Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Многу јасно ги одвоив етничките Македонци од МПЦ.Меѓутоа, нели мора Битушанец како Македонец да се критикува, без разлика што можеби тој е атеист и само по култура христијанин.
тоа претходно беше само реален пример за тоа како невистинити се изјавите дека македонците се исконски христијани, дека ако не се православни верници или (конкретно темава) не се За црква, тие не се македонци. Дали навистина е мојот брат верник или не, јас не смеам да го декларирам. Тоа негова работа.
Што се однесува до тоа дека ако сум против црква (во случајов), тогаш сум немакедонец, тоа е погрешна пропаганда која може да успее само кај &‘*%&’& народ. Ако е така зашто среде центар е поставен еден од боговите во сеуште официјалната грчка митологија кој крена прашина и во преговорите и кај домашната јавност. Ако според "нас" (според некои текстови) грците ги имаат просто кажано преземено македонските богови, тоа значи дека ние од искона не сме биле православни христијани македонци туку повеќебошци. Затоа ме интересира што ние всушност треба да браниме за да се докажеме како македонци. И зошто да сум за црква. Можеби сакам да стои забавен парк за деца, шеталиште, собиралиште за млади...или да си остане исто.

Lurtz немој ти се молам абе ти не знаеш дека Цане наш е рисјанин, дека рисјанството го измислиле македонците, дека Прометеј бил еден од апостолите?

Ајде почнаа сите да си ги бранат боите :pos: Партиски војници. Типично Македонски, се млатиме меѓусебе а тоа трета страна го искористува.

Ајде почнаа сите да си ги бранат боите :pos: Партиски војници. Типично Македонски, се млатиме меѓусебе а тоа трета страна го искористува.

Али затоа ти Chupacabras а.к.а Ганди, си тука да не предупредиш.

И овие тргнаа накај бараката, па беа вратени назад. Притоа полицијата им дозволи (да, се приметува дека намерно им дозволи) да искршат некое стакло.

На ВМРО повеќе му одговара и се надева дека Жерновски нема да попушти. Овие се пратени за да го направат „проблемот“ битен. И ниеден од нив не би го удрил Андреј доколку излезе надвор пред нив или тие влезат внатре (убеден сум дека ова нема да се случи), немаат храброст за такво нешто. Овде само му ја тестираат храброста. И типот од прва покажа дека ја нема.

Ќе попушти, јасно е дека намерно ја правите голема, не знам само со кое право се нарекувате патриотска партија кога со намера сеете раздор и омраза меѓу македонците.

Ќе попушти, јасно е дека намерно ја правите голема, не знам само со кое право се нарекувате патриотска партија кога со намера сеете раздор и омраза меѓу македонците.

Има разлика помеѓу раздор и омраза помеѓу партиските војници и раздор и омраза помеѓу Македонците. Македонците во најголем дел не ги интересира проектов. Си имаат многу поголеми проблеми на глава.

Леле што се изначитав погоре....Овие што штрајкувале во одбрана на верските права и слободи, (кои цел свет ги установил како законски акти), демек сите биле партиски војници, а оние пак koи така жестоко ги бранат оне кои сакаат да рушат цркви и да ги прекршат основните човекови права, демек биле демократи, непартизирани, либерални.

Ете јас само напоменав дека мора да се почитуваат загарантираните верски права и слободи, а веднаш некои “неполитизирани“ персони ме направија ВМРОвец.

Човек да не може да се изначуди колкава е партиската заслепеност на оние кои што по секоја цена го бранат неодбранливото, како ускратувањето на загарантираните верски права и слободи, во случајов одбрана на оние што намераваат да вршат индиректна делегализација на легално започната изградба на црква, што представува укинување на правото на легална изградба на црква (верски храм). Пак ќе напоменам, основното човеково право на вероисповест и слобода на богослужба ги опфаќа и пропратните пракси неодвоиви од богослужбата како што е изградбата на верски храмови, истакнување на верски симболи, употреба на обредни предмети, одбележување на верски празници итн..

одеднаш се газат пред себе да ја одбранеле наводно црквата,добро кажа то владиката,верници така ли се брани црква?Кај беа тие верници и т.н. веритас кога се рушеше на кале црквата ??:tapp:,и крај краева кој ги прашал граѓаните на општина центар дали сакаат изградба на црква ?

Јас не видов документ со одобрение за рушење никаде... или не ми испаднал баш мене пред очи. Мора да постои штом слободниот човек македонски деновиве ревносно ја брани својата вера христијанска...

Човек да не може да се изначуди колкава е партиската заслепеност на оние кои што по секоја цена го бранат неодбранливото,
Човек не може да се изначуди колку добро си се опиша.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom