Како влијае марихуаната на здравјето...

• Креатор на темата MSV
  • Време на започнување

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Eden moj najblizok (zivee vo Kutina), po primena na prosledeniot tretman (po lekarska konstatacija od PSA 246.mg/L po vcerasen pregled-klinicki ima 0,27...

Sleduva receptot na lecenje

GENERALNA DIJETA

05:00
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala
Ulje crnog kima - 2 dozatora = 30 kapi
Koštice od marelice - 5 kom
06:00
PAN ALONE - 2 kaps soda bikarbona-žličica
07:00
50 gr posnog sira sa 0% masti i u njega se dobro umjesa 3 velike zlice lanenog ulja + 30 gr indijskog oraha sirovog + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps Sok od šparoge(3 vel.žlice)
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
Magnezij klorid
1 kaps
1 kaps
1 kaps
1 kavena šalica - mala
08:00
1 dcl soka od spiruline + 1 žlićica ascorbata mala
09:00
10:00
PAN ALONE - 2 kaps
11:00
Mješana salata sa uljem (maslinovim ili bućinim) + 2 žličice konopljinog ulja
30 gr indijskog oraha sirovog + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
1 kaps
1 kaps
1 kaps
12:00
1 dcl soka GREEN MAGMA + 1 žlićica ascorbata mala+ soda bikarbona-žličica
14:00
14:30
PAN ALONE - 2 kaps
15:30
Mješana salata sa uljem (maslinovim ili bućinim)
30 gr badema neslanog i neprženog + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
1 kaps
1 kaps
1 kaps
17:00
1 dcl soka od spiruline + 1 žlićica ascorbata mala
18:00
1 dcl soka od povrća + 1 žlićica ascorbata mala+ soda bikarbona-žličica
19:00
1 dcl soka GREEN MAGMA + 1 žlićica ascorbata mala
19:30
PAN ALONE - 2 kaps + Ulje crnog kima - 2 dozatora = 30 kapi
20:30
50 gr posnog sira sa 0% masti i u njega se dobro umjesa 3 velike zlice lanenog ulja
10 gr badema i 10 gr indijskog oraha + koštice od marelice - 5 kom
B17
2 kaps
Antioxidans
1 kaps
Immunity
1 kaps Sok od šparoge(3 vel.žlice)
Kalcij Complex
Cink
Broccolin
Magnezij klorid
1 kaps
1 kaps
1 kaps
1 kavena šalica - mala
21:30

Dietu sprovoditi najmanje 40 dana.Sem navedenog ne sije se koristiti nikakva druga prehrana.Izuzetno je štetno koristiti šećer,škrob,kuhinjsku sol i proizvodi od brašna.Svakodnevno 30-60 minuta se kretati na zraku.Poželjno je sem navedenog konzumirati sve vrste semenja i koštice(što gorčije-to bolje)

Želimo Vam sve najbolje!

H

HoT IcE

Гостин
Неможете да тврдите со сигурност дека нема последици или не влијае негативно, многу зависи од самиот организам и психата на чоек. Еве пример, ја со друштво пушам и си немам гајле, нити последици имам, нити ништо, а само едно другарче од друштво има лоши последици и проблеми со концентрација од пушење, истиот тој кога сме напушени и се смееме скоро секојпат го маваат лоши филмови. Па сеа ти види, ако мислиш на влијание штетно или последици сам си автоматски развиваш филмови што ќе ти направат плацебо ефект дека ти е лошо или како и да се вика тоа. Значи сите пушиме иста трева само на него му е лошо :/

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Marihuanata e konecno simnata od sekakvi zabrani - sadenje, odgleduvanje, konsumiranje

bmrhgj

Neumoren
Член од
1 мај 2009
Мислења
198
Поени од реакции
35
Vo polsedmiot broj na "Zdravje" (Vest, Dnevnik, Utrinski - ponedelnik) pri krajot, objavena e golema informacija za konopot (marihuana) o deluvanjeto na zdravjeto...

"Zdravje" po vtor pat vo tekot na eden mesec se obiduva sramezlivo da i obrne vnimanie na Vladata deka neioravdano ja ignorira korista od marihuana-konop...

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Vo polsedmiot broj na "Zdravje" (Vest, Dnevnik, Utrinski - ponedelnik) pri krajot, objavena e golema informacija za konopot (marihuana) o deluvanjeto na zdravjeto...

"Zdravje" po vtor pat vo tekot na eden mesec se obiduva sramezlivo da i obrne vnimanie na Vladata deka neioravdano ja ignorira korista od marihuana-konop...

100% уредникот нивен има ја посетено темава :D

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Да ве прашам нешто , онаја хранана за врапци шо е , таја е уствари коноп , шо че биди ако ја истурам на земја?

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Да ве прашам нешто , онаја хранана за врапци шо е , таја е уствари коноп , шо че биди ако ја истурам на земја?
Ако не олупени семките ќе % од тие семки ќе пораснат во стебленца, секако доколку условите константно останат поволни. ;)

Иии, нормално после од пораснатите лисја ќе си правиш свежо „песто алла канапа“... со шпагети како иде... м м м :))))

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848

Епа сега добри 40% од богаташите се иселија поради деаноците и јебига мореа некако државата да ќари.

Инаку во Франција за лекување зависност веќе не се користи метадон(со исклучоци), туку користат бупренорфин, лек кој има ефикасност од неверојатни 93%.

И метадон и9ма ефикасност од 70% но при клинички третман а ова по центрите, ќе се излечи оној кој сака а тоа се само 15-20% а другото.....

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Епа сега добри 40% од богаташите се иселија поради деаноците и јебига мореа некако државата да ќари.

Инаку во Франција за лекување зависност веќе не се користи метадон(со исклучоци), туку користат бупренорфин, лек кој има ефикасност од неверојатни 93%.

И метадон и9ма ефикасност од 70% но при клинички третман а ова по центрите, ќе се излечи оној кој сака а тоа се само 15-20% а другото.....
Не е добро марихуана да споредуваш со хероин. Небо и земја е споредбата.
Марихуаната полека медицината ја прифаќа.
Хероинот нема никогаш повеќе да се прифати иако на почетокот на 19 век истата таа фармациска машинерија го произведувала за смирување на кашлица.

Hiryu

H+
Член од
5 мај 2013
Мислења
674
Поени од реакции
848
Не е добро марихуана да споредуваш со хероин. Небо и земја е споредбата.
.
Но јас не ги споредив побогу немам основ на споредба ниту по начин на дејство, време на полуелиминација а ако ги споредам(според последици) од Мрихуана бројот на жртви е 0 додека од Хероин, кокаин и екстази над 35-40 000 годишно.

Јас зборев за Франција.

Марихуаната полека медицината ја прифаќа.
Што е нормално според мене, зборам за медицинската не синокаменската.

Хероинот нема никогаш повеќе да се прифати иако на почетокот на 19 век истата таа фармациска машинерија го произведувала за смирување на кашлица.
Да нормално тука е кодеинот кој е попрактичен антитусик, не е зависен како хероинот и лично сметам, дека како лек има помогнато на многу луѓе а и знам неколку-но не за џабе е пред се по порачка.

Штета што многу од младиве(дури и се чудам) уште на 16 години почнуваат со фолии и оргазми во вена, многу лошо е еве Русија да ја земеме како пример па да стигне една држава до 30 милиони млади кои се бодат со хероин е Ужасии(настрана Алкохолот цела нација им се ништи а кој гледа таму профит се лаже тоа е добар Ал-каеда мастер план и за ништење на младите рисјани и за добивање средства за оружје, обуки, нови кампови и сл.), слично е и со Иран додека кај нас информацијата од 2004 конкретно за хероин беше 10 000 така да мислам дека денес е тројно повеќе, напати си велам нека легализира државата Марихуана, нека постави монопол па нека градат тогаш ако сакат не статуи ами сами нека си прават споменици за себе оти ќе има пари ќе му лупнеш акициза од некои 60-80% и ете ја парата па така ќе може и полека да се олесниме од администрацијата и да се преквалификува и сл а воедно и да го развиеме т.н нарко туризам е дури потоа и селскиот(како за странци така и за Државјани поа подобро ќе се собереме екипа и ќе отидеме во Тетовско овој месец на шара, потоа од таму Михајлово е на добра надморска висинба па следуваат добрите преспански села во кои сум бил а и бев пред година, требаше и сега да одам но одложив поради обврски, тука е и осоговскиот регион, кривопаланечко и.т.н но кога јас ќе соберам екипа од десет души и поканиме тројца странци од Австррија, ХоландијаИталија САД они потоа ќе донесат други кога ќе пробаат селски леб или добар зелник со биено ил јогурт прсти да си изедеш ехх каков зелник сум јадел не да се фалам ама прсти да си изедеш а пак марихуаната како от6вара апетит мххх) ќе се развие и планинскиот туризам полека и.т.н

Што сње однесува за акцизата само медицинската не би требало да има акциза бидејќи ќе ја користат луѓе кои имаат канцер или пак инсомниа.

Kajgana Shop

На врв Bottom