трипун. Поентата ми е дека: 1. Трипун немаше од кого да научи да биде геј у тенеќе маалото, таму владееше турбо мачизам и сиромаштија. 2. Луѓето од тие социјални слоеви и денес имаат најниска толеранција кон хомосексуалците. Батали муабети за сиромаштија, глеј здравје. Иначе, причава за Трипун не е измислена. До запирка е точна.

Трипун е од Припор :D

Го мешаш поимот хомосексуалец со трансродно лице. А тоа не е исто.

Грешиш.

What makes people gay? Biologists may never get a complete answer to that question, but researchers in Sweden have found one more sign that the answer lies in the structure of the brain.
Scientists at the Karolinska Institute studied brain scans of 90 gay and straight men and women, and found that the size of the two symmetrical halves of the brains of gay men more closely resembled those of straight women than they did straight men. In heterosexual women, the two halves of the brain are more or less the same size. In heterosexual men, the right hemisphere is slightly larger. Scans of the brains of gay men in the study, however, showed that their hemispheres were relatively symmetrical, like those of straight women, while the brains of homosexual women were asymmetrical like those of straight men. The number of nerves connecting the two sides of the brains of gay men were also more like the number in heterosexual women than in straight men.
Just what these brain differences mean is still not clear. Ever since 1991, when Simon LeVay first documented differences in the hypothalamus of gay and straight men, researchers have been struggling to understand what causes these differences to occur. Until now, the brain regions that scientists have come to believe play a role in sexual orientation have been related to either reproduction or sexuality. The Swedish study, however, is the first to find differences in parts of the brain not normally involved in reproduction — the denser network of nerve connections, for example, was found in the amygdala, known as the emotional center of the brain. "The big question has always been, if the brains of gay men are different, or feminized, as earlier research suggests," says Dr. Eric Vilain, professor of human genetics at University of California Los Angeles, "then is it just limited to sexual preference or are there other regions that are gender atypical in gay males? For the first time, in this study it looks like there are regions of the brain not directly involved in sexuality that seem to be feminized in gay males."
Vilain, who studies the genetic factors behind sexuality and sexual orientation, notes that it may turn out that the brains of gay men possess only some 'feminized' structures, while retaining some masculine ones, and this is reflected in how they act on their sexuality. "We know from studies that men, regardless of their sexual orientation, retain masculine characteristics when it comes to their sexual behavior," he says. Both gay and straight men, for example, tend to prefer younger partners, in contrast to women, who gravitate toward older partners. Most men are also more likely than women to engage in casual sex, and to be aroused by visual stimuli. "So I expect that some regions of the brain will remain masculine even in gay men," says Vilain. For something as complex as sexual orientation, it's no surprise that everything from genes to gender to environment may play a role in ultimately determining your perfect partner

Ова истражување е од институт од вашата омилена Шведска иако немора но еве линк..

Него претходно прашав(а не барам мислења не сум ни барал па да не се замарам но два пати прашав) и сега ќе прашам повторно, ќе има ли муда некој од овие пет-шест форумски геја да каже колку парнери имал нормално сексуални а не колку врски??​

wot - според членот кој е пишан од страна на Атеист, не постои еднаквост каква ја гарантира државата. Еве, браковите на страна, во законот за анти-дискриминација не сме вметнати, сите други добија pass.

Нашиот ни гангбенгер Let 3 познатиот во пелагонискиот регион а богами и шире, има против промискутет, абе и атеист да почне да се крсти. Ако е хомосексуалец гангбангер било неморално, но ако у комшилук му се досели гангбангерка е тогаш е јако морално. Види логика.

