- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.653
- Поени од реакции
- 7.498
Гуглав за компресорот 1YC23AEXD и на 5тиот линк има ПДФ service manual za некоја SANYO клима која според обликот на надворешната и внатрешната единица и даљинското е мислам потполно иста со GREEво што си ја земал. Ист е и компресорот а и мануалот ко да е копи пасте за двете. Вероватно се многу слични и со тех. карактеристики кој немам време да ги споредувам.Jas prijatele presekov, od krusel ja naracav Gree Change 35.000den. so montaza do tetovo. Gledajci po internet klimata definitivno ima daikin kompresor (DIT/daikin 1YC23AEXD) koj se spomenuva i na setcombg forumot.
Vivax definitivno za niden niven model ne koristi daikin kompresor iako mislev deka se mnogu slicni so gree/daikin bar GEXI i GEYI serijata, tuku koristat Gree kompresori G10 tehnologija, znaci kineski sto i nemora da znaci deka ne se dobri, ili se Daikin tehnologija so Gree nalepnica, kako i da e istiot kompresor na GEXI so cop 4.xx na druga gree klima ima cop 3.30, malku cudno???
Hidroset kako moja prva opcija ga nemaat fujitsu ASYG 12LEC i nejzina zamena e ASYG 12 LLC koja e uste posiromasna po perfomansi a mi rekoja deka samo nema moznost da ladi na -10 nadvoresna sto i ne mi e bitno ama mi izgleda po nikakva a isti pari kako LEC zatoa ne zedov od kaj niv