Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
викате дека никој не ги знае тестовите?
викате дека никој не ги знае есеите?
а што ако имам некој многу близок што ги прави тестовите :sneaky: и ги знам темите?

Ќе ги пишеш тука :)

Else, we kill the Bat... Darko.

Нека не ве лажат, никој не ги знае темите.

Исто вака беше и минатата година.

абе да ги пишам, ама ја што добивам со тоа? ништо :D
ај, ај, ќе се снајдете. вие сте паметни дечиња....

Ајде сеа не биди таков, пиши ги темите :D
Барем по пп. :pipi:
--- надополнето: 29 мај 2013 во 17:54 ---
Нека не ве лажат, никој не ги знае темите.

Исто вака беше и минатата година.

Ги продавале албанците на битпазар разбрав јас.

^ Зелките на бит пазар можат само некое робје да ти шитнат, со образованието скарани се они. Од слеп бараш очи.

слушнав нешто пуштале до вц по 3 пати,али те следел некој до вц..точно?

слушнав нешто пуштале до вц по 3 пати,али те следел некој до вц..точно?

Така беше и пред 3 год. и му викаш подржимиго да мочам :icon_lol:

нема врска друже ќе се утепате од препис!

тоа е сигорно само мислам со која техника :D

Техниката се вика: Ќе ве чувам да препишете (ако ме сфаќаш ;) ).

Иначе за англиски има еден прирачник, го има на нет (другар од клас ми го кажа, само нез точно што како). Внатре има и за сите видови на пишувани текстови како треба да се напишат, а има и за оној другиот дел.

Инаку, дали некој точно знае дали ќе биде светски модернизам (Бекет и Ками) или македонска современа литература, што мислам дека се премногу дела во прашање (Пустина, Пиреј и Црно семе, плус ако ги рачунам и драмите/поезијата).

Вие до кај сте со учење? Јас од прирачникот поминав досега фамозни 60 страници...имам уште 300. :D Литературава да ја поминам прво, со оглед дека имам прочитано најголем дел од делата (забушавав малку во 4та), па после граматика. Вежбајте си ги и тестовите од минатите години, и тоа може пред да почнете да учите, колку да видите што останало, а што треба да се повтори/научи/доучи.

Ај вака неколку совети од мене.

Јас минатата година бев матурант ( завршив во Борис - Економско ) и истово ова се случуваше и тогаш.

1. Пола ден пред дента кога полагате ќе си го одмарате мозокот.
2. Ќе се наспиете.
3. Ќе се најадете пред да полагате.
4.Престанете да го тупите, тоа ви е чиста формалност, кога ќе помислите дека матурата е тешка, сетете се дека и дивјаците од планините, од зелениково, студеничани, батинци и они треба да полагаат, уствари ќе ви стане јасно колку е лесно.

Нема некој што не ја положил, бидејќи тестот по Македноски е така направен за минимална оценка да биде 2 - јка

Прашање од минатата година, кој полагаше ќе се сети.

Пишуваше во текстот: "Кафето не се пие без вода"

Прашање: "Без што не се пие кафето ?"

Па сега вие видете дали ќе ви треба препишување и одење до wc.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom