Што мислат Прилепчани за зонското паркирање во центарот на градот?

• Креатор на темата Креатор на темата Marko Polo
  • Време на започнување Време на започнување

Дали е скапа услугата? Дали беше неопходно? Дали беше поефикасно страиот начин....и др?

• Вкупно гласачи
    16
Не ...
Наплата на паркинг е грабеж ...
А нови работнио места можат да се отворат на илјадници други начини
А делот во кој велиш: “ да не може секоја будала со кола да паркира, а од дома му е одалечено .... “
Јас ќе го парафразирам - да неможе секоја будала да биде градоначалник
Не дека го оправдувам наплатата за паркинг, ама реално само во центарот на Скопје треба да има платен паркинг и тоа сите што не живеат во центарот, не може во Аеродром да има паркинг, не може во Прилеп или Берово да има паркинг бидејќи е смешно, едноставно Прилеп како и сите други градови во Македонија немаат сообраќајна гужва како во Скопје, до душа немаат ниту градски превоз. Во скопје, а и во другите метрополи најчесто се користи јавен превоз. За тоа е добро во центарот на Скопје и тоа од реонот од Партизанска до Народна Банка, бидејќи секој користи автомобил, кога би можел да користи јавен превоз, како на пример, доаѓање на работа (ретко има кола со 4-ца). Ама како и секоја добра работа од запад, кај нас тоа се штелува да се наполнат нечии џебови.

Абе дворо од зградата наш го напраја паркинг , башка шо го зедоја и дело за пешаци шо беше , сега мора да одиш по улица , че те изгаза колите , шо зборува овојо погоре.
И брат ми треба да му плајча на некој шо му го зел местото за гаража шо му било предвидено:facepalm:
Каде ова? :confused:

И случкава шо му ја кажа татко ми : Некој негов пријател , комшијата негов имал инфаркт и че го носеле на болница таман ја парирал колава пред зграда за да го кача и да го носа , му ја кренал пајако ....Не знајте колку ги имам замразено....

еебаго, да не му пошол на гости на вечера та и го пријавиле та и пајако и стасал и му ја кренал колата:)
инаку, кај "седиш"?:)

в центар
--- надополнето: 8 јуни 2013 во 21:12 ---
еебаго, да не му пошол на гости на вечера та и го пријавиле та и пајако и стасал и му ја кренал колата:)
инаку, кај "седиш"?:)

а тој пријатело кај солиднос

После пивофестот 50 денари саатот :icon_lol:.

Да бе онде кај бонита лани стоеја цајкани на раскрсница наплајчаја тогаш убо се сејчавам.:facepalm:
И не ми замерувајте после оти не сум патриот и оти сакам да си ги соберам парталите и да не се вратам.

Возете точак. Прилеп не е толку голем град и скапиот паркинг е еден од начините да го смените превозното средство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom