- Член од
- 17 август 2011
- Мислења
- 10.722
- Поени од реакции
- 19.249
Другар, ако јас сум учела и знам што сум напишала нема зошто да се бунам дека прашањата биле и вакви и такви, поготово ако материјалот си го учел 4 години. Ете напишаа за некоја песна демек ја немало, на крај испадна дека всушност ја имало, ама некој требало да отвори книга. И зошто се сакаат на сервирано? Ги чека факултет, нема таму вакво лигавење и скокање. Веќе напишав, кај пишува дека мора да положи од прва? Ако не е задоволна, а е сигурна во своето знаење нека излезе пред комисија. Ова со покренување на протести, ама воопшто не им држи вода. Ако мислат они дека животот е розев, гадно се зезнале, на факултет е црн пекол. Ќе ја бараат матурата, колку и глупави да се прашањата. Оти не виделе они глупави прашања затоа и се бунат. Кога ќе добијат прашања од типот: ,,Кое од точните тврдења е најмалку точно,, е тогаш може да поверувам дека е тешко. Нека почнат да си создаваат навика за учење, а не по форуми да организираат протести. Нашето образование еи крај на приказната.
и до тебе истото прашање,значењето на небиднина.На располагање го имаш прирачникот на биљана богдановска на интернет..со оглед на тоа што само таму и ја има песната.Ајде ти си видела глупави прашања и знаеш дека животот не е розев одговори ни го

--- надополнето: 12 јуни 2013 во 15:02 ---
Да, ама дека матурата била лесна, тоа може да го каже само некој деген што препишал се или пак некој што ништо не знае...Незнам како било годинешнава матура по математика, јас полагав лани...
Сите што рекоа дека е лесна беа оние кој во петокот вечерта се молеа да не паднат.Прашај ги оние што имаа учено и се замараа 5ка да извадат дали им била лесна.