на македонски немаш такви книги во елктронски форматБи ве замолил кои од вас ја има книгата во pdf книгата Bruce Eckel - Thinking in Java на македонски јазик, или други книги на македонски,српски за програмирање ц, ц++, јава, html нека ми прати по ПП. Сега сум во фаза на учење, читам и на англиски ама потешко ми оди. За да разберам добро, ми треба македонски или српски. Поздрав
ако ја имаше ќе ја најдев до сега и ќе ја прочитав цела (зборувам за јава)^ неколку постови претходно напишано е дека имаа книга за јава на македонски во pdf ?!
ај да пробам да ти пратам ова,па може ќе ти биде од користНезнам дали прашањето е за оваа тема ама јас да прашам.Дали знаете, мислам да ми пратите линк од некоја книга на македонски од Макромедија Флеш.
читај на англиски,на македонски ништо нема да разберешБи ве замолил кои од вас ја има книгата во pdf книгата Bruce Eckel - Thinking in Java на македонски јазик, или други книги на македонски,српски за програмирање ц, ц++, јава, html нека ми прати по ПП. Сега сум во фаза на учење, читам и на англиски ама потешко ми оди. За да разберам добро, ми треба македонски или српски. Поздрав
Е фала ти друже многу.ОК се .ај да пробам да ти пратам ова,па може ќе ти биде од корист
ова е од ПМФ,официјална литература
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 22:47 ---
читај на англиски,на македонски ништо нема да разбереш
гледам јас ќе си го добиеме и двајцата...ај да видам низ комп па ќе ти пратамЕ фала ти друже многу.ОК се .
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 13:23 ---
А само да те прашам случајно од овие што ми ги даде имаш ли нешто и за C ++ да ми дадеш.Ти благодарам однапред.Било каков ми дади и од C ++.
Абе друже само едно туториалче ми дади за C++.Да почнам малку да прграмирам.Веќе почнав со Флеш.Ај сега со C++.гледам јас ќе си го добиеме и двајцата...ај да видам низ комп па ќе ти пратам
мора баш на македонски? http://tutoriali.org/C.html овде имаш што ти душа сака,само подобро ти е на инглиш...јас кога учев SQL учев на англиски,кога ги слушам нашиве од Финки,појма немам што ми зборатАбе друже само едно туториалче ми дади за C++.Да почнам малку да прграмирам.Веќе почнав со Флеш.Ај сега со C++.
Каков јазик сакаш може.Ај баш ќе видам што има на оваа страна.Фала многу и за ова друже.мора баш на македонски? http://tutoriali.org/C.html овде имаш што ти душа сака,само подобро ти е на инглиш...јас кога учев SQL учев на англиски,кога ги слушам нашиве од Финки,појма немам што ми зборат
Ај биди подетален за што поточно, зашто јас го полагав а и какви знаења имаш општо од информатика, win OS итн итн???Можеби не е за овој подфорум ама ако некој има нешто за МТА (Microsoft Technology Associate) некаква литература или каква и да е помош нека ми пише.
Може ли некој да ми прати добар туторијал за развивање на Windows 8 апликации?