Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
Премногу се праат теории на заговор во фан клубов,се верува на секоја шпекулација! Дајте им малку време,ја цврсто верувам дека Берлускони и Галијани имаат каков таков план за иднината на Милан да не забораваме дека они се најзаслужни за успесите на клубот... Шпекулациите за играчите со кои не поврзуваат се добри Тевез како замена за Робињо e преееедобро,со таков потез би се створила конкуренција на позицијата зад напаѓачите (Тевез/Сапонара) така да ќе нема потреба од носење на треквариста плус (Кака,Пасторе кој е доста скап)...

Премногу се праат теории на заговор во фан клубов,се верува на секоја шпекулација! Дајте им малку време,ја цврсто верувам дека Берлускони и Галијани имаат каков таков план за иднината на Милан да не забораваме дека они се најзаслужни за успесите на клубот... Шпекулациите за играчите со кои не поврзуваат се добри Тевез како замена за Робињо e преееедобро,со таков потез би се створила конкуренција на позицијата зад напаѓачите (Тевез/Сапонара) така да ќе нема потреба од носење на треквариста плус (Кака,Пасторе кој е доста скап)...

uopste ne e teorija na zagovor Faktot sto nekad u (pobliska idnina t.e za 2-3 godini maksimum) kje bide prodaden el sharaawy, i sto nema nikakvi konkretni cekori okolu noviot famozen milan( mi se povraka od toj termin i veke nema da go koristam)

Според миланњуз, дефинитивно останува муабетот, прво продажба на Робињо, па потоа трансфер на Тевез, доколку е ова вистина, тогаш треба што побргу да се продаде бразилчево.

Ако толку му веруваш на човеков, тогаш треба да поверуваш и во последната реченица. Вели тие пари ќе биле искористени за трансфери за да се направи голем Милан. :D

Ја на пример сум резервиран и за првото и за второто (голем Милан :D) . А каква работа завршиле ќе проценам кога ќе заврши и преодниот рок. Иако сум против продажба на Шарави.

едит... И тоа ’Галијани диче: НО’ за Цезар, не ми се допаѓа. Не верувам дека Абиати следната сезона ќе може да брани подобро од претходната... а тоа не е добро... :)

Не дека му верувам , но сакав да кажам дека чим се зборува на големо за Ел Ша , значи има нешто сигурно има некоја понуда или што е најлошо Милан си мисли да го продате .
Него ако си мислат со парите на Ел Ша да донесат некој от Пасторе , или некој друг класа играч заедно со Тевез Милан би бил подобар со тие отколку сега со Ел Ша.

Пасторе - Тевез -Бало е супер комбинациа но знаема каде секогаш идат парите на продатените играчи

Ambrosini: "I would have liked if Milan had paid more attention to how they communicated their decision to me."

Ова стварно ни мене не ми беше јасно.. Стварно безвезен однос спрема Амброзини беше изјавата на Галијани од крстарењето. Ипак не се работи за Траоре, Фламини или Антонини. Капитен ни беше човеков.

Ambrosini: "I would have liked if Milan had paid more attention to how they communicated their decision to me."

Ова стварно ни мене не ми беше јасно.. Стварно безвезен однос спрема Амброзини беше изјавата на Галијани од крстарењето. Ипак не се работи за Траоре, Фламини или Антонини. Капитен ни беше човеков.

Добро ај сеа да не претераме сепак не станува збор за Неста,Пипо,Рино....
Дури и во таа златна генерација беше резерва зошто во среден ред играа пирло,гатузо,сидорф и кака/руи коста. Па имаше после и плачипичкарски изјави дека ќе напуштел ако не игра повеќе,добро се сеќавам па после на сила почнаа да го ставаат. Имал и добри стартови,по некој гол ама имал и еден тон глупости направено. Последнава посебно со црвениот против фиорентина никад немаше да му ја простам ако не победеа.

Никад не сум го поштувал,и искрено ми е мило што Галијани така ладно му наговести да си ги собира куферите, :icon_lol:

Али ај ни бил капитен,па да му покажам колку толку почит. Еве еден пост за него. :D

Ambrozini: ako kapitenskata lenta ide kaj Abbiati ili Bonera da znaete deka e vo dobri race. :O

PewDiePie Јас мислам дека Милан е институција и клуб со педигре и не смее да има таков играч кон ниту еден свој играч. А камоли кон свој капитен, предводник на клубот, до тој момент.
Што и да се дешавало во меѓувреме, сите заслужуваат почит, а Галијани со таква изјава - не покажа почит кон Амброзини.
Мислам дека дури ни со Траоре можда не треба така да се испонаша, а не со Амброзини тек.. За стил и класа се работи.

PewDiePie Јас мислам дека Милан е институција и клуб со педигре и не смее да има таков играч кон ниту еден свој играч. А камоли кон свој капитен, предводник на клубот, до тој момент.
Што и да се дешавало во меѓувреме, сите заслужуваат почит, а Галијани со таква изјава - не покажа почит кон Амброзини.
Мислам дека дури ни со Траоре можда не треба така да се испонаша, а не со Амброзини тек.. За стил и класа се работи.

Стилот и класата ја изгубивме уште кога почнавме да носиме играчи ко Констант,Траоре итн итн итн....
Да не зборам за однесувањето и...."стилот" ? На одредена група играчи во тимот.

:)

20120425_Andre+Cleber_pp.jpg

еве го клебер..
ја викам ако не да земат некој од брегалица, сигурно подобро ќе се снајде од овој :pos:

Kia im go preporacal Cleber od Ponte Preta. Ovoj tamu ne igra ne pa kaj nas.

20120425_Andre+Cleber_pp.jpg

еве го клебер..
ја викам ако не да земат некој од брегалица, сигурно подобро ќе се снајде од овој :pos:

Добро, зарем и после три години здраво работење со Мино Раилоа не разбравте како фунционираат овие работи? Се прави услуга на менаџерот... Тевез/Киа го бира Милан, а овие земаат некој негов фудбалер (анонимус или некој ’талент’), значи не само што го довел во Европа, туку и во Милан, потоа ќе може полесно да го продаде и да му најде некој тим каде што и двајцата (играчот и менаџерот) можеби би заработиле нешто. Само што сега Милан не може да се расфрла со не-ЕУ местата, па прашање е колку и ќе успее ова.

Добро, зарем и после три години здраво работење со Мино Раилоа не разбравте како фунционираат овие работи? Се прави услуга на менаџерот... Тевез/Киа го бира Милан, а овие земаат некој негов фудбалер (анонимус или некој ’талент’), значи не само што го довел во Европа, туку и во Милан, потоа ќе може полесно да го продаде и да му најде некој тим каде што и двајцата (играчот и менаџерот) можеби би заработиле нешто. Само што сега Милан не може да се расфрла со не-ЕУ местата, па прашање е колку и ќе успее ова.
New Tiago Silva:D

Besiktas are interested in Boateng and Taiwo, according to Mediaset.
Galliani has asked Kia Joorabchian to look for potential buyers for Boateng :icon_lol:
Massimo Ambrosini has described his time at Milan as ‘marvellous’, but refused to rule out a move to Fiorentina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom