- Член од
- 23 февруари 2012
- Мислења
- 304
- Поени од реакции
- 215
КАЈ САКАТЕ ЗАПИШВАЈТЕ СЕ САМО НЕМОЈТЕ НА ПРАВНИОТ ВО КИЧЕВО СО ДИСПЕРЗИРАНИ СТУДИИ ВО БИТОЛА И СТРУГА ..... "ЛОПОВ, ЛОПОВА УВЕК ОСЕТИ " Е ТАМУ ТО СЕ ДЕШАВА
Ја сум обратното, сега сум економско средно , а сакам да се префрлам медицина .Економско некако ми е досадно , а медицината ми изгледа како интересна.Некој совет ?На кратко ќе ти ја кажам мојата приказна ..
Јас долго време бев зацепан по медицина, уште од основно се гледав себеси во белиот мантил. Но во средно (прва и втора год.) мака мачев со биологија и хемија, доста време ми одземаа за учење и материјалот тешко или делумно го совладував. Од 4ка нагоре биологија не мрднав, а хемија имав дури и 3ки некои тромесечија. Полека почна да ми станува јасно дека на сила убавина не бидува.
Тоа имаше силно влијание, па во трета се запишав на општествено-хума. смер (искрено, со одредена резерва) каде акцентот е ставен на општествените предмети, кои иронично ми беа боза и што најважно - ГИ РАЗБИРАВ и лесно ми влегуваа во глава. Се запознав со Право, Социологија, Економија, Бизнис, Менаџмент .. И денес (скоро 4 години подоцна) со сигурност можам да кажам дека не погрешив при тогашниот избор и дека рационалноста моја се исплатила. По матурата, упишав економски, втора година сум сега и полесно студирање од ова, здравје. Ме влече и интересира економијата, а и дефинитивно во таа област си ја препознавам сопствената иднина.
Значи едно запомни. Желба и Разбирање. Ако ти се поклоаат двете, благословена си. Разумен компромис секогаш постои доколку дојде до судир на интереси, секоја личност може да се прилагоди и да засака нешто, само ако му даде шанса.
There are always new paths to take.
Ја сум обратното, сега сум економско средно , а сакам да се префрлам медицина .Економско некако ми е досадно , а медицината ми изгледа како интересна.Некој совет ?
Тоа е правото размислување, браво...гледај ВМРО ИЛИ СДСМ ама ти предлагам ВМРО пошто овие опозиција како што они се рачунаат нема да се оправат наредните едно 5 до 6 години.Немој да настане забуна ама денеска без партиска книшка си голтар и не дека форсирам партија ама живееме во општество каде ако не си зачленет ке си го драпаш.Инаку партиски неопределен сум![]()
што да му кажам бара искрен одговор добива искрен нема голема филозофијаТоа е правото размислување, браво...
Не е ни тоа искрен одговор друже, прво е погрешно да се кажува тоа, колку и да е точно тоа треба да се оди кон искоренување на таа појава, друго, колку другари/пријатели имам со книшка па далеку од тоа дека им дале работа, има уште места каде што се цени квалитетот и добрите пријатели повеќе од книшката.што да му кажам бара искрен одговор добива искрен нема голема филозофија
ХАХАХХАХ во доцните часови имаш смисол за хумор кога ке настане искоренување рачунајте дека во Куманово има да лајам како куче два дена друго твоите пријатели не исполниле одредена заповед а квалитетот го ценат во западните земји на Европа и останатиот свет затоа тие се понапред едно 20 год од нас.Денеска е прво книшка па после друго сите сакаат да бидат доенчиња од владината цицкаНе е ни тоа искрен одговор друже, прво е погрешно да се кажува тоа, колку и да е точно тоа треба да се оди кон искоренување на таа појава, друго, колку другари/пријатели имам со книшка па далеку од тоа дека им дале работа, има уште места каде што се цени квалитетот и добрите пријатели повеќе од книшката.
Не бе друже, од нас зависи, не зависи од никој друг како ќе бидат работите во државава, само ете на тебе ти одговара да зависат од книшката, или пак небитно ти е.ХАХАХХАХ во доцните часови имаш смисол за хумор кога ке настане искоренување рачунајте дека во Куманово има да лајам како куче два дена друго твоите пријатели не исполниле одредена заповед а квалитетот го ценат во западните земји на Европа и останатиот свет затоа тие се понапред едно 20 год од нас.Денеска е прво книшка па после друго сите сакаат да бидат доенчиња од владината цицка
мене све едно ми е да ти кажам македонскиот народ е стока и треба да го ебат како што ке стигнат по безобразен и покварен и лицемерен народ нема.Ти или живиш во илузија или зимаш јаки лекови на едно место се ставаат по двајца вработени.А твојот факт може комотно да земе и да се обеси ја ке ти кажам земи потражи по нет за администрација и колку има вработени па ке ти стане јасно.Колку се вработени по струка во компаниите што се направија по знаење а колку по пријатели врски и партии.Не бе друже, од нас зависи, не зависи од никој друг како ќе бидат работите во државава, само ете на тебе ти одговара да зависат од книшката, или пак небитно ти е.
Каква заповед да исполнат, НЕМА РАБОТНИ МЕСТА КОЛКУ ШТО ИМА ПАРТИСКИ КНИШКИ И ОСТАНАТИ НЕВРАБОТЕНИ БЕЗ КНИШКИ!.
Е ова е факт што треба секој да го знае, ниту факултет е толку битен ниту книшката, ако нема работни места, не можеш ни да се вработиш, книшката и факултетот не ти гарантираат ништо, ама баш ништо.
Абе знам, по двајца на едно место се, немаат столчиња за седење, ама пак нема работа за сите, сфаќаш? Јас не реков дека пријателите не се битни, баш напротив, како што пријател може да те бутне, партиска книшка не може никаде ниту пак 1000 излепени плакати. На најубавите позиции не се заради плакатите или правење попис на гласачи, туку ради пријателите.мене све едно ми е да ти кажам македонскиот народ е стока и треба да го ебат како што ке стигнат по безобразен и покварен и лицемерен народ нема.Ти или живиш во илузија или зимаш јаки лекови на едно место се ставаат по двајца вработени.А твојот факт може комотно да земе и да се обеси ја ке ти кажам земи потражи по нет за администрација и колку има вработени па ке ти стане јасно.Колку се вработени по струка во компаниите што се направија по знаење а колку по пријатели врски и партии.
Разликата е во тоа што сум реален и сакам да и кажам и да ја упатам веднаш во реалноста дека ако нема партиска книшка е никој и ништо единствено ако не си избега од државава како што повеќето го прават.Колку има завршено па немаат работа за информација 692 магистри невработени 20.669 со високо завршено образование 16 доктори на науки.Абе знам, по двајца на едно место се, немаат столчиња за седење, ама пак нема работа за сите, сфаќаш? Јас не реков дека пријателите не се битни, баш напротив, како што пријател може да те бутне, партиска книшка не може никаде ниту пак 1000 излепени плакати. На најубавите позиции не се заради плакатите или правење попис на гласачи, туку ради пријателите.
Јас и ти имаме слично мислење, и јас и ти немаме партиска книшка, само јас никогаш нема да советувам некој да земе партиска книшка, а ти тоа го правиш, тука е разликата.
Дали УГД имаат дисперзирани студии во Скопје ме интересира? БИ сакал да се запишам на гастрономија,диететика и исхрана но се двоумам...
Уфф...сеа се израдував.А кај се наоѓа баш ме интересира? јАС уште кај не побарав ко ми рекоја го нема,се уплашив си велам во Штип мора да одам :/ Ако имаш повеќе информации,добродојдени би ми биле.Фала многуДа, тој смер го имаш во Скопје. Еве ти ја студиската програма ако те интересира ..
http://www.ugd.edu.mk/images/FTBL/studiska_po_nasoki/ftbl_studiska_programa_ishrana_i_dietika.pdf