B
Borg_Drone
Гостин
Јас не се изјаснив за тоа дали ќе сака да оди Алаба или не, само споменувам дека Алаба нема да биде задоволен од тоа кога ќе дознае дека нема да игра средина нареднава сезона и тоа може да биде и проблематично.Тоа дали ќе сакал Алаба да оди или не, тоа не можеме да го знаеме и двајцата, сè е до него, а зошто мислам дека ќе биде малку проблематично, зошто помислувам на сценариото „Дортмунд“ во моментов со Лева, во случај да не го дадат него ова лето.Сега не мора да значи дека ќе биде истото и кај нас, ама некако ме наведува на тоа сè да мислам.Кога ќе слушнам Арсенал јас си имам претстава за каков тим станува збор.Ти мислам дека немаш,бидејќи ти веруваш дека тие може да го донесат Алаба. Баерн и Арсенал се no match во моментов па и во иднина не гледам што може драстично да се смени.Каква сакаат позиција нека му нудат нема играч од Баерн што би отишол во нивниот тим.Никој,колку што јас знам.Незадоволство не може да има кога игра за најдобриот тим на светот,незадоволство може да има кога "ќе игра" за тим што не може да освои 8 години титула.Алаба само може да си чути и да си игра затоа што во наредниве минимум 5 години нема да му се отвори слободно место во средниот ред.