Ребраст каиш

• Креатор на темата Креатор на темата party bracker
  • Време на започнување Време на започнување
Ја знам за BOSH, светска фирма што изработува едни од најквалитетните автомобилски делови, препорачува менување на 60 000 km.

Еве што ми се деси... Менував каиш на кадетот, по ѓомти да не се скини. Ставив Goodyear и тоа го платив 1300 денари! За 2.500 км (сношти) колата ми угасна во возење. Барам каиш, нема. Се скина на 3 дела, верувале или не. Се чудеше мајсторот што ми го местеше. Па ајде нов каиш зедов некој 830 денари со гаранција дека нема да се скини, башка се скршиа 2 клацкалици (арно шо возев 20, можеа сите 8 да отидат, 280 денари една)... Како се изнервирав!!!!!

Би ви препорачал Дајко или Гејтс каиши, не се најевтини, ама за каиш треба да се плати и поскапо зашто може да направи најголема беља!

Би ви препорачал Дајко или Гејтс каиши, не се најевтини, ама за каиш треба да се плати и поскапо зашто може да направи најголема беља!
Читни погоре што пишав... Goodyear го платив колку 2 Дајковци... и се скина за 1 месец.

Дајко-то го имам година и нешто... и помина 30.000 без проблем и намеравам до кај 60.000 да го возам.

Јас кога менував ставив Hutchinson.
Инаку...златни запчаници...кога е ОК ланецот не се баш толку бучни...ама разлабавен е...ужас :)

Ај една случка сеа за овој ребрастиов чим сте почнале муабет.Пред 2-3 години тргнавме на одмор накај Грција.И се добро ај со господ напред ова она ги знаете муабети за пред пат и на надвожњакот кај петровец(тој десно што е за атина) и се качуеме и на пола пат,изгаси колата.Татко ми пробуе да запали,нејќе ни да завергла моторот.Излага отвара хауба и што да види,се изненади чоекот се беше во ред,кога проверуваше.Му се јавуе на другарот да не одвлечка до скопје.Следниот ден се симнуваме доле отвара пак хауба,вадиме тоа делоите и гледа ребрастиот на 16 дела.Ама он не си водеше евиденција колку поминал,пошо такси тогаш работеше.После по пријател нарача од грција каиш,го сменивме али у спут и 2 вентила беа поебани.И поука од тогаш: си има тевтерче сеа и се си забележува.

дали некој има искуство со АЕ(федерал могул) ребрасти?

golf 4 tdi kakov kais najmnogu odgovara sakam da go smenam

Фабрички каиш до колку тера? за 206-ка прашувам.

Менувај на 60000 км или 5 години старост

У бре, па ја сум 6-та година на 80,000 поминати, го гледав пред некое време изгледаше супер, ни напукнат ни конци а запците му беа одлични.

У бре, па ја сум 6-та година на 80,000 поминати, го гледав пред некое време изгледаше супер, ни напукнат ни конци а запците му беа одлични.

Јас го сменив на 23000 км, 5 години стар. На изглед беше супер... кога го извадивме, е тогаш да видиш како изгледа...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom