Учителке, контра ставот се испорачува на начин на кој му ујдисува на оној којшто постира. Има модератор и санкционира, прилично ажурно и фер. Некои плодни автори на форумов на стотици страни везат демагогија, глумат преподобие и раскажуваат my-shit-doesn't-stinк прикаски. Некому тие прикаски му се допаѓаат, некому не. И тоа си е во ред, нали учителке?Не ја разбирам потребата да се пишуваат вулгарности по форуми и да се омаловажува секоја дискусија... Ако не се согласува човек со тоа што е напишано - напиши контра-став, сосема е во ред, не е целта на форумот сите да се согласуваме. Зошто е потребно омаловажување на дискусијата, а со тоа и на дискутантите? Зарем човечкиот развој до таму не довел - до простачко комуницирање и навреди? Многу е тажна сликата за македонското онлајн пространство што се добива од форумиве...
Тешко дека ќе ти одговорат масоните од форумов.ГЛМ ... се викала ........ утринска звезда.
Баш би сакал да слушнам нешто за звездава, од масониве на форумов,каква симболика има,какво значење,што претставува утринската звезда за масоните.
Што му паѓа прво на памет на еден масон кога ,му спомнеш утринска звезда.
Мене лично,ако мекаде прочитам, слушнам утринска звезда ми асоцира на
Христос: Јас сум коренот и потомството на Давид,Јас сум светлата утринска звезда(не е цитирано,прераскажав по сеќавање).
Многу често застапена во масонската симболика, што претставува?
мислам дека нема да се покажат т.е издадат ..ако има...сепак и си имаат право ..нивни изборДоколку сеуште се присутни масоните на форумов, како ќе ги објаснат следниве цитати од познатиот масон Менли Хол:
"Масонеријата е најмоќна организација на земјата."
"Масонеријата поставува кралеви."
"Нејзината рака ги обликува судбините на световите."
Имаше масони на форумов, но сега не се активни.мислам дека нема да се покажат т.е издадат ..ако има...сепак и си имаат право ..нивни избор![]()
Учителке, контра ставот се испорачува на начин на кој му ујдисува на оној којшто постира. Има модератор и санкционира, прилично ажурно и фер. Некои плодни автори на форумов на стотици страни везат демагогија, глумат преподобие и раскажуваат my-shit-doesn't-stinк прикаски. Некому тие прикаски му се допаѓаат, некому не. И тоа си е во ред, нали учителке?
Пентаграмот или утринската ѕвезда нема врска со Христос,туку со Луцифер ....со еден врв нагоре ја претставува ѕвездата Деница или Луцифер и служи човекот да го открие и повика божественото во себе,а со два нагоре и еден надолу го претставува злото и темнината и ја покажува слабоста на човековата природа пред натприродните појави. Луцифер е инаку перфекција во креирањето,носителот на светлината,најубавиот ангел со најцрните очи...ГЛМ ... се викала ........ утринска звезда.
Мене лично,ако мекаде прочитам, слушнам утринска звезда ми асоцира на
Христос: Јас сум коренот и потомството на Давид,Јас сум светлата утринска звезда(не е цитирано,прераскажав по сеќавање).
Многу често застапена во масонската симболика, што претставува?
Пентаграмот, како што викаш ти, со еден врв нагоро ги претставува раните на Исус Христос при неговото распнување. Пентаграмот свртен наопаку е сатанистички симбол.Пентаграмот или утринската ѕвезда нема врска со Христос,туку со Луцифер ....со еден врв нагоре ја претставува ѕвездата Деница или Луцифер и служи човекот да го открие и повика божественото во себе,а со два нагоре и еден надолу го претставува злото и темнината и ја покажува слабоста на човековата природа пред натприродните појави. Луцифер е инаку перфекција во креирањето,носителот на светлината,најубавиот ангел со најцрните очи...
Ти мислиш на пенталфа,не на пентаграм. Пентаграм е само ѕвезда (петокрака по југословенскиПентаграмот, како што викаш ти, со еден врв нагоро ги претставува раните на Исус Христос при неговото распнување. Пентаграмот свртен наопаку е сатанистички симбол.