Бодибилдинг суплементи

• Креатор на темата Креатор на темата chipicaoo
  • Време на започнување Време на започнување
Мислев на синтетички протеини, но и ова е добро да се искомбинира заедно со синтетизираните протеини.
Нема синтетички протеини.
Тоа е термин што не постои мислиш на храна што поминала низ термичка и хемиски процеси.
Прво среди ја исхраната и види дали доволно конзумираш протеини,ако конзумираш не ти треба,затоа што тие протеини се конвертираат во енергија(глукоза).
Според мене кој и да избереш е добар,битно е вкусот а за мене тоа е Optimum,Dymatize и 2400 денари Big Man Whey.

Го испив креатинот Net Wt 10.7 oz.(шо означува ова, појма немам) (300g) и сега треба 1 месец пауза да направам за да пијам повторно креатин ?

Нема синтетички протеини.
Тоа е термин што не постои мислиш на храна што поминала низ термичка и хемиски процеси.
Прво среди ја исхраната и види дали доволно конзумираш протеини,ако конзумираш не ти треба,затоа што тие протеини се конвертираат во енергија(глукоза).
Според мене кој и да избереш е добар,битно е вкусот а за мене тоа е Optimum,Dymatize и 2400 денари Big Man Whey.

А тие во канта што се продаваат што се?
Тоа со термичките и хемиските процеси се вика пастеризација тоа нема никаква врска со ова. Иначе во исхраната тешко дека внесувам доволно протеини за да изградам некаква мускулна дефиниција затоа ми требаат овие додатоци што се во канта.

Тоа со термичките и хемиските процеси се вика пастеризација тоа нема никаква врска со ова. Иначе во исхраната тешко дека внесувам доволно протеини за да изградам некаква мускулна дефиниција затоа ми требаат овие додатоци што се во канта.
Пастеризација е термичка обработка на млеко каде што се вари млекото на одредена температура за да се тргнат лошите бактерии.
Ако сакаш да дознаеш како се прави и што е разликата помеѓу различни процеси имам добра статија направено за тоа.
http://www.atletiks.mk/suplementi/zdravjeimunitet/169-muskulnamasa/146-sto-e-whey-protein

Го испив креатинот Net Wt 10.7 oz.(шо означува ова, појма немам) (300g) и сега треба 1 месец пауза да направам за да пијам повторно креатин ?

И ова е индивидуално, некои го пијат без паузи (мислам поискусните вежбачи дека вака тераат) јас лично го пијам со паузи, 4 недели пијам 4 недели не, си терам и некоја логика дека телово нема да се навикне на креатинот, па кога го продолжувам после пауза ќе биде поефективен отколку да го терам без пауза, може е точно може не. До сега задоволен сум од неговата ефикасност на начинот на кој го користам. Пробувај па види :)

Нема синтетски протеини нема ни да има зошто е поскапо да се синтетизираат отколку да се издвојат од храна. Сите тие што се продаваат во храна се природни протеини извадени од храна (млеко, пченица, јајце... зависи од протеинот)кој го купуваш. Синтетски е креатинот пример.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 02:17 ---

Net Wt 10.7 oz. значи нето тежина од 10,7 унци (1унца=28грама) тоа ти е тежина на пакувањто уствари :icon_lol: Инаку зависи како го пиеш, ако си го земал со дози на полнење па потоа по 10гр можеби треба да правиш пауза, но ако си земал по 3-5гр дневно нема потреба.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 02:19 ---
си терам и некоја логика дека телово нема да се навикне на креатинот, па кога го продолжувам после пауза ќе биде поефективен отколку да го терам без пауза, може е точно може не.

Точно е, се намалува бројот на рецептори за креатин после подолга суплементација без пауза, но дали тоа влијае врз количеството на креатин во мускулот сеуште нема единствено мислење..

--- надополнето: 6 јуни 2013 во 02:17 ---

Net Wt 10.7 oz. значи нето тежина од 10,7 унци (1унца=28грама) тоа ти е тежина на пакувањто уствари :icon_lol: Инаку зависи како го пиеш, ако си го земал со дози на полнење па потоа по 10гр можеби треба да правиш пауза, но ако си земал по 3-5гр дневно нема потреба.
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 02:19 ---

Го земав две кафени лажички дневно (кога одмарав една само). Значит тоа иде некаде 8-10грама дневно кога вежбав.

...

Го земав две кафени лажички дневно (кога одмарав една само). Значит тоа иде некаде 8-10грама дневно кога вежбав.

...

Направи пауза тогаш, јас лично не правам но користам 2-4гр дневно.

Едно прашање, се извинувам ако е претходно одговорено. Колку се квалитетни производите на оваа фирма, и дали генерално важи за солиден производител?

http://www.best-body-nutrition.com/

http://www.atletiks.mk/ishrana/zdravahrana/173-zdravahrana/179-visoko-proteinski-hrani
--- надополнето: 6 јуни 2013 во 01:21 ---

За која цел ти е?
Знаеш за што служат амино-киселините така?

Знам,но исхраната и не ми е толку средена колку што се бара...

Не знам дали е добро да земам л-карнитин и глутамин...

Претпоставувам ги нема во МКД, но ајде да пробам - знае некој дали ги има овие два производа во продажба кај нас?
https://www.tryronniecoleman.com/special6/?AFID=170046&SID=&click_id=710366721&C1=&C2=&C3=

http://www.aminoprime.com/offer/tri...ickid={clickid}&aff_sub2=&aff_sub3=&aff_sub4=

@gjorovski можеш некако да ги донесеш?

Американските производи, особено оние ко важат за како појаки стимуланси, многу потешко можат да се донесат кај нас како додаток во исхрана. Единствено како помошно лековито средство (некој решил така да ги категоризира) а за тоа е потребно да се регистрира дрогерија (две такви фирми постојат во моментов во МК) а не гледам дека се нешто воодушевени од тој потег. Јас се надевам дека во блиска иднина ќе се најде некој кој има разбирање и голем дел од тие производи ќе ги префрли како додатоци во исхраната на спортисти, што всушност и се, па ќе биде малку полесно нивното носење и продавање на овие простори.

Знам,но исхраната и не ми е толку средена колку што се бара...

Не знам дали е добро да земам л-карнитин и глутамин...
Ако не следиш што јадеш било што да земеш нема да ти користи.
Среди ја исхраната,почекај ако нема резултати и тогаш купи.
Како можеш без средена исхрана да купуваш суплементи...

Едно прашање, се извинувам ако е претходно одговорено. Колку се квалитетни производите на оваа фирма, и дали генерално важи за солиден производител?

http://www.best-body-nutrition.com/

Bump.

Навистина ми е потребна информацијата, и тоа малку похитно. Можно е никој ништо да не знае за оваа фирма?

Bump.

Навистина ми е потребна информацијата, и тоа малку похитно. Можно е никој ништо да не знае за оваа фирма?
IHMO секоја компанија што продава суплементи дали од ЕУ и САД подлежат под регулативи во МКД,бидејќи е од Германија мислам дека вреди,исто како олимп да се купи продукти од нив,само биди внимателен да е чист протеин а не соја и разни ствари во него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom