Кој е подобар готвач, мажот или жената?

Мажот секако

Мажот секако

Aргументи според тебе?

На темата...Мислам дека нема правило кој е најдобар готвач...Секој си има свои тајни во готвењето,и маж и жена...Но...да се разбереме...Има и жени кои јајца не знаат да пржат исто така и мажи кои не ги бива за ништо во кујната...Ова е исто ко да прашаш кој е подобар возач мажот или жената.

па види кој се надобри Шефови на кујни у светот ке видиш,
и уште еден аргумент бујрум да ти зготвам нешто беЗплатно ке биде :rolleyes:

па види кој се надобри Шефови на кујни у светот ке видиш,
и уште еден аргумент бујрум да ти зготвам нешто беЗплатно ке биде :rolleyes:

Е оваква некоја изјава кога ќе прочитам значи...
Ај кажи ми едно поле на кое не се мажите подобри од жените.
И зошто е тоа така? Поради нееднаквоста која денес се уште владее во светот, колку и да тврдиме дека тоа не е така.

Е оваква некоја изјава кога ќе прочитам значи...
Ај кажи ми едно поле на кое не се мажите подобри од жените.
И зошто е тоа така? Поради нееднаквоста која денес се уште владее во светот, колку и да тврдиме дека тоа не е така.

не сум јас крив таков е светот
такво поле не постои кое мажите не се подобри (y)

Бидејќи имаме остатоци од патријархот, повеќето од жените би можела да кажам дека се повеќе изпраксирани од мажите. Но кога машко готви професионално(иако се поретки), тоа го прави многу подобро од жената. За тоа сведочи статистиката од ресторантите.

Еве на пример за некои јадења мажите се врв. а за некои жените - се зависи од човекот.Еве пример по кој што го имам заклучено ова:
-Имам вујко кој што гравот го прави и оној кој што никогаш го нема пробано да го натера 3 казани грав да изеде :D.Човекот бил незнам која година во војска - Југословенската и сигурно таму се научил да го прави толку вкусен.Навистина гравот му е прсти да излижеш - ете јас сум чист пример за тоа.Грав не обожавам многу, ама кога го прави вујко ми јадам обавезно.
Така да еве ви еден аргумент дека и мажите се добри во готвење(незнам дали се подобри). :)

Инаку имам едно прашање кое оди вака:Дали може да одат заедно риба и млеко во готвењето?

nuff said!

2. Myth: Eating seafood with fresh milk will make you sick.

Fact: This is totally untrue, both from observation and the application of logic; the combination of two wholesome foods cannot possibly make one sick.

http://www.albion.bc.ca/seafood-myths.htm

Незнам дали е мит или не, најдобро да пробаш па пренеси искуство. Ете пробај сардина од конзерва со чаша топло млеко.

Не би ти препорачал, можеш тровање да добиеш.
nuff said!

2. Myth: Eating seafood with fresh milk will make you sick.

Fact: This is totally untrue, both from observation and the application of logic; the combination of two wholesome foods cannot possibly make one sick.

http://www.albion.bc.ca/seafood-myths.htm

Еднаш имам пробано некаква риба во конзерва со ми се чини кравјо сирење, ако добро се сеќавам (бидејќи беше одамна) и имав проблеми со стомакот, меѓутоа знам луѓе на кои што воопшто не им смета таков микс...

Најверојатно е до самиот метаболизам и до личноста.

Еднаш имам пробано некаква риба во конзерва со ми се чини кравјо сирење, ако добро се сеќавам (бидејќи беше одамна) и имав проблеми со стомакот, меѓутоа знам луѓе на кои што воопшто не им смета таков микс...

Најверојатно е до самиот метаболизам и до личноста.

Мене ме научија дека риба со млеко не се меша ни под разно.
Сега некој ако има крокодилски стомак тоа е друга работа, мене искрено не ми се експериментира.

Незнам дали е мит или не, најдобро да пробаш па пренеси искуство. Ете пробај сардина од конзерва со чаша топло млеко.

пробај ти прво конзерва сардина (од најефтините) и топол чај (со шеќер) и кажи ми. па после ја ќе пробам со млеко. сега ако сакаш да докажеш преку екстремни комбинации - тоа е друга работа.
има рецепти со риба и сос на база на млеко.

за сирење не знам...

Ова е многу индивидуална работа.
Кај нас дома јас готвам подобро од мажот ми, ама и тој сака да готви кога има време и некои јадења знае подобро да ги направи :giggle:
За леб месење...имаме и двајцата пробано, ама тој ме „шие“ убедливо :icon_mrgr:
А кај моите родители... и по 40 години брак мајка ми појма нема од готвење Готви жената, ама кога требало таму да јадеме се некако со „сила“. :pos:
Татко ми пак е прав Стево Карапанџа. Прсти да излижеш. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom