Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
425337_10151483192376840_1601208202_n.jpg

а девојките што носат ташни? не ранци за на школо туку знаеш женски какви ташни носат и тие ги оставаат на катедра или што? не смее со нив на клупа да биде?
На клупа со нив мислам дека не смеат да бидат, на катедра само изгледа.

Abe, normalni li ste vie za esejot sto se tresite... 13 boda se toa samo aloooooo.... kompoziciski tocno da go napisis i tocno zborovi da imas a vnatre gluposti da tropas ke imas 7-8 boda....
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 15:08 ---

Треба да си ненормален да одбереш тема од материјалот. Мене само тоа на едно ме асоцира... на необразовани, немќури и луѓе што врска немаат од социјалниот живот. Тие одбираат тема од материјалот, затоа се тепаат овде за да отидат со напишана :) Ако си толку прост да не знаеш просто „муабет“ да направиш во 350 збора за секојдневна, социјална тема џабе човек од тебе друже.
И не знам како би промашил тема на пример (прочитав назад) Социјалните мрежи како влијаат врз општеството... Ако промашиш овде... си го промашил животот... :)
Фала и поздрав, со среќа на сите утре! Белки полагање матура на роденден ќе ми донесе среќа :)

Пишував и претходно ама ајде и сега. Слободната тема и тема од материјалот ти носат ист број на бодови. НО, слободната тема може да ти ја оценува многу посубјективно, за разлика од темата за материјалот, во која ако ги вметнеш потребните факти и одлики на дадениот правец, нема шанси да утнеш. Ти можеш да си напраиш „муабет“ во слободната тема, ама после да не се чудиш кога нема да имаш повеќе од 7-8 поени. А верувај, има луѓе на кои им значи секој поен (бидејќи нели, после ти треба за упис на факс).

Иначе јако ми беше ова: „Ако избереш тема од материјалот, необразован си...“. Не знам дали ја имаш прочитано „Странецот“ (па и „Чекајќи го Годо“). Ако не, топло ти препорачувам да го направиш тоа. А и да, кој се тепа да отиде со напишана? Сфаќаш дека темата ќе ни ја дадат на лице место? Ти од дома можеш да се подготвиш со тоа што ќе ги имаш прочитано делата или ќе исчиташ критики, кратки содржини од прирачник/учебник.

Ајде нека ни е со среќа утре, у колку почнуе тестирање? Немам учено ништо, дури ја немам прочитано еднаш целосно целава скрипта од Биљана, се надевам на знаењето што ми останало 4ве години и многуте книги прочитани од материјалот, не ми се замара да учам.

Ајде нека ни е со среќа утре, у колку почнуе тестирање? Немам учено ништо, дури ја немам прочитано еднаш целосно целава скрипта од Биљана, се надевам на знаењето што ми останало 4ве години и многуте книги прочитани од материјалот, не ми се замара да учам.

Хаха, најбоље си еј. :D Иначе, од 10 саат почнува. Биди барем 20 минути претходно во школо за да се најдеш на список и слично. И да, носи си лична карта или пасош. Ова важи за сите.

Abe, normalni li ste vie za esejot sto se tresite... 13 boda se toa samo aloooooo.... kompoziciski tocno da go napisis i tocno zborovi da imas a vnatre gluposti da tropas ke imas 7-8 boda....
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 15:08 ---

Треба да си ненормален да одбереш тема од материјалот. Мене само тоа на едно ме асоцира... на необразовани, немќури и луѓе што врска немаат од социјалниот живот. Тие одбираат тема од материјалот, затоа се тепаат овде за да отидат со напишана :) Ако си толку прост да не знаеш просто „муабет“ да направиш во 350 збора за секојдневна, социјална тема џабе човек од тебе друже.
И не знам како би промашил тема на пример (прочитав назад) Социјалните мрежи како влијаат врз општеството... Ако промашиш овде... си го промашил животот... :)
Фала и поздрав, со среќа на сите утре! Белки полагање матура на роденден ќе ми донесе среќа :)

е ваков коментар не ти требаше. како можеш да речеш дека овие што ја одбрале темава што ја знаеме сите дека се наобразовани? :tapp: погупаво нешто не сум прочитал.
извини вака, ама јас тебе кога почнав да те читам веднаш почна да ме асоцираш на некој од село, прост човек.
без лутење али така е.
ова што си го пишал тотално е без врска

Неофицијално,
"Странецот" - Албер Ками,
"Чекајќи го Годо" и
"Пиреј и Диво Месо" (ваљда на некаква споредба се мисли)
се јавуваат како можни теми за утре.

Јас па слушнав Диво месо и Црнила. :D Сигурно ли е Пиреј? Ти ебам и есеј и се. xD
--- надополнето: 7 јуни 2013 во 16:17 ---
Иначе како одат поените бе? Колку кикса требе да направиме за да имаме 4/5? :D

Дали е можно некој предвреме да е полагал матура поради оправдани причини ?

Можно е

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 4 Beta

Можно е. Треба да доставиш барање, курци палци, ни ја не знам што треба. Само верувај, тие полагале една матура, ние утре ќе полагаме друга.

Некој поназад прашуваше што треба да има решено за да добие 2_ка.
Ако ти е за 2_ка колку да пројдеш, реши ги тие ретардираните прашања што се на крај, и неколку од другиве прашања, и имаш загарантирана 2_ка ... есејот немора ни да го пипнеш, не се замарај со него.

Круже некоја информација по форумите мислам дека беше на фемина , како некој другар на другар па на негов другар комшија па на комшијата братучед другар , епа негов другар полагал во МВР и ги знајал прашањата и како демек за тема се паднал Парадоксот на Диоген и други срања таму и како демек имало и пишување на Соопштение

Круже некоја информација по форумите мислам дека беше на фемина , како некој другар на другар па на негов другар комшија па на комшијата братучед другар , епа негов другар полагал во МВР и ги знајал прашањата и како демек за тема се паднал Парадоксот на Диоген и други срања таму и како демек имало и пишување на Соопштение
... на мајка му пичката. :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom