Зошто и како се станува зависен од дрога

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Kако што реков, навистина претерав ако се земе во обзир што имав едвај 40 кг, а плус и не бев јадена и спиена неколку дена....
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 18:58 ---
Не мора да значи, јас си реков мене што ми се има десено што не значи дека и на некој друг може да му се случи

Koj сака да си сподели, слободно, кој не - нека не се убацуе безвезе на темава
i so demek jaka rabota da se proba droga taka ispagja rabotava
pogolemo sranje od drogata nema!!!
nikogas ne sum probal nit planiram
koi se 3 najglupavi i najdebilni raboti sto moze nekoj da gi napravi :
1 da se kocka
2 da se pijani
3 da se drogira

mesto da se drogiras zemi raboti nesto zarabotuvaj pari to da te vidam.

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
А што ве натера или кој ве тера да конзумираш таквото опака отрови и кое е причината што си започнала таква лажна радост???
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:04 ---

Батка таа е женско ,а не машко и да зафаќа аргатски работи :D
edna rabota da zapamtis covek koga ima visak vreme pravi gluposti ta masko ta zensko
kaj mene na selo zenite cepat drva :eek: ;)
krevaj cimento i drva za dnevnica od 500 denari pa poslem drogiraj se so parite da te vidam !!!
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:09 ---
А што ве натера или кој ве тера да конзумираш таквото опака отрови и кое е причината што си започнала таква лажна радост???
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:04 ---

i vo moe vreme imalo supcina koi nudat droga i ekstazi ama sum gi teral u tri lepe picke materine :D
toa se gnojvi koi se vo dil so sopstvenicite na diskoteki najcesto kjarot e zaednicki
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:23 ---
Секако дека да, често имам вртоглавица, понекогаш паѓам и у несвест ради слабото срце, никако не смеам да се заморувам, строго ми е забрането да пијам алкохол и да пушам цигари. Fuck my life.
dobro da te prasam ???
sto zadovolstvo naogjase vo toa sranje ??
od takvo sranje umiraat lugje sekoj den

N

Nessa Alcarin

Гостин
edna rabota da zapamtis covek koga ima visak vreme pravi gluposti ta masko ta zensko
kaj mene na selo zenite cepat drva :eek: ;)
krevaj cimento i drva za dnevnica od 500 denari pa poslem drogiraj se so parite da te vidam !!!
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:09 ---

--- надополнето: 5 јуни 2013 во 21:23 ---

dobro da te prasam ???
sto zadovolstvo naogjase vo toa sranje ??
od takvo sranje umiraat lugje sekoj den
Аууууу ти си бил дежурен психијатар, натемате.... Ти треба да кажеш како другите да го живеат животот??? Штом си немал искуство со дрога, не ни треба да пишуваш и да делиш совети. Не можам да го опишам јас вкусот на чоколадото, ако не сум каснала ни една коцка.

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Аууууу ти си бил дежурен психијатар, натемате.... Ти треба да кажеш како другите да го живеат животот??? Штом си немал искуство со дрога, не ни треба да пишуваш и да делиш совети. Не можам да го опишам јас вкусот на чоколадото, ако не сум каснала ни една коцка.
добро ти како искусен психијатар велиш да пробаш да влезеш во оган, да се изгореш само и само колку да го почуствуваш тоа :drk: :drk::drk: :facepalm:
целта е за се спасат младите од тоа срање не да им се споделуваат искуства коков бил вкусот и дејството на халогените супстанци .
а за да се спасат од тоа зло се знае спорт, здрав живот дружење и слични активности

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
добро ти како искусен психијатар велиш да пробаш да влезеш во оган, да се изгореш само и само колку да го почуствуваш тоа :drk: :drk::drk: :facepalm:
целта е за се спасат младите од тоа срање не да им се споделуваат искуства коков бил вкусот и дејството на халогените супстанци .
а за да се спасат од тоа зло се знае спорт, здрав живот дружење и слични активности

А ти ќе ги спасиш со тоа што вируелно ќе им вриштиш?

Од искуства се учи, па макар и од туѓи. Како млад и неискусен ум ќе знае дека дрогата е лоша ако не чуе дека е лоша? Може и да се дружи и да спортува до задутре и пак да забега. Со самото тоа што избегаваш или негираш секаков муабет за нешто што не ти се свиѓа, не значи дека нештото ќе го снема.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Спомна 40 кила, дали од секогаш или ептен намален апетит после амфетите?
Амфетите биле препишувани како лекови за слабеење во минатото, па може да се заклучи нешто од тоа.
Секој си го избира својот пат во животот. Секој може сам да си одлучи дали нешто што прави е лошо или добро за него. Ако е лошо сам треба да си одлучи, до кој степен е спремен да оди и дали самиот е физички и психички спремен за тоа. Ниту јас ниту пак ти, треба да ги омаловажуваме и да се гадиме од луѓе кои користеле или користат наркотични супстанци, туку треба да ги разбереме. Никој тука не ти вели „Пробај, јако е“. Па и да ти каже, мислам дека сите сме доволно интелигентни за да знаеме што е добро за самите нас, а што лошо.
За мене лично и Диазепамот е лошо, зошто не сакам кога немам контрола врз сопствениот ум и тело. Но некои луѓе баш тоа го сакаат, зошто понекогаш реалноста не е толку розева.

п.с. и те молам не биди сељак користејќи дркачки смајлиња

SS Divizion Totencof

Александар Невски
Член од
2 јуни 2013
Мислења
121
Поени од реакции
102
Амфетите биле препишувани како лекови за слабеење во минатото, па може да се заклучи нешто од тоа.

Секој си го избира својот пат во животот. Секој може сам да си одлучи дали нешто што прави е лошо или добро за него. Ако е лошо сам треба да си одлучи, до кој степен е спремен да оди и дали самиот е физички и психички спремен за тоа. Ниту јас ниту пак ти, треба да ги омаловажуваме и да се гадиме од луѓе кои користеле или користат наркотични супстанци, туку треба да ги разбереме. Никој тука не ти вели „Пробај, јако е“. Па и да ти каже, мислам дека сите сме доволно интелигентни за да знаеме што е добро за самите нас, а што лошо.
За мене лично и Диазепамот е лошо, зошто не сакам кога немам контрола врз сопствениот ум и тело. Но некои луѓе баш тоа го сакаат, зошто понекогаш реалноста не е толку розева.

п.с. и те молам не биди сељак користејќи дркачки смајлиња

не се работи за нечие омаловажување погрешна слика ствараш и импутираш !!!
целта е да не дозволиме младите да одат по погрешни патишта и да се самоуништуваат свесно, во овој случај затаиле родителите, затоа тука сме ние да дадеме некој добронамерен совет да спречиме вакви идни случаи, со тоа што строго ќе осудиме било каква сем медицинска употреба на наркотици, со самото тоа што би се навеле нечии искуства дирекно се прави “реклама “ за истата демек еве пробавме од неа не е лошо преживеавме пробајте и Вие.
Дрогата е најголемо Гомно во светот !!!
Сите си имаме тешкотии во животот тука нема исклучоци јас сум работал од 14 години тешка физичка работа па пак не сум се жалеле на таја судбина, така да нема тука оправдување
дркачки смајлиња се однесуваат на твојот сељачки коментар цитирам :Штом си немал искуство со дрога, не ни треба да пишуваш и да делиш совети. Не можам да го опишам јас вкусот на чоколадото, ако не сум каснала ни една коцка.
ништо не е толку тешко и неодминливо да мора сами себе да се уништувате се е пролазно во животот и убавите моменти и лошите важен е животот и Mein Kampf ;)

--- надополнето: 5 јуни 2013 во 22:58 ---
А ти ќе ги спасиш со тоа што вируелно ќе им вриштиш?

Од искуства се учи, па макар и од туѓи. Како млад и неискусен ум ќе знае дека дрогата е лоша ако не чуе дека е лоша? Може и да се дружи и да спортува до задутре и пак да забега. Со самото тоа што избегаваш или негираш секаков муабет за нешто што не ти се свиѓа, не значи дека нештото ќе го снема.

drogata ne e od sega mori prijatelke drogata e vlezena vo makedonija uste vo 90 godina ja imalo koga i jas sum odel po diskoteki i se nudelo kako zabava za mladite .
ali mislam deka edukacijata sto ja imavme vo toa vreme, roditelite pa do nekade i mediumite i sportot vlijaeja na toa da imame visoka svest i da ne posegneme po toa zlo.

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
drogata ne e od sega mori prijatelke drogata e vlezena vo makedonija uste vo 90 godina ja imalo koga i jas sum odel po diskoteki i se nudelo kako zabava za mladite .
ali mislam deka edukacijata sto ja imavme vo toa vreme, roditelite pa do nekade i mediumite i sportot vlijaeja na toa da imame visoka svest i da ne posegneme po toa zlo.

Многу порано имало понуда на дрога во Македонија од 90.

Едукацијата е сасвим у реду, ја имало тогаш, ја има и сеа. Али одбивањето да се дискутира на тема последици од дрогата е контрапродуктивно. Веројатно не знаеш дека во сите групи за поддршка и откажување од зависности крајно препорачливо е еден од координаторите на таа група да биде бивши зависник. Јасно ти е зошто, нели? Како што ти кажа Неса, никој подобро не може да ти објасни што се случува од човек кој све тоа го проживеал.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Да, ќе речам во право си... и јас викам не суди за нешто што не си пробал или искусил.
Ама ако видам дека од „чоколадото“ луѓето умираат или си ги упропастуваат животите, нема да помислам да го пробам и ќе се трудам секој друг да го држам понастрана.

Член од
28 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
39
Да, ќе речам во право си... и јас викам не суди за нешто што не си пробал или искусил.
Ама ако видам дека од „чоколадото“ луѓето умираат или си ги упропастуваат животите, нема да помислам да го пробам и ќе се трудам секој друг да го држам понастрана.

И околу мене сите се трудеа, ама џабе беше, додека не го допрев дното не се освестив.

DéJà Vu

hehehehe
Член од
6 мај 2012
Мислења
813
Поени од реакции
446
И околу мене сите се трудеа, ама џабе беше, додека не го допрев дното не се освестив.
баш ме интересира шо бидна со друштвото, уште тркалаш со нив или тотално си оттргната? обично ко ќе фатат еден дека се „пусти“ полека полека и другите ги кинат :D

Член од
28 ноември 2011
Мислења
23
Поени од реакции
39
баш ме интересира шо бидна со друштвото, уште тркалаш со нив или тотално си оттргната? обично ко ќе фатат еден дека се „пусти“ полека полека и другите ги кинат :D

Најтешко е да се оттргнеш од друштвото, но ако сакаш да се оправиш немаш друг излез. Со нив повеќе не се дружам, имам нормално друштво каде што никој не се дрогира

N

Nessa Alcarin

Гостин
И јас го делам истото мислење. Но не можам да му судам или да му се правам паметна не некој кој тоа го искусил. И јас сакам да слушнам што има да каже некој што пробал, барем да си ја задоволам љубопитноста.
Страшно е што до толку ни се измиени мозоците, што не можеме да разбереме дека сите сме различни карактери и сите различно можеме да реагираме на исти ситуации. Нашите деца умираат од неквалитетна дрога, која никогаш нема да биде тргната од улиците, зошто некој профитира од тоа.
Па ќе кажам и лековите се дрога, но нели се на рецепта и се уредно спакувани во кутивчиња, па затоа се легални.
И да не заборавиме, и амфетите се уште се сметаат за лекарства и се препишуваат од лекар.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Во глобала, моето мислење е дека ништо не треба да се забранува. Дури и дрогата. Ако сакаш да се дрогираш и уништуваш, слободно повели.... твој е изборот. Се’ додека со твоите дела не наштетуваш на некој друг освен на самиот себе.
Секој треба да има право да одлучува за себе, па дури и право да одлучи да си го уништи животот, ама САМО доколку со тоа не влијае никако на други.
Да сум јас, би ја продавал по маркети заедно со лебот. Што се цигарите поразлични? И тие те убиваат, само за подолг временски период. Сакаш дрога? Повели купи си, убиј се ако сакаш.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Погрда слика од наркоман нема,не постои! Особено кога ќе го видам 34 кила,исушен,со наркомански глас едноставно ми се гади и ми иде да го убијам.

Јас во животов имам пробано марихуана(2-3 пати) и кокаин имам пробано 2 пати.Марата ја пробав ко дете,за да видам што е и како е,а коката пред 2-3 години.Реално кокаинот не вреди за парите!
Сите се прават тепачи на наркомани, а никој не кажува како му било. :facepalm:
Ајде господине, еве ти шанса. Што откако зема кокаин? Што ти се случи психички и физички?

Kajgana Shop

На врв Bottom