Детски муабети сега ко јас да речам види атеист па во потпис клал шаман, бла бла бла, али јбга, овде има секекви па зато то ќе ти го простам и одиме понатаму да те резилам

Промискуитетот не е ништо помал ни кај хетеро популацијата па дури ни меѓу жените. Има дури и гангбангерки на кои и 10 хомусуалци заедно да и позавидат на бројката, а да не збурувам за нашиов херој, борец за правата на гангбангерите и македонштината, гангбангер нашироко познат во пелагонискиот регион, ма ни 20 хомосексуалци не можат да му се изедначат во бројка.
Промискуитет кај геј заедницата било и над 1000 партнери а пак секоја врска им траела од 3 до 5 год. Не сум знаел дека по 5000 години живееле хомосексулците. Интересно.....

Не се снаоѓаш изгледа најдобро во долги реченици, не можеш да се концентрираш, значи промискуитетот кај гејојте се изразува во просек со стотици а во некои и иљљадници сексуални партнерти во тек на живот. Тоа се податоци собрани од самите гејој, значи и кога се во врска - тоа е најчесто отворена врска каде без проблеми си се сексаат со различни партнери. Зарем навистина мислиш дека просечен хетеросексуалец има повеќе стотици или иљадници сексуални врски во тек на живот, ете дома ко ќе седнеш на маса уз ручек испули најблиските, мајка, татко, сестра, брат (ако се стрејт) и помисли си дали е можно овие прекрасни луѓе да се истурваа од сексање на страна појќе од педерите?!?! помисли на тоа и кога ќе се бакнуваш со девојката и речи си, можеби е подпросечна хетеросексуалка, можи нема уште стигнато до 100...

Бројот на психички пореметувања и самоубиства. Види интересно и тука. Од дури 4 геја во Македонија и уште неколку на форумов ниеден не се самоубил, а од друга страна нашава ни чудесна земја Македонија, каде гејевите не се гејеви, каде христијаните не се христијани, каде македонците не се македонци, види богати да ти имало над 300 самоубиства годишно (нормално хетеро единки, пошто овие неколку геј личности и ден денес живи). Ајде летчо сега пресметај сооднос 300:0. И таа пустата холандија каде 200 години хомосите имаат секакви права (веројатно ќе да е опсервација кога пред 200 год бил во Холандија) е на 53то место по број на самоубиства. Не дај боже сигурно не сакаш некој Гренландѓанец да ти се досели у комшилук оти тие се најрастроени и најмогу се самоотепуваат, над 2 промили (наспроти нашиве 0,16 промили и Холандските 0,17).

Пак не си дочитал то што сум напишал, лани негде се уби дечкото (бивш) на Коче, си ги пресече вените со парче скршен џам. Значи од 5 геја еден се убива, што на пример математички би било еквивалент кога би се убиле 400.000 македонци. Математиката ти е одлична и иди во приилог на моите аргументи

Под брак се подразбирало заедница меѓу маж и жена. Според кого? Според црквата која катаденвно ја критикуваш?
Интересно. Човечка конвенција која сме ја прифатиле од времето на теократијата. Секоја човечка дефиниција може да подлежи на промени. На крајот на краиштата па и да е некоја друга форма, цивилна унија или што ја знам, некојси фенси назив да и дадат. На кој начин тоа ја загрозува твојата слобода и твоето право?

Брак е врска меѓу маж и жена тоа било и во паганство и во еднобожество и во демократија и во комунизмот. Брак беше маж и жена и во време на инквизиција и во време на сталин и мао це тунг, и во време на евнер хоџа кога албанија беше прогласена за атеистичка земја - брак беше маж и жена.

Околу референдумот. Дали Ромите собираа 10.0000 потписи за да се најдат во уставот? Дали србите, власите, бошњаците собираа 10.000 потписи? Дали жените собираа потписи? Дали муслиманите собираа потписи?

А бе седни дочитај толку ли е тешко и сега мора да ти докажам колку си аљкав површен. Ги срамиш гејоојте кои ги застапуваш, значи вака (ова го повторувам често, законска процедура е или група пратеници или владата (министри) или 10.000 потписи. Можеби некој србин или српско лоби издејствува во влада или парламент да се внесат како народ, муслиманите преку свои преставници, ромите исто така, али тие сите за разлика од македонските педери имаат една особина, се организирани и имаат членство. Не може коче со 2 јавни и 2 тајни геја да изде=јствува ништо. Не може секоја будала во државата да добие права кои мисли само тој дека му следуваат.

Што толку е тешко во тој фамозен член 9 од уставот е проблем да се вметне и сексуална ориентација. Ем волкот сит ем овците на број. две факин’ зборчиња и една запирка.
Еве го тој член.

Член 9

Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување; имотната и општествената положба. Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви.

А што смета да стои

Граѓаните на Република Македонија се еднакви во слободите и правата независно од полот, расата, бојата на кожата, националното и социјалното потекло, политичкото и верското уверување, сексуална ориентација; имотната и општествената положба. Граѓаните пред Уставот и законите се еднакви.
ж

Значи пак да ти повторам со надеж дека конечно ќе допри таму негде длаааабоко каде ти е закопан некој атом на разбирање, или преку пратеници во парламент, или преку министри во влада или преку собирање 10.000 потписи тоа ќе се смене. Не гледам што е проблемот ??

П.С. Не сум знаел дека и црнци сме имале во државава па и жолтокожи и цревенокожи жители да дури и различни раси па се нашле во уставов. :D

Ко што гледам малку работи знаеш, али ме чуди и што се гордееш со тоа незнаење.

Него претходно прашав(а не барам мислења не сум ни барал па да не се замарам но два пати прашав) и сега ќе прашам повторно, ќе има ли муда некој од овие пет-шест форумски геја да каже колку парнери имал нормално сексуални а не колку врски??​
А ќе има ли некој хетеро муда да каже колку партнерки сменил? Еве овој гангбангерот Пелагониски нека каже колку имал? Гарантирам дека од 10 хомосексулци заедно повеќе имал жени. Демек промискуитетни се само хомосексуалците, нема промислуитет кај хетеросексуалци? Ма ајде жити се.

Значи пак да ти повторам со надеж дека конечно ќе допри таму негде длаааабоко каде ти е закопан некој атом на разбирање, или преку пратеници во парламент, или преку министри во влада или преку собирање 10.000 потписи тоа ќе се смене. Не гледам што е проблемот ??

Уф, ќути добро е, 100000 потписи се тука, а богами и Коче. За еден момент се уплашив дека ќе напишеше пост без да ги споменеш...

А ќе има ли некој хетеро муда да каже колку партнерки сменил? Еве овој гангбангерот Пелагониски нека каже колку имал? Гарантирам дека од 10 хомосексулци заедно повеќе имал жени. Демек промискуитетни се само хомосексуалците, нема промислуитет кај хетеросексуалци? Ма ајде жити се.
не зезај сега :D тогаш ќе испадне дека се фалиме

ОК.
(нема врска ова со муда, туку со вистина)
Јас еве ќе кажам 8 партнерки од кои две беа врски, 3 дрољетини а другите многу добри другарки(едната братучеда на другарката) кои се сега веќе мажени си имаат деца нека бидат живи и здрави за секое златно ланче со буква купив како поклон и уште се поштуваме само сега нема френдли секс оти брак неќам да растурам(а бараа ммето значи види чудо јас да бев малку полев беља ќе се случеше).

Еве овој гангбангерот Пелагониски нека каже колку имал? Гарантирам дека од 10 хомосексулци заедно повеќе имал жени.

Нека каже бе, чим ебел жени кои личат на четници(а од кај знаеш може и да бил некој четник).

Ете нека каже ако е онлајн.

Значи јас од мојата 14 та година до сега значи за 14 нецели години имав 8 партнерки без присила со заедничка согласност а и ниту сум платил досега за секс.

Нека повели некој геј или пак бисексуалец(двоцевки ги викаат) па да каже отворено колку партнери и партнерки имале(Шкорпион рече изгубил невиност со женска значи се рачуна и тоа), ете и

величествениот Лет 3 !?!

Нека каже.

Кажи и ти бе Атеист како хетеро колку си променил ама нека каат и гејовите!!

Т
И пак се сведува на истото: Како би наштетиле некому 2 хомосексуалци кои живеат заедно, во брак?

Никако но не во брак туку во Цивилна унија/партнерство кое ќе регулира имотно правни прашања, лет спомна и решение да оформат ДОО, па фирма ама тука имаш данок, фирмарина и сл срања, може и командитно друшптво каде актив е командитор а пасивот комплементар ама тоа не му држи вода.

За цивилна унија или партнерство или било кој термин освен брак јас лично ќе се потпишам и уште минимум 20 потписи можам да гарантирам.

Пак ќе повторам сега ви е шансата посебно после ова со Франција а и имате еве зголеменаподдршка од граѓаните малку се но доволно, а ако само комунициорате на она геј ромео или адулт фрајндер и се клецате ви четири ѕида нема ништо да добиете(освен гонореа,сифили или недај боже Хепатит С или ХИВ), вие всушност и реално не се борите за вашите права.

не зезај сега :D тогаш ќе испадне дека се фалиме

Не бе друже убаво напиша Атеист, а ако си за вистината напиши ја, фалење е лажење барем јас го поистоветувам така бидејќи има хиперболизација.

Значи напиши слободно никој нема ништо да ти направи, ама напиши вистина.

ЕДИТИРАНО: поради оние игрите олимписки.

Ти генерализираш. Велиш дека сите хомосексуалци се промискуитетни. Од каде знаеш дека сите сме такви?
Јас познавам хетеро луѓе кои со свои 20 год. имаат преку 10 сексуални партнери сменато, но не можам да тврдам дека сите хетеросексуалци се промискуитетни, како што ни ти не можеш да тврдиш за хомосексуалците. Освен тоа, јас не знам за закон кој ограничува колку партнери треба да има еден човек, без оглен на сексуална ориентација.
И пак се сведува на истото: Како би наштетиле некому 2 хомосексуалци кои живеат заедно, во брак?

Кажи и ти бе Атеист како хетеро колку си променил ама нека каат и гејовите!!
И шо сега? На основ на неколку искази на хетеро и на неколку хомо (кои прашање колку ќе бидат искрени) ќе мериме кој е повеќе промискуитетен? Баш би сакал да ја видам таа бројка од 1000 како е дојдено до неа. Ова е пласирана гарант од гејовите кои не се геј во нашава ни чудесна земја. Истресени од ракав бројки не значат ништо. Тоа се теории на хомофоби за да имаат некаков аргумент. Еве јас налетав на статистика каде вели дека за 1% повеќе патнери имале хомосексуалците во однос на стрејт. Значи бројките се тука некаде. Ајде дајте статистика и да видиме од кои извори е и со кои методи е тоа броено.
А што се однесува до мене, јас само со 1 жена сум бил, никогаш со 2 (наеднаш мислам). Ја као многу побожен пред брак секс никако и само со жена ми. А еве kooperativa кооператива бил со 99 значи во просек двајцата со по 50. :P

И шо сега? На основ на неколку искази на хетеро и на неколку хомо (кои прашање колку ќе бидат искрени) ќе мериме кој е повеќе промискуитетен. Баш би сакал да ја видам таа бројка од 1000 како е дојдено до неа. Ова е пласирана гарант од гејовите кои не се геј во нашава ни чудесна земја. Истресени од ракав бројки не значат ништо. Тоа се теории на хомофоби за да имаат некаков аргумент. Еве јас налетав на статистика каде вели дека за 1% повеќе патнери имале хомосексуалците во однос на стрејт. Значи броките се тука некаде. Ајде дајте статистика и да видиме од кои извори е и со кои методи е тоа броено.
А што се однесува до мене, јас само со 1 жена сум бил, никогаш со 2 (наеднаш мислам). Ја као многу побожен пред брак секс никако и само со жена ми. А еве kooperativa кооператива бил со 99 значи во просек двајцата со по 50. :P
еј, не ми намалувај :D додај некоја НУЛА :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom