Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
So 75% prv servis na Nadal nema 1/2 finale za Wawrinka.. Mislev ja nekoj tiebreak ke gleame ama ebenje epten beshe ova.. inaku eve i Nole bi rekol lesno pomina.. I ete Nadal-Djokovic.. Samo ako gi stavat vo isto vreme i Tsonga-Ferrer i Nole-Nadal ja ne gleam.. zaebi

Ei Nole, go naucil francuskiot, naprednal dosta. :D

Го уби! Перфектна игра со мал пад во третиот сет (очекувано, не може низ цел меч да држи исто темпо..), се надевам истото ќе го повтори и во полуфиналето против Надал.

So 75% prv servis na Nadal nema 1/2 finale za Wawrinka.. Mislev ja nekoj tiebreak ke gleame ama ebenje epten beshe ova.. inaku eve i Nole bi rekol lesno pomina.. I ete Nadal-Djokovic.. Samo ako gi stavat vo isto vreme i Tsonga-Ferrer i Nole-Nadal ja ne gleam.. zaebi

Па полуфиналето ќе биде во петок, во различен термин, нема логика поинаку.
Женските полуфинални дуели се утре.

Не туку утре играат Давид и Цонга, и Серена и Ерани а во петок Азаренка и Шарапова и Надал Новак.

И Ноле и Надал влегоа во рејп моуд во 1/4 финалето. Биче пекол у 1/2 финалето. :D

Ух каква игра денес и од двајцата.Ноле го имав да победи со -5.5.Ќе го убиев, за малце. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Прави тест за Надалу че бити полуфинале са Новак.
ЦЦЦЦЦ да ти се одглеа.

:D Во право е, а тоа дека се пува коментаторов кога игра Новак повеќе од јасно е, јас гледам со српскиов коментатор за да се смеам, али јбг и ние да имаме претставник ќе се пуваат нашиве исто, ако не и бетер :)

Секојпат ( во 99 посто на грендслемовите) во четврток играат 2те женски полуфиналиња и едно машко ( што е екстра ГЛУПО )
Треба да се играат само 2те полуфиналиња жени во четврток , а во петок двете машки финалиња , за да биде ист одморот пред финалето за двајцата машки финалисти.

Секојпат ( во 99 посто на грендслемовите) во четврток играат 2те женски полуфиналиња и едно машко ( што е екстра ГЛУПО )
Треба да се играат само 2те полуфиналиња жени во четврток , а во петок двете машки финалиња , за да биде ист одморот пред финалето за двајцата машки финалисти.

А кај виде ти дека се игра утре едното машко полуфинале?

Ne e fer za Nadal i Nole da igraat oni vo petok,a ovie vo cetvrtok.2 dena ke se odmori pobednikot,a nekoj od ovie samo eden.. nema logika toa. inace utre interesno ima na Suzanne Lenglen nekoi natprevari na legendi od tenisot koj imaat nad 45 godini.. Eve na primer od mashkite Forget/Leconte-Pernfors/Wilander igraat..A legendi od zenskiot tenis ama izgleda pod 45 godini igraat Navratilova/Dementieva-Majoli/Martinez :D
Inaku utre bi trebalo na Eurosport osven zenski tenis da davaat i polufinalinjata od dablovite kaj mashkite i finaleto od meshani dablovi

Полуфиналните дуели во машка конкуренција се играат во петок. Први најверојатно ќе играат Ферер и Тсонга бидејќи имаа еден ден повеќе за одмор, а потоа финале пред финалето во улогите на Надал и Ноле. Победа на Рафа во 3 или 4 сета, друго не признаваме :D RocknRolaa , Stefan-kobe , Петар Р. ... така? :D

Според ова што го видов од Рафа денес со Вавринка, друго не ни очекувам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom