Па вака, незнам, долго време се осеќам тапа. Мислам последниве скоро 6 месеци. Јануари ко јануари го преживеав, дома, празници, алкохол и слично... ама после, едноставно побеснав, претходно имав една светла точка во животот, една личност и уште понекогаш се сеќавам на куферите на станицата, знаејќи дека нема да се врати таква каква што беше... И незнаев веќе што да правам, најдов начин, почнав на пракса, се ми беше океј, фини луѓе, другари цел ден таму. Но доаѓаше ноќта, тогаш, излегуваа демоните од внатре, мојата „мрачна“ страна. Не, никогаш не сум таков пред други луѓе, но се плашам од себеси кога сум сам, не сум свесен што све би направил. Се подадов на пороците, знам дека нема спас али пак, малку пласибо ефект, ама после тоа пак е исто. А некогаш, некогаш си имав свој свет во овие 5-6 квадрати соба зад лифтот, некогаш си имав свој свет да седам и да зјапам од тераса... И сето тоа ми се сруши над глава, некогаш бев кралот на својот свет, а сега? Е сега го нема тој свет... Неам никој, онака вистински, или да речам никоја... Едноставно сум бил предобар за некој да се дружи со мене (I mean dafuq?! ) и тоа беше вечерта кога побеснав, а заглавив на работа... да е полошо почнав се почесто да сум таму него дома (факултетот ретко) морав да променам, веќе собава ми буди некои добри сеќавања кои ми се вртат како бумеранг. Морам да бегам, ама незнам каде... Проблеми низ дома, проблеми со здравје,(факс не прам муабет) психичка состојба тапа, физичка понекогаш да неможам да мрднам од кревет, премногу цигари, спиење еднаш на два-три дена поради глупите кошмари, едноставно работата ми го прави денот добар, како и да е секогаш таму наоѓам нешто интересно или барем на крајот од денот се осеќам како да сум направил нешто. Нон стоп пробувам да почнам муабет со некои личности и ме дробат во два збора, а од некои па ни на раат неможеш... незнам веќе што да доправам... таа темната страна ме гони...
Please come and kill me with a bullet made of silver
Or a stake inside my chest so I can finally go to sleep
When these lovely feelings are so cold it makes me shiver
When it's breaking my defense so don't go crying over me
Then dream of another fortune that's not average
Sing with a little forked tongue like a basilisk
These simple days of boredom are so cancerous
Seems like I might be sort of like a masochist...