Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Ај бе, јас од вчера сум и незнам како стојат работите. За бабин гас вие таму седите и успевате да опстоите со продадени 30-40 мотори во цела година, а трошоците за една фирма се многу повеќе од 3000 евра годишно...

Dzish Ги дешифрира,TUNING CENTAR колку пари е скутерчето на аватар што го имаш ?

Dzish Ги дешифрира
Не, само не давам со сила некој да ме прај будала. Тргнувајќи од маржите кои што се вртат во бизнисот со автомобили, можам да претпоставам дека најмалце по едно 100 евра има заработка другарчето на било кој скутер, така да ако сака да ти го продај има простор да ти намали 50 евра. Плус на тоа тој ќе ти наплати сервис, работна рака, ќе ти продај масло и уште миљарда тракатанци.

A be kilometrazata ne mi raboti :( e sea ja kako laik sam dali bi mozel da ja popravam da smenam sajla i slicno sto bi mozelo da bide i kaj ide sajlata na zadno ili na predno trkalo od alat imam se

Значи еден другар мој сака да промени алспух на веспа
Сака да купи Gianeli extra carbon 50cc алспух на старо возен 3.000км дали едобро да го купи настаро
ќе му биде ли нешто..

И друго прашање е дали само да го извади алспухот стариот и да го намести новиот или има уште нешто за чепкање..

Порачани се и нови полесни ролни

Значи еден другар мој сака да промени алспух на веспа
Сака да купи Gianeli extra carbon 50cc алспух на старо возен 3.000км дали едобро да го купи настаро
ќе му биде ли нешто..

И друго прашање е дали само да го извади алспухот стариот и да го намести новиот или има уште нешто за чепкање..

Порачани се и нови полесни ролни

Јас лично не би зел на старо , секако нов ваков тип на ауспух е прилично скап бидејќи се работи за марка на ауспуси , исто како што е акрапович , само за 50 кубични моторчиња меѓутоа чим е возен 3000 км и не е баш малку. Незнам како би можел да провериш али може да гуши некаде бидејќи ако претходниот сопственик возел 2-тактно моторче голема е веројатноста ауспухот да е внатре ќумур, бидејќи за тие моторчиња препорачливо е да се додава и двотактол ( ако не се лажам ).

Dzish Ги дешифрира,TUNING CENTAR колку пари е скутерчето на аватар што го имаш ?

950 eur 50 cc 2taktno
http://www.tuning.com.mk/index.php?...6:bt49qt-28c-2&catid=1:50-cc-skuteri&Itemid=7
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 11:44 ---
A be kilometrazata ne mi raboti :( e sea ja kako laik sam dali bi mozel da ja popravam da smenam sajla i slicno sto bi mozelo da bide i kaj ide sajlata na zadno ili na predno trkalo od alat imam se

треба да ја отвориш предната маска и да стигнеш до шалтаблата и доле на предното тркало да ја извадиш сајлата од пињонот
ако сајалта не е скината тогаш е пињонот

950 eur 50 cc 2taktno
http://www.tuning.com.mk/index.php?...6:bt49qt-28c-2&catid=1:50-cc-skuteri&Itemid=7
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 11:44 ---

треба да ја отвориш предната маска и да стигнеш до шалтаблата и доле на предното тркало да ја извадиш сајлата од пињонот
ако сајалта не е скината тогаш е пињонот

Ако не се лажам пред 2-3 години истите беа 1200 евра..

Ајде сега ако може некој,знае... да ми помогне...значии на мотовелот некогаш го палам лета,некогаш не мрда до што може да е ? Нешто во машината како дзвончиња тропа кога работи во место ии во вожна нешто напраи па па во машината ии не го прима гасот ти давај давај он оди како да е на врв даен иии некогаш на курбла несака да запали праи како играчка в-в-в-в-в-в-вввв и некје ии тоа све во машината ако знае некој нека помогне фала однапред

Zdravo.Zainteresiran sum za Garalli gsp 50cc pa neznam dali se dobri.Gi kazuvaat kako italijanski masini so vodeno ladenje no neznam kako se na izdrzlivost.Vase mislenje?

Zdravo.Zainteresiran sum za Garalli gsp 50cc pa neznam dali se dobri.Gi kazuvaat kako italijanski masini so vodeno ladenje no neznam kako se na izdrzlivost.Vase mislenje?

и јас сакам да слушнам мислење од сопственици на garelli
точно е дека се италјански модели а производството е во кина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom