Кодекс на облекување

R

RAYTHEON23

Гостин
najgolemoto oruzje kaj zenata se zenstvenosta i seksipilot.ili go ima ili go nema.za onie sto go imaat,ne im treba ni golemi gradi,ni dlaboko dekolte,nitu pak minic.treba da znaete deka ako gi imate tie atributi,ne vi treba seksi obleka za da izgledate zavodlivo.znaci sto treba da poseduva edna zena za da bide kompletna:samodoverba,zenstvenost i seksipil.nisto poveke,veruvajte!

:zver::zver::zver::zver:

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
многу внимавам како се облекувам за секое место треба да си соодветно облечен посебно ако се работи за на факултет сепак сме студенти треба да се облече нешто попристојно и прибрано не викам да се забулиме од глава до пети ама минич или фустан за на факултет со длабоко деколте мизерија сепак има место и време кај што ќе го покажам тој минич во дискотека.....

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.556
Сеа одело и копачка,него што ми дое прво при рука облакам,не ме опраи облеката поубав така да како ме дал господ така нема да се праам бред пит.:back:

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Секако дека внимавам на својот изглед и се обидувам секогаш да бидам соодветно облечен за пригодата. Сепак секогаш гледам да бидам и соодветно облечен за мојата возраст, никогаш не ми се допаѓало кога ќе видам 15 годишни во сако по дискотекиве.
Најчесто сум облечен во фармерки, блуза и патики. На факултет не сакам нешто посебно да се скоцкам, но па не ми доаѓа на памет ни да одам по тренерки.

U

UniqueGirl

Гостин
преку ден се облакам онака casual хех =) инаку навечер штикла може..маичка некоја интересна и фармерка..нишо посебно :toe:

Член од
5 декември 2008
Мислења
698
Поени од реакции
211
Воглавно се сложувам со сите мислења што ги имате дадено... мислам дека во поголем број кај женскиот свет во Мк во стилот на обликување за каква и било прилика да се работи изобилува со многу нападност наметлив, курвински сексипил до вулгарност и кич. Правам разлика помегу жена која е облечена суптилно и ненаметливо секси од жена која на многу евтин начин сака да привлече внимание. Многу е невкусно кога ке видиш како некои толку без врска се облечени само за да покажат нешто и што е најстрашно мислат дека се секси со бутови како на слоница и бел мев со еден куп целулит кој им извира од претесните фармерки и тесните маички. Многу ми смета што сите многу шематски се облекуваат како во светот да постои само еден тренд на облекување и тоа во Парис Хилтон или Лејди Гага стил последно нешто што не можам да смислам се оние фризури со рамни шишки и пеглана коса и најчесто офарбани плаво па сите нематаат таква фаца и црти за таква фризура туку ај. Па види кодекс на облекување не постои за оние закои не не почитуват ниту едно правило или вредност во животот. Сакале нејкеле во голема мера стилот на облекување остава впечаток и за нашиот карактер.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Најчесто кога ќе се вработите ви пристигнува маил или усмена дојава кои се правилата на однесување и облекување во компанијата.
Јас кога се вработив, беше строго нагласено дека од понеделник до четврток треба да се оди на работа во панталони, кошула, сако, здолниште и чевли. Патики и фармерки само во петок.
Јас иако сум спортски тип, ги почитувам тие правила. Најнормално, кога ќе се вработиш некаде, ти самиот ја претставуваш таа компанија во јавноста. Пак ќе нагласам зависно од компанијата. Е сега ме интересира, во последно време се појавија многу модни „фрикови“, хипстери, даркери, панкери, растафаријанци и т.н.
Дали вие кои досега се облекувате вака:
rasta_nigeria.jpg saggy-pants-9987975991_xlarge.jpeg Equipment 2.jpg

би го смениле вашиот личен стил само затоа што компанијата и газдата ви налага така?

Член од
10 јуни 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
Е тука стварно ни ја не разбирам. Летно време, сонце пече и кога ќе видам некоја у чизми аууу крај ! Или исто у лето гол стомак што на ништо не личи:nenene: Барем тоа е основен кодекс на облекување, т.е. убаво си кажа ти не е кодекс него вкус.
Инаку почитувам и многу пазам за која пригода и како ќе се облечам и со кого ќе сум во друштво. Ако ми се врсници или слично ок е се знае што сакам ќе си облечам, ама ако е поозбилна да не речам забава тогаш строго се придржувам и гледам да не промашам што и не ми се има десено. За на факултет носев само фармерки и некое обично блузиче, ниски штикли или патики зависи што ќе ми дојде прво, дискретна шминка. За на кафе нешто полежерно па сега зашто да ја истрошам комбинацијата за вечерта а? хехе Ако сакаш да бидеш дама тогаш биди дама во секој момент и смисла.:pipi:
Се согласувам и со двете :) Само треба да имаш ОСЕТ, за тоа каде одиш и како би била соодветно облечена :)

A

AnFem

Гостин
би го смениле вашиот личен стил само затоа што компанијата и газдата ви налага така?
Не. До сега никој не успеал да ми диктира стил, а јас сама си поставувам граници, нормално.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.648
Поени од реакции
31.875
Не. До сега никој не успеал да ми диктира стил, а јас сама си поставувам граници, нормално.
Зависи кај работиш, зависи каква ти е струката и зависи колку имаш избор да менуваш работни места. Да е тоа единствен извор на средства/финансии за егзистенција, не знам даи нема да смениш стил :)

Инаку што се однесува до мене, зависи како сум расположен. Си носам кошулчиња, пантолончиња онака поформално. Некогаш кога се чувствувам лефтерно си облекувам некое блузиче обично со име на бенд, над него отпетлана кошула и фармерки. Како шо се чувствувам во тој ден, така.

A

AnFem

Гостин
Зависи кај работиш, зависи каква ти е струката и зависи колку имаш избор да менуваш работни места. Да е тоа единствен извор на средства/финансии за егзистенција, не знам даи нема да смениш стил :)

Инаку што се однесува до мене, зависи како сум расположен. Си носам кошулчиња, пантолончиња онака поформално. Некогаш кога се чувствувам лефтерно си облекувам некое блузиче обично со име на бенд, над него отпетлана кошула и фармерки. Како шо се чувствувам во тој ден, така.
Ми бил единствен и пак не сум го променила стилот, али реков, сама си ставам граници. Сигурно нема да се ставам на работа со чизма до под колена.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.923
Поени од реакции
11.305
Кога се пари и егзистенција во прашање глупаво е да се глуми хардкорец и сл.
На пр. во моментов работам како рецепционер и на работното место мора да носам кошула, пантолони, кондури и вратоврска, работи што и на свадба РЕТКО се решавам да ги облечам. Надвор од тие 8 работни часови јас сум тој што сум, патика фармерка маица, блузон или тренерка итн.
На свадба колку и "да се сменам" гледам максимум да биде задржан опуштениот и спортски стил, кошула можеби ќе ставам, доле поприбрана фармерка и патики, многу ретко кондура, гледам и кондурата да е поспортска не шпиц фазон.
За излегување многу ретко се пицнувам (дотерувам) зашто ретко излегувам по места кадешто треба да бидеш нешто посебно дотеран, обично сум по рок свирки, па и да сум на некое поозбилно место, фамерка и патика обавезно носам, другото може да е маичка, блуза некоја и сл. речиси исто како и сегде.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Обожавам памучни колоритни алишта и секој ден да сум во различно облечена и соодветно во секоја прилика...

A

AnFem

Гостин
Кога се пари и егзистенција во прашање глупаво е да се глуми хардкорец и сл.
На пр. во моментов работам како рецепционер и на работното место мора да носам кошула, пантолони, кондури и вратоврска, работи што и на свадба РЕТКО се решавам да ги облечам. Надвор од тие 8 работни часови јас сум тој што сум, патика фармерка маица, блузон или тренерка итн.
На свадба колку и "да се сменам" гледам максимум да биде задржан опуштениот и спортски стил, кошула можеби ќе ставам, доле поприбрана фармерка и патики, многу ретко кондура, гледам и кондурата да е поспортска не шпиц фазон.
За излегување многу ретко се пицнувам (дотерувам) зашто ретко излегувам по места кадешто треба да бидеш нешто посебно дотеран, обично сум по рок свирки, па и да сум на некое поозбилно место, фамерка и патика обавезно носам, другото може да е маичка, блуза некоја и сл. речиси исто како и сегде.
Ако ти дадат работно одело, тоа е веќе друг муабет. Но ако не ми е дадено такво нешто, немаат никакво право да бараат од мене да купувам облека специјално за на работа. Ќе го носам она што мислам дека е „попристојно“ за таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom