Прашања за Исламот III

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Ќе ми го прати некој Куранот на Мак и Арб??

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Неможам пдф да симнам:(

Ако не е проблем ќе аплоадира некој и да ми прати по ПП??

W

Werther

Гостин
Неможам пдф да симнам:(

Ако не е проблем ќе аплоадира некој и да ми прати по ПП??
http://www2.hn.psu.edu/faculty/jmanis/koran/koran.pdf

Ај пробај од овде, и кажи што си направил. Англискиот нема да ти биде проблем, се надевам.

П.С До сите останати, странава е на Penn State University и има многу книги во пдф, искористете.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Благодарам Вертер, куранот го даунлоадирав.

За остатокот литература имам доволно.:)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
ок, ми одговори и со мисла и со цитат. супер!
е сега, канибализам? прост пример, со оние спортистите што им падна авионот на андите и за да преживеат мораа да ги јадат загинатите.
и како за крај, еве за да не филозофирам, дали има покајување? или има казна за тие луѓе кои при присила спасиле живот, јаделе свинско, ..... и други несекојдневни ситуации кои се спротивни на исламот? а и што со нив после смртта? каде идат?

бев баниран па не можев да ти одговорам,а и ми го одзедоа вниманието овие со националниве препирки.
173. Тој навистина ви го забранува: мрша, крв,свинско месо и тоа што е заклано во нечие
друго име, а не во Аллаховото. А на тој што ќе биде приморан без своја желба и алчност,
тогаш не е негов грев. Аллах навистина простува и милостив е.(Ел-Бекара)
Значи веќе реков,нужда закон мења.. за присила,спасување на живот убаво стоји во горенаведениот ајет.
Каде идат? Кај што заслужиле,Аллах во куранот вели дека тоа што го изеле/направиле под присила дека тогаш не е нивен грев.
За канибализмот не би знаел да ти одговорам конкретно.
Нормално дека е забрането да се јадат луѓе со луѓе,но напр. тој примерот со тоа што преживеаните морале да ги јадат загинатите за да преживеат јас не би знаел да ти одговорам.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
бев баниран па не можев да ти одговорам,а и ми го одзедоа вниманието овие со националниве препирки.
173. Тој навистина ви го забранува: мрша, крв,свинско месо и тоа што е заклано во нечие
друго име, а не во Аллаховото. А на тој што ќе биде приморан без своја желба и алчност,
тогаш не е негов грев. Аллах навистина простува и милостив е.(Ел-Бекара)
Значи веќе реков,нужда закон мења.. за присила,спасување на живот убаво стоји во горенаведениот ајет.
Каде идат? Кај што заслужиле,Аллах во куранот вели дека тоа што го изеле/направиле под присила дека тогаш не е нивен грев.
За канибализмот не би знаел да ти одговорам конкретно.
Нормално дека е забрането да се јадат луѓе со луѓе,но напр. тој примерот со тоа што преживеаните морале да ги јадат загинатите за да преживеат јас не би знаел да ти одговорам.
ок, прашав затоа што во куранот се' е запишано и точно објаснето, па ете некој несекојдневен и необичен пример кој ми ја заголица радозналоста.
ете и за тебе поттик да дознаеш па споделиш, ако има објаснување. ако нема, ..... :(

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779

Dali e ova dozvoleno kaj vas mulimanite da odzemate necij zivot , dali sega ako fatam ja ovde kaj mene vo maalo eden odza i mu gi izvadam ocite i posle mu gi isecam ekstremitetite i gi rasposleam niz site muslimanski kuki kako opomena pred genocid , kako bi se osekale vie ? Ubivte 5 lugje na sred veligden i sekojdnevno ubivate nedolzni pravoslavni lugje , svestete se oti Rusija pocna da se buni mislete mu ja , ke ve iscistime od sekoe kamce na zemjinata topka ... POZDRAV ! Ako ste pravi mulimani ke se ogradite od ovie sekti , no vie si molcite i ne se bunite , a toa mi dava da se somnevam deka i vie ste isti kako sektasive ~!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.261
Поени од реакции
84.356
Спасо, џабе прашуваш.
Нив им се дигаат курињата на вакви видеа, а ти бараш да го осудат или да се оградат од ова.
Па зарем не е јасно се, после масовната подршка на убијците од Велигден лани?

W

Werther

Гостин

Спасо црни, ова Исламот го бара од нив. Не знам како не ви стана јасно до сега, после сите цитати од Куранот, а и редовната пракса.

Како Рисјанството што бара од тебе да го „вртиш и другиот образ“ така и од нив Исламот бара да сечат глави на немуслимани.

spaso

Search Pretty Girls from your city for night
Член од
5 септември 2008
Мислења
2.746
Поени од реакции
779
Спасо црни, ова Исламот го бара од нив. Не знам како не ви стана јасно до сега, после сите цитати од Куранот, а и редовната пракса.

Како Рисјанството што бара од тебе да го „вртиш и другиот образ“ така и од нив Исламот бара да сечат глави на немуслимани.

Kuranot ne dozvoluva secenje glavi na NEMUSLIMANI , neznam kaj go imas toa procitano .

Kajgana Shop

На врв Bottom