Сутоморе

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Пиши ни како е таму плажата,водата има ли простор да се најде лежалка и која цена е и дали има автобуси до другите плажи чањ,будва,петровец и која цена се во евра....
плажата на почеток е голем камењарник каде што нема место игла да фрлиш а не пак да стаиш пешкир или чадор, надолу има приватни песочни плажи 4 евра е само чадор а 2 лежалки се 8 евра, водата зависи кога како нас едно време ни дуваше и беше камен а после 3-4 саати се затопли, некогаш пребистра некогаш прљава кога како ке начекаш зависи од времето до бар автобус е у еден правец 1е, до буљарица исто, будва мислам дека е или 5 или 7 евра, а 10 со бродче повратна, кралска (краљевина) плажа мора да се посети 5 евра со брод (вклучени 2 лежалки и чадор) песочна изолирана плажа со пребистра вода и згодни цури

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
одлично местоо првпат идам и сум многу задоволен ....се гледаме наскоро пак !!!

Член од
24 декември 2008
Мислења
401
Поени од реакции
244
Здраво на сите во среда одам за сутоморе па ме интересира како се движат цените за сместување таму и дали лесно се наоѓа. и дали е задолжително патничко осигурување на црна гора
поздрав

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Здраво на сите во среда одам за сутоморе па ме интересира како се движат цените за сместување таму и дали лесно се наоѓа. и дали е задолжително патничко осигурување на црна гора
поздрав
шибај ич да не ја мислиш смештај се наога лесно ако сакаш може да ти дадан фб од вилата кај што бев јас 7,5 со се такса се договоривме ние за трокреветна соба и немаш потреба од осигуравање л.к или пасош и бегај ах да можев да седев повеке ......

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Во Сутоморе пробајте пица во Стари град, вкусна храна во ресторан Извор (пред него има бродче со цвеќиња), скара лесковачка во Чудеса од меса - спроти хотел Никшич, добри пецива има во пекара Јадран под пазарот и на шеталиште.
Најисплатлив маркет ви е Воли над пазарот, најисплатливи пијалоци во дисконтот за пијалоци спроти амбулантата, во улицата кај училиштето.
Една од поубавите плажи е Слама :)
Обавезно одете на крстарење, има што да видите за евтина цена.
За сместување ви ја препорачувам вилава
http://villaexclusivesutomore.com/
Во нејзина близина ви е маркетот за пијалоци, неколку сувенирници, пазарот, доста маркети меѓу нив и Воли, аптека, полиција и амбуланта. Првата плажа од оваа вила не дека е лоша, ама има ептен гужва, затоа одете на гореспоменатата.

Член од
10 август 2012
Мислења
5
Поени од реакции
0
Сакам да отидам во сутоморе ама без аражман само превозот до таму. Ме интересира дали кога ке стигнам таму ке мозам да се снајдам да најдам сместување бидеки одам прв пат и кои се цените отприлика за двокреветна соба и што спага во тоа. Нека ми предложи некој ако знае некое место за сместување.

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Сакам да отидам во сутоморе ама без аражман само превозот до таму. Ме интересира дали кога ке стигнам таму ке мозам да се снајдам да најдам сместување бидеки одам прв пат и кои се цените отприлика за двокреветна соба и што спага во тоа. Нека ми предложи некој ако знае некое место за сместување.
ќе најдеш еден куп ке има за соби а за двокреветна малце припреми се поскапо да платиш бидејки сите се од 3тна па нагоре така да 9-10 евра по човек а место за препорака ако сакаш пиши пп ја сега бев

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.639
Поени од реакции
1.229
Се вратив пред неколку саати и еве да го сумирам 7 дневниот одмор.
Тргнавме сабота у 2 навечер преку Косово и таму бевме сабајлето кај 9. Патот низ Косово е катастрофален, денеска на враќање се исповратив. Низ Албанија е добар, нов пат, а у Црна Гора слично како у Косово.

Кога стигнавме таму имавме среќа и од прва најдовме смештај. Апартманите беа малце подалеку од плажата, ама беа убави, чисти, средени, а имаше и голем двор со плазма ТВ. Цената беше 9 евра по човек.
Што се однесува до водата, првиот ден и вчера беше камен ладна, не ги осеќав јајцата кога влегов, а другите денови беше ок. Ако сакаш место на плажа ќе си дојдеш порано, ако отидеш кај 11-12 тешко дека ќе има место. Е сеа еден ден бевме и на една дива плажа, имаше околу 10-15 минути пешки идење, ама водата беше супер, ем чиста ем топла.

Цените се слични како овде. Ако сакате месо, само барајте го Чудеса од меса. Одлично месо, а и ефтино. Лебот беше малце поскап, ама убав, а исто така, и овошјето им беше скапо. Мислам дека 1кг праска беше 1.90 :eek:, али затоа пивото беше ефтино :D Никшиќко 0.33 (претежно тоа го пиев) беше 1 евро,а Лав негде беше 1 евро, а негде 1.50.

На шеталиштето наредени се кафиќ до кафиќ и навечер не се знае од каде иде погласна музика. Мада у поголем дел од кафиќите пееја „Звезде г(с)ранда“, али имаше и кафиќи кај што се пушташе и добра музика. Музика има до 1, после тоа е штама. Обично после седевме у двор или на плажа.

Задоволен сум се на се, мада единствено што не ми се свиѓаше е нечистотијата. Многу нечисто им беше таму, на моменти ми делуваше дека и Тетово е почисто. Ипак и покрај све, пак би отишол:)

Член од
22 мај 2010
Мислења
630
Поени од реакции
109
Се вратив пред неколку саати и еве да го сумирам 7 дневниот одмор.
Тргнавме сабота у 2 навечер преку Косово и таму бевме сабајлето кај 9. Патот низ Косово е катастрофален, денеска на враќање се исповратив. Низ Албанија е добар, нов пат, а у Црна Гора слично како у Косово.

Кога стигнавме таму имавме среќа и од прва најдовме смештај. Апартманите беа малце подалеку од плажата, ама беа убави, чисти, средени, а имаше и голем двор со плазма ТВ. Цената беше 9 евра по човек.
Што се однесува до водата, првиот ден и вчера беше камен ладна, не ги осеќав јајцата кога влегов, а другите денови беше ок. Ако сакаш место на плажа ќе си дојдеш порано, ако отидеш кај 11-12 тешко дека ќе има место. Е сеа еден ден бевме и на една дива плажа, имаше околу 10-15 минути пешки идење, ама водата беше супер, ем чиста ем топла.

Цените се слични како овде. Ако сакате месо, само барајте го Чудеса од меса. Одлично месо, а и ефтино. Лебот беше малце поскап, ама убав, а исто така, и овошјето им беше скапо. Мислам дека 1кг праска беше 1.90 :eek:, али затоа пивото беше ефтино :D Никшиќко 0.33 (претежно тоа го пиев) беше 1 евро,а Лав негде беше 1 евро, а негде 1.50.

На шеталиштето наредени се кафиќ до кафиќ и навечер не се знае од каде иде погласна музика. Мада у поголем дел од кафиќите пееја „Звезде г(с)ранда“, али имаше и кафиќи кај што се пушташе и добра музика. Музика има до 1, после тоа е штама. Обично после седевме у двор или на плажа.

Задоволен сум се на се, мада единствено што не ми се свиѓаше е нечистотијата. Многу нечисто им беше таму, на моменти ми делуваше дека и Тетово е почисто. Ипак и покрај све, пак би отишол:)
затоа си идеш преку албанија и си немаш гајле пат топ нов и плус порано ке си стигнеш и малце ви земале повеке за смештај ја би идел пак и тоа мн мн повеќе дена :)

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.639
Поени од реакции
1.229
затоа си идеш преку албанија и си немаш гајле пат топ нов и плус порано ке си стигнеш и малце ви земале повеке за смештај ја би идел пак и тоа мн мн повеќе дена :)
Може беше поскапо, али вредеше за парите. Иначе за патот, у право си, памет за друг пат.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
слабо работи темава годинава - или рано е уште а? - нормално дека е рано..

гледавме со девојката понуди за одмор годинава и најдовме една интересна понуда од скаут.. за 240 евра по лице у суто море вила скаут 9 ноќи 10 дена - платен превоз смештај јадење пиење спиење (фул пансион) со соопствено веце - од плажа 2 минути.... понудата е за од 6ти или 7ми август мислам

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
слабо работи темава годинава - или рано е уште а? - нормално дека е рано..

гледавме со девојката понуди за одмор годинава и најдовме една интересна понуда од скаут.. за 240 евра по лице у суто море вила скаут 9 ноќи 10 дена - платен превоз смештај јадење пиење спиење (фул пансион) со соопствено веце - од плажа 2 минути.... понудата е за од 6ти или 7ми август мислам
Бирајте ја вила Ексклузив, супер е средена за разлика од Скаут која е у распаѓање а се иста цена. Исто се оддалечени од прва плажа која и не е нешто нај, затоа ќе си одите на други плажи ;)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Бирајте ја вила Ексклузив, супер е средена за разлика од Скаут која е у распаѓање а се иста цена. Исто се оддалечени од прва плажа која и не е нешто нај, затоа ќе си одите на други плажи ;)
Neznam dali moze da prezakazeme ali ke se javam i ke prasam inace fala za informacijata

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
Оваа година планирам пак да идам прошлата си поминав супер, муабетот ми беше ако го интересира некој нешто во врска со сутоморе слободно нека ми пише;)

Член од
19 октомври 2012
Мислења
182
Поени од реакции
38
Оваа година планирам пак да идам прошлата си поминав супер, муабетот ми беше ако го интересира некој нешто во врска со сутоморе слободно нека ми пише;)
Планираме да одиме во Сутоморе, веќе резервиравме за во август.
Ме интересира дали на граница прават проблем ако внесуваме храна.

Kajgana Shop

На врв Bottom