Амфетите биле препишувани како лекови за слабеење во минатото, па може да се заклучи нешто од тоа.
Секој си го избира својот пат во животот. Секој може сам да си одлучи дали нешто што прави е лошо или добро за него. Ако е лошо сам треба да си одлучи, до кој степен е спремен да оди и дали самиот е физички и психички спремен за тоа. Ниту јас ниту пак ти, треба да ги омаловажуваме и да се гадиме од луѓе кои користеле или користат наркотични супстанци, туку треба да ги разбереме. Никој тука не ти вели „Пробај, јако е“. Па и да ти каже, мислам дека сите сме доволно интелигентни за да знаеме што е добро за самите нас, а што лошо.
За мене лично и Диазепамот е лошо, зошто не сакам кога немам контрола врз сопствениот ум и тело. Но некои луѓе баш тоа го сакаат, зошто понекогаш реалноста не е толку розева.
п.с. и те молам не биди сељак користејќи дркачки смајлиња
не се работи за нечие омаловажување погрешна слика ствараш и импутираш !!!
целта е да не дозволиме младите да одат по погрешни патишта и да се самоуништуваат свесно, во овој случај затаиле родителите, затоа тука сме ние да дадеме некој добронамерен совет да спречиме вакви идни случаи, со тоа што строго ќе осудиме било каква сем медицинска употреба на наркотици, со самото тоа што би се навеле нечии искуства дирекно се прави “реклама “ за истата демек еве пробавме од неа не е лошо преживеавме пробајте и Вие.
Дрогата е најголемо Гомно во светот !!!
Сите си имаме тешкотии во животот тука нема исклучоци јас сум работал од 14 години тешка физичка работа па пак не сум се жалеле на таја судбина, така да нема тука оправдување
дркачки смајлиња се однесуваат на твојот сељачки коментар цитирам :Штом си немал искуство со дрога, не ни треба да пишуваш и да делиш совети. Не можам да го опишам јас вкусот на чоколадото, ако не сум каснала ни една коцка.
ништо не е толку тешко и неодминливо да мора сами себе да се уништувате се е пролазно во животот и убавите моменти и лошите важен е животот и Mein Kampf
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 22:58 ---
А ти ќе ги спасиш со тоа што вируелно ќе им вриштиш?
Од искуства се учи, па макар и од туѓи. Како млад и неискусен ум ќе знае дека дрогата е лоша ако не чуе дека е лоша? Може и да се дружи и да спортува до задутре и пак да забега. Со самото тоа што избегаваш или негираш секаков муабет за нешто што не ти се свиѓа, не значи дека нештото ќе го снема.
drogata ne e od sega mori prijatelke drogata e vlezena vo makedonija uste vo 90 godina ja imalo koga i jas sum odel po diskoteki i se nudelo kako zabava za mladite .
ali mislam deka edukacijata sto ja imavme vo toa vreme, roditelite pa do nekade i mediumite i sportot vlijaeja na toa da imame visoka svest i da ne posegneme po toa zlo.