Roland Garros | 21 мај - 9 јуни, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Ролан Гарос?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 31 33,3%
  • Рафаел Надал

Гласови: 43 46,2%
  • Роџер Федерер

Гласови: 23 24,7%
  • Давид Ферер

Гласови: 4 4,3%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 23 24,7%
  • Марија Шарапова

Гласови: 14 15,1%
  • Викторија Азаренка

Гласови: 5 5,4%
  • Сара Ерани

• Агњешка Радванска

• Ќе изненади некој/а друг/а тенисер/ка

Гласови: 7 7,5%

• Вкупно гласачи
    93
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Бидејќи надал секогаш препушта сервис на противникот, треба да направи два брејка против вавринка за да биде 9,5минус во прв сет.Што мислите да се игра плус 9,5 гемови прв сет? 9,5 е границата а доколку вавринка сервира со еден брејк 6-4 ќе заврши.

03A233D8CA4F7C4D867D23FA34F44392.jpg

Серена до сега доделила два компира на турнирот, а Јанкович три.
Јелена>Серена :icon_lol:

Kirilenko ubavo igrashe i sega vo tiebreak so glupi greshki ke i go podari setot na kobilana Azarenka.. Kirilenko da go dobieshe prviot set ke igraa 3 sati mozda,no sega sledi 6-0,6-1 za azarenka :S

Ако играат Шарапова и Азаренка во полуфинале, ќе се убијат од надвикување. Мислам дека Марија е за нијанса погласна...

:)

Неверојатно е колку Марија не го користи мозокот, се се сведува на: удирај го топчето со сета сила па што биде нека биде. Затоа и не може да ја победи Серена. Јелена може да ја добие денес, само треба да остане што подолго во поените и Марија ќе згреши, ама колку ќе го примени ова останува да видиме.

Жал ми е за Кириленко, најубавата на турниров ќе испадне поради малата деконцентрација во клучните моменти од сетот. Се надзира првото 1/2 финале во кариерата за Азаренка на Ролан Гарос.

Неверојатно е колку Марија не го користи мозокот, се се сведува на: удирај го топчето со сета сила па што биде нека биде. Затоа и не може да ја победи Серена. Јелена може да ја добие денес, само треба да остане што подолго во поените и Марија ќе згреши, ама колку ќе го примени ова останува да видиме.

Жал ми е за Кириленко, најубавата на турниров ќе испадне поради малата деконцентрација во клучните моменти од сетот. Се надзира првото 1/2 финале во кариерата за Азаренка на Ролан Гарос.

Максимално виси Марија во мечот, и почнува да ја фаќа страв. Јелена ако помине денес, може и Азаренка да ја плесне без проблем во полуфиналето...

Што се однесува до Кириленко, реално нема квалитет за полуфинале, плус е лабилна во психата...

Максимално виси Марија во мечот, и почнува да ја фаќа страв. Јелена ако помине денес, може и Азаренка да ја плесне без проблем во полуфиналето...

Сепак мислам дека ќе победи Шарапова, иако Јелена стварно заслужува, одлично игра во текот на турнирот. Али интересно е тоа што Јелена би и пружила поголем отпор на Серена отколку Шарапова. И дај нека не го тупат нека завршуваат веќе, да почне Надал. :)

Сепак мислам дека ќе победи Шарапова, иако Јелена стварно заслужува, одлично игра во текот на турнирот. Али интересно е тоа што Јелена би и пружила поголем отпор на Серена отколку Шарапова. И дај нека не го тупат нека завршуваат веќе, да почне Надал. :)

Мене ми е женскиот тенис поинтересен од машкиот. Кога на ТВ има истовремено машки и женски тенис, секогаш го гледам женскиот. :D

Мене ми е женскиот тенис поинтересен од машкиот. Кога на ТВ има истовремено машки и женски тенис, секогаш го гледам женскиот. :D

Јас гледам и машки и женски, али кога е во прашање мојот пулен тогаш нема машки женски, се знае дека он им предност. :)
Едит: Марија направи брејк води со 4-3, не би требало да има проблеми околу победата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom