Кој е подобар готвач, мажот или жената?

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Мажот секако

Член од
24 февруари 2012
Мислења
1.012
Поени од реакции
2.154
Мажот секако

Aргументи според тебе?

На темата...Мислам дека нема правило кој е најдобар готвач...Секој си има свои тајни во готвењето,и маж и жена...Но...да се разбереме...Има и жени кои јајца не знаат да пржат исто така и мажи кои не ги бива за ништо во кујната...Ова е исто ко да прашаш кој е подобар возач мажот или жената.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
па види кој се надобри Шефови на кујни у светот ке видиш,
и уште еден аргумент бујрум да ти зготвам нешто беЗплатно ке биде :rolleyes:

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
па види кој се надобри Шефови на кујни у светот ке видиш,
и уште еден аргумент бујрум да ти зготвам нешто беЗплатно ке биде :rolleyes:
Е оваква некоја изјава кога ќе прочитам значи...
Ај кажи ми едно поле на кое не се мажите подобри од жените.
И зошто е тоа така? Поради нееднаквоста која денес се уште владее во светот, колку и да тврдиме дека тоа не е така.

M.O.P.

Niggaz were born to kill
Член од
27 јануари 2012
Мислења
1.435
Поени од реакции
1.305
Е оваква некоја изјава кога ќе прочитам значи...
Ај кажи ми едно поле на кое не се мажите подобри од жените.
И зошто е тоа така? Поради нееднаквоста која денес се уште владее во светот, колку и да тврдиме дека тоа не е така.
не сум јас крив таков е светот
такво поле не постои кое мажите не се подобри (y)

Член од
23 октомври 2010
Мислења
243
Поени од реакции
86
Бидејќи имаме остатоци од патријархот, повеќето од жените би можела да кажам дека се повеќе изпраксирани од мажите. Но кога машко готви професионално(иако се поретки), тоа го прави многу подобро од жената. За тоа сведочи статистиката од ресторантите.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Еве на пример за некои јадења мажите се врв. а за некои жените - се зависи од човекот.Еве пример по кој што го имам заклучено ова:
-Имам вујко кој што гравот го прави и оној кој што никогаш го нема пробано да го натера 3 казани грав да изеде :D.Човекот бил незнам која година во војска - Југословенската и сигурно таму се научил да го прави толку вкусен.Навистина гравот му е прсти да излижеш - ете јас сум чист пример за тоа.Грав не обожавам многу, ама кога го прави вујко ми јадам обавезно.
Така да еве ви еден аргумент дека и мажите се добри во готвење(незнам дали се подобри). :)

Инаку имам едно прашање кое оди вака:Дали може да одат заедно риба и млеко во готвењето?

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.399
Поени од реакции
24.110
nuff said!

2. Myth: Eating seafood with fresh milk will make you sick.

Fact: This is totally untrue, both from observation and the application of logic; the combination of two wholesome foods cannot possibly make one sick.

http://www.albion.bc.ca/seafood-myths.htm
Незнам дали е мит или не, најдобро да пробаш па пренеси искуство. Ете пробај сардина од конзерва со чаша топло млеко.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Не би ти препорачал, можеш тровање да добиеш.
nuff said!

2. Myth: Eating seafood with fresh milk will make you sick.

Fact: This is totally untrue, both from observation and the application of logic; the combination of two wholesome foods cannot possibly make one sick.

http://www.albion.bc.ca/seafood-myths.htm

Еднаш имам пробано некаква риба во конзерва со ми се чини кравјо сирење, ако добро се сеќавам (бидејќи беше одамна) и имав проблеми со стомакот, меѓутоа знам луѓе на кои што воопшто не им смета таков микс...

Најверојатно е до самиот метаболизам и до личноста.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.399
Поени од реакции
24.110
Еднаш имам пробано некаква риба во конзерва со ми се чини кравјо сирење, ако добро се сеќавам (бидејќи беше одамна) и имав проблеми со стомакот, меѓутоа знам луѓе на кои што воопшто не им смета таков микс...

Најверојатно е до самиот метаболизам и до личноста.
Мене ме научија дека риба со млеко не се меша ни под разно.
Сега некој ако има крокодилски стомак тоа е друга работа, мене искрено не ми се експериментира.

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
Незнам дали е мит или не, најдобро да пробаш па пренеси искуство. Ете пробај сардина од конзерва со чаша топло млеко.
пробај ти прво конзерва сардина (од најефтините) и топол чај (со шеќер) и кажи ми. па после ја ќе пробам со млеко. сега ако сакаш да докажеш преку екстремни комбинации - тоа е друга работа.
има рецепти со риба и сос на база на млеко.

за сирење не знам...

Freedom2say

only the sky is the limit
Член од
23 август 2010
Мислења
196
Поени од реакции
229
Ова е многу индивидуална работа.
Кај нас дома јас готвам подобро од мажот ми, ама и тој сака да готви кога има време и некои јадења знае подобро да ги направи :giggle:
За леб месење...имаме и двајцата пробано, ама тој ме „шие“ убедливо :icon_mrgr:
А кај моите родители... и по 40 години брак мајка ми појма нема од готвење Готви жената, ама кога требало таму да јадеме се некако со „сила“. :pos:
Татко ми пак е прав Стево Карапанџа. Прсти да излижеш. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom