http://www2.hn.psu.edu/faculty/jmanis/koran/koran.pdfНеможам пдф да симнам
Ако не е проблем ќе аплоадира некој и да ми прати по ПП??
ок, ми одговори и со мисла и со цитат. супер!
е сега, канибализам? прост пример, со оние спортистите што им падна авионот на андите и за да преживеат мораа да ги јадат загинатите.
и како за крај, еве за да не филозофирам, дали има покајување? или има казна за тие луѓе кои при присила спасиле живот, јаделе свинско, ..... и други несекојдневни ситуации кои се спротивни на исламот? а и што со нив после смртта? каде идат?
ок, прашав затоа што во куранот се' е запишано и точно објаснето, па ете некој несекојдневен и необичен пример кој ми ја заголица радозналоста.бев баниран па не можев да ти одговорам,а и ми го одзедоа вниманието овие со националниве препирки.
173. Тој навистина ви го забранува: мрша, крв,свинско месо и тоа што е заклано во нечие
друго име, а не во Аллаховото. А на тој што ќе биде приморан без своја желба и алчност,
тогаш не е негов грев. Аллах навистина простува и милостив е.(Ел-Бекара)
Значи веќе реков,нужда закон мења.. за присила,спасување на живот убаво стоји во горенаведениот ајет.
Каде идат? Кај што заслужиле,Аллах во куранот вели дека тоа што го изеле/направиле под присила дека тогаш не е нивен грев.
За канибализмот не би знаел да ти одговорам конкретно.
Нормално дека е забрането да се јадат луѓе со луѓе,но напр. тој примерот со тоа што преживеаните морале да ги јадат загинатите за да преживеат јас не би знаел да ти одговорам.
израел ги местиКој е ставот на форумските Муслимани за градинкава:
Спасо црни, ова Исламот го бара од нив. Не знам како не ви стана јасно до сега, после сите цитати од Куранот, а и редовната пракса.
Како Рисјанството што бара од тебе да го „вртиш и другиот образ“ така и од нив Исламот бара да сечат глави на немуслимани.
У куранот.Kuranot ne dozvoluva secenje glavi na NEMUSLIMANI , neznam kaj go imas toa procitano .