Дали коефициентот на интелегенција на младите опаѓа?

Член од
19 март 2012
Мислења
1.439
Поени од реакции
3.810
Колку вакви има, да ги риеш со лопата, кај нас е доблест да си ваков, ти растат акции дека си „фраер“.

Се слагам со тебе целосно, али морам да искоментирам дека ужасно е ниско и покварено нивото на кое младинава спаѓа со цел да влезе во тој извитоперен круг на „фраерлук“

Овие копитава се да ги грабнеш за уши и да ги прекршиш од ќутек - дур не почнат да цвилат како мачки во февруари. Идиотизам на дело.

Ulbrecht

Ајдеми Попуши
Член од
28 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
68
Темава ја воскреснувам со следново видео:

Тажно и мизерно е тоа што се случува со младите луѓе. Простотилак, крајна бесчувствителност, идиотизам, немам доволно одвратни зборови за да ги опишам шупаците на видеово. Гнаси! Ако некој ги знае/ги има во пријатели на Фејсбук нека го сподели видеото и нека ги тагне, да се знае какви кретени се!
Јавен форум е и баш затоа ќе ве замолам: ако ги познава некој копилињава, нека ми пише информации за нив по приватна порака.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Се слагам со тебе целосно, али морам да искоментирам дека ужасно е ниско и покварено нивото на кое младинава спаѓа со цел да влезе во тој извитоперен круг на „фраерлук“

Овие копитава се да ги грабнеш за уши и да ги прекршиш од ќутек - дур не почнат да цвилат како мачки во февруари. Идиотизам на дело.
Не е целата младина таква ама има еден слој што е дно ама кога дното прави „фраерлук“ фрла срам на цела популација.

Мизерија.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Може нема да ми верувате, ама почнав да плачам од бес.
Грозотија од деца, гадови од раѓање, простотилок во коскена срж.

Во најмала рака имаат родители, гомнари едни мочани смрдени.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
598
Тргнато е видеото, што се дешава?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Trgnato e videoto, ke moze nekoj da kaze so se desava?

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
jas na inteligencijata gledam poinaku na primer: inteligentna rabota e koga ke napravish za sebe neshto korisno, kako na pr: pari. ima edna recenica koja ja kazuvaat: ako si tolku umen togash zoshto ne si bogat. poz.

Член од
4 мај 2011
Мислења
1.297
Поени од реакции
568
jas na inteligencijata gledam poinaku na primer: inteligentna rabota e koga ke napravish za sebe neshto korisno, kako na pr: pari. ima edna recenica koja ja kazuvaat: ako si tolku umen togash zoshto ne si bogat. poz.
некои паметни луѓе, не го гледаат богатството како врв на достигнувањата ...

Член од
28 октомври 2012
Мислења
272
Поени од реакции
39
se razbira, bogatstvoto e samo del od site drugi raboti koi si gi steknal so inteligencija.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165

Интелигентна работа е кога ќе направиш нешто корисно за околината и општеството.
Нема гаранција за висок интелект ако човек гледа само за себе. Напротив, таков атомизам мене ми го наговестува токму спротивното.
Материјално богатство може да се стекне на многу начини. На крај на краиштата, секој знае да бутне пари во џеб.
Имаше една тема за тоа дали криминалците се всушност паметни или не, но ако едно такво дело значи осиромашување на стотици други (приватизацијата во ‘90-те) што може да резултира во едно движење кое осакатува цела една земја на долгорочен план (уште ги трпиме негативните последици од транзиција), тогаш тоа ни од далеку не може да се смета за интелигентно.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Интелигентна работа е кога ќе направиш нешто корисно за околината и општеството.
Нема гаранција за висок интелект ако човек гледа само за себе. Напротив, таков атомизам мене ми го наговестува токму спротивното.
Материјално богатство може да се стекне на многу начини. На крај на краиштата, секој знае да бутне пари во џеб.
Имаше една тема за тоа дали криминалците се всушност паметни или не, но ако едно такво дело значи осиромашување на стотици други (приватизацијата во ‘90-те) што може да резултира во едно движење кое осакатува цела една земја на долгорочен план (уште ги трпиме негативните последици од транзиција), тогаш тоа ни од далеку не може да се смета за интелигентно.
1.Не префрлај на политика.не мораш толку многу да си го докажуваш вмровскиот коеф на интелигенција.
2.Ако знае секој да бутне пари во џеб најверојатно сите би биле богати,пошто нели секој знае..нема луѓето да страдаат..
но..не е тоа темата... да не одам оф топик..
Која интелигенција да ја очекуваме од младината иначе кога штотуку родени ги осакатуваат,родителите првиот пример кој треба да го гледаат се апсолутна НУЛА(секоја чест за исклучоците секако).
Или се млади,па мажот е пијаница а жената курва(било која причина може да се наведе,за жал таква е денешницата)или пак се стари и не можат да најдат работа(од икс причини) и мораат да одат како аргати за многу смешна сума на пари,ако успеат со неа едвај крај со крај да сврзат.Од домашните проблеми глава неможат да кренат дали и како ќе се прехранат... а не па да обрнат доволно внимание на детето.По кој пат очекуваш да тргнат навистина не ми е јасно...
Ако евентуално имаат пак многу пари тогаш на детето се му е дозволено,али буквално СЕ и уште ќе му речат БРАВО СИНЕ!
Срамота...
Пак ќе кажам СЕКОЈА ЧЕСТ за исклучоците и за децата и за родителите...Се е до домашното воспитување...

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
1.Не префрлај на политика.не мораш толку многу да си го докажуваш вмровскиот коеф на интелигенција.
2.Ако знае секој да бутне пари во џеб најверојатно сите би биле богати,пошто нели секој знае..нема луѓето да страдаат..
...

Не знам од каде сега ова. Намерата ни оддалеку не ми беше да бистрам политика. :confused:
Патем под „да бутне пари во џеб“ мислев на нелегален начин. Лева рака - десен џеб.

Kajgana Shop

На врв Bottom