Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Веќе се изјаснив уште завчера дека мерак ми е Ферер да влезе еднаш во финале, го заслужува тоа, ама ако влезе у финале, против Новак шансите ќе му бидат 0%, а против Надал -100%. Човекот колку сака нека е машина бројките и нивните меѓусебни дуели го говорат тоа. :)
Ако е Надал во финале нормално ќе си навивам за Рафа, нема тука смачено не смачено, барем за мене. :D

Чекај јас сега како постар, да те подучам нешто :) . Скоро да не постои спортски настан кај кој исходот е 100% исвесен. Ако е таков, кладилниците нема да нудат коефициент. Ако Ферер игра против Надал финале, ќе има некаде 1.10 коефициент на Надал. Тоа значи дека експерти (значи вистински експерти, кои живеат од тоа) процениле дека дека Ферер има 10% шанса да го добие мечот...

Инаку прелесно ќе беше, ја земаш куќата и ја ставаш на Надал, и до вечер имаш уште две соби... ;)

Чекај јас сега како постар, да те подучам нешто :) . Скоро да не постои спортски настан кај кој исходот е 100% исвесен. Ако е таков, кладилниците нема да нудат коефициент. Ако Ферер игра против Надал финале, ќе има некаде 1.10 коефициент на Надал. Тоа значи дека експерти (значи вистински експерти, кои живеат од тоа) процениле дека дека Ферер има 10% шанса да го добие мечот...

Инаку прелесно ќе беше, ја земаш куќата и ја ставаш на Надал, и до вечер имаш уште две соби... ;)

Хаха абе јасно е дека не може да има 100% сигурен натпревар во едно финале, не е Давид Ферер за фрлање, ама јас ти кажав од кој аспект Ферер стварно нема шанси. Да беа два сета во ред, ама во три теорија нема, без разлика што викаат кладилниците. И лани го мачеше во Барселона и Рим, блиску беше и сет да му земе па на Ролан Гарос доживеа невиден срам, дури и го исвиркуваа навивачите.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 15:22 ---
Коментаторов вика: Еве го тој пасинг шот за Шарапова, а и двете стојат на основната линија. :facepalm: Дај бе некој нека ги едуцира од тениски аспект. Вчера оној на мечот Хас-Новак, сервира Хас 15-30 за Новак беше овој вика 30-15 за Ноле.

Ne znam kako Nadal pobeduva ceka greski samo i forhen ima i pasing shot...mislam deka osven podlogata po koja se gitka i koga ne treba mislam deka e psihcki pomaher od drugite plus zadrzava vreme poveke pred servis na primer Wavrinka igra poubav tenis i potalent e ama gubi ne mi e jasno vazno ne mozam da go gledam Nadal i ne mi e jasno na primer Nole denes bese robotski precizen ne najdobro za oko ama od Nadal podobro za gledane

Така е.Надал 56 титули во кариерата на среќа ги зема :pos:

Добро бе луѓе само јас не можам да го поднесам мечов меѓу Шарапова и Азаренка? Шо е ова врискање О.о

Од 13 часот Ѓоковиќ - Надал, одма после нив Ферер - Цонга.

И се по извесно е дека во недела, на денот на машкото финале, ќе врни.

Добро бе луѓе само јас не можам да го поднесам мечов меѓу Шарапова и Азаренка? Шо е ова врискање О.о

Од таа гледна точка стварно убива, али девојките играат врвен тенис. Какви агли, каква длабочина на ударите... маестрално и од двете, секоја чест, страшен тенис, мечов тотално ги исполнува критериумите за едно 1/2 финале.

Матер им ебам,како крави се дерат,треба данок за нарушување јавен ред и мир да им наплаќаат,ове е неподносливо...:нинџ: Посебно сочно се дере Шарапова како свиња на клање.

Матер им ебам,како крави се дерат,треба данок за нарушување јавен ред и мир да им наплаќаат,ове е неподносливо...:нинџ: Посебно сочно се дере Шарапова како свиња на клање.

1840783.jpg

Шарапова - Азаренка е врвен меч, ретко се гледа вакво нешто на WTA. А дека вриштат, вриштат...:)

Во сабота против Серена, вриштеле невриштеле, ќе заврши приказната...

Инаку имаше пред некоја година дискусија за тоа дека треба да им се забрани вриштењето, бидејќи ја нарушуваат концентрацијата на противникот, ама ништо не бидна од тоа...

Ги жалам тие што се на централниов терен, од аспект на слушни апарати.

Секоја чест за Шарапова, отсекогаш била голем борец. Никој не веруваше дека ќе се врати после повредата, таа го освои Ролан Гарос. А од Азаренка поантипатична тенисерка нема...

Три сета се играат да те потсетам, Ферер ако го тепа Надал у три сета гол ќе одам еден месец низ град.
Друго, излезе распоредот за утре, Новак-Надал е првиот меч кој почнува во 13:00 часот, за утре се најавува сончево време со највисока температура до сега на турнирот, 27 степени. Овие услови му одат во прилог на Надал заради спиновите и нивниот откок, но апсолутно не мора ништо да значи тоа.
Zaboravas izgleda kako go ispleska Ferrer na Nadal na australian open,i toa go ponizi vo tri seta.Ke reces deka ne bilo na zemja,ama Nadal sekade bese dominanten ..Ima igra Ferrer da go pobedi,imale nekolku tesni meca ama talentot na Nadal preovladuva na kraj,dzabe borbenosta na Ferrer.
Retko koga pointeresni polufinalni meca imalo od utresnite. :vozbud:

Zaboravas izgleda kako go ispleska Ferrer na Nadal na australian open,i toa go ponizi vo tri seta.Ke reces deka ne bilo na zemja,ama Nadal sekade bese dominanten ..Ima igra Ferrer da go pobedi,imale nekolku tesni meca ama talentot na Nadal preovladuva na kraj,dzabe borbenosta na Ferrer.

Повреден беше Надал тогаш, едвај одеше. А и без разлика, и да го тепал, ипак на тврда подлога е, на земја нема шанса.

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Ne si ekspert ako ne stavis uste eden facepalm.:LOL:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom