Џ
ЏинЏер
Гостин
not really... If it was so, you should be dead already
Оххх, и кон мене почнаа закани, не сум ти ја крива што ќе поскапат цигарите

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
not really... If it was so, you should be dead already
Чуканче одмара, подоцна ќе се вклучи во програма.излезе некој од лешпериве да издрнда дека ова е за здравјето на народот?
излезе некој од лешпериве да издрнда дека ова е за здравјето на народот?
Мислам читај воведен пост, ебаго.Владата се правда дека зголемувањето на акцизите во функција на намалување на потрошувачката на овие производи и заштита на здравјето на населението
Оххх, и кон мене почнаа закани, не сум ти ја крива што ќе поскапат цигарите![]()
Ma kakoв туризам, за странците е секако евтино тука а што се однесува до нас... алкохол се прави и во домашни услови!Штетна или добра мерка, помага за развој на туризмот или не, со оглед и на забраната за продвање алкохол после 19/21 часот, човек веќе да не знае што да прави ако му дојде гостин дома навечер на во моментот немаш шо да му дадиш да се напие?
Ma kakoв туризам, за странците е секако евтино тука а што се однесува до нас... алкохол се прави и во домашни услови!
Не зезај, зарем кога ќе дојдат гости идеш на купување?
Дајте за цените на лебот, струјата и бензинот да зборуваме. Остај алкохолот и цигарите.
Не бе баче, си иам ја залихи за неколку години. И ракија и вино.
Тек пиво кога ќе почнам да правам кај ќе ми биде крајот.
Пијте си вие комерцијални бучкуруши, јас барем знам што пијам.![]()
Ma kakoв туризам, за странците е секако евтино тука а што се однесува до нас... алкохол се прави и во домашни услови!
Не зезај, зарем кога ќе дојдат гости идеш на купување?
Дајте за цените на лебот, струјата и бензинот да зборуваме. Остај алкохолот и цигарите.
Не бе баче, си иам ја залихи за неколку години. И ракија и вино.
Тек пиво кога ќе почнам да правам кај ќе ми биде крајот.
Пијте си вие комерцијални бучкуруши, јас барем знам што пијам.![]()
Најискрено, се случувало, и тоа не еднаш. Да отидам некаде на поседенка кај пријатели или познаници, на пример за фудбалче гледање, ќе си речиме ај по едно пивце или винце да маанеме и нема, а кога ќе ни текне веќе поминал 9 заклучени се со катанци веќе рафтовите со алкохол. Еј пиво да не можеш да си купиш навечер, утакмица да не можеш да изгледаш на раат.
Ако литро коњак е да речеме 350 денари и на тоа се додаде акциза од 350 денари на литро, автоматски пијачката ти се продава по дупла цена. Значи ако коњак во Скопје е 120 ден да речеме, после изменава ќе биде 240 ден.
Ок де, не дека не може да се деси. Ама искрено не ги разбирам луѓето што немаат залихи (од алкохол) дома. Секој со своето претпоставувам... јас лично кога гајбата ќе се приближи накај пола, одам по следната.
Леандра, па морало ли секоја вечер по кафиќи да се пие?![]